Peki bu keskinleştirme işlemi sırasında yaptığımız ağız açısını taşlama çizgisini nasıl koruyoruz üst tarafları bantlayıp alt tarafamı zımpara yapıyoruz.
Söylediklerimi yanlış analamazsanız. İstanbuda beni atölyesine misafir edip kısa bir staj yaptıracak usta varmı acaba ?
Alıntı yapılan: foreverliving22 - 24 Eylül 2014, 09:38:54Söylediklerimi yanlış analamazsanız. İstanbuda beni atölyesine misafir edip kısa bir staj yaptıracak usta varmı acaba ?O zor iş abi bir konuda bende bahsetmiştim.Sağolsun birkaç usta çay içmeye çağırdı ama bana karşı taraf uzak kaçıyor.İnşallah bulursun abi.
Alıntı yapılan: Ersin7500 - 24 Eylül 2014, 10:30:59ne tip agiz olmali Scandimi ic bukey mi dis bukey mi bu konulara vakif olamadim bu sizin bıçağı hangi amaçla kullanacağınıza ve doğal olarak bıçağın da formuna bağlı olarak belirlenebilecek bir durum.[/quoteAvda doğada kullacagim
ne tip agiz olmali Scandimi ic bukey mi dis bukey mi bu konulara vakif olamadim
Alıntı yapılan: foreverliving22 - 24 Eylül 2014, 09:38:54Söylediklerimi yanlış analamazsanız. İstanbuda beni atölyesine misafir edip kısa bir staj yaptıracak usta varmı acaba ?Alıntı yapılan: Osman Kurt - 24 Eylül 2014, 10:20:33Alıntı yapılan: foreverliving22 - 24 Eylül 2014, 09:38:54Söylediklerimi yanlış analamazsanız. İstanbuda beni atölyesine misafir edip kısa bir staj yaptıracak usta varmı acaba ?O zor iş abi bir konuda bende bahsetmiştim.Sağolsun birkaç usta çay içmeye çağırdı ama bana karşı taraf uzak kaçıyor.İnşallah bulursun abi.altınızda arac varsa bana gelin uygun fiyata sıtaj yaptırılır çeliklerinizide getirin
Alıntı yapılan: ozgurozdemir - 24 Eylül 2014, 11:12:16Alıntı yapılan: foreverliving22 - 24 Eylül 2014, 09:38:54Söylediklerimi yanlış analamazsanız. İstanbuda beni atölyesine misafir edip kısa bir staj yaptıracak usta varmı acaba ?Alıntı yapılan: Osman Kurt - 24 Eylül 2014, 10:20:33Alıntı yapılan: foreverliving22 - 24 Eylül 2014, 09:38:54Söylediklerimi yanlış analamazsanız. İstanbuda beni atölyesine misafir edip kısa bir staj yaptıracak usta varmı acaba ?O zor iş abi bir konuda bende bahsetmiştim.Sağolsun birkaç usta çay içmeye çağırdı ama bana karşı taraf uzak kaçıyor.İnşallah bulursun abi.altınızda arac varsa bana gelin uygun fiyata sıtaj yaptırılır çeliklerinizide getirinÖzgür abi gelirim gelmezmiyim. Ben hafta sonları çalışmıyorum. siz ne zaman müsait olursanız ben o zaman gelirim.
Teşekkürler abi.Bana haber verirsen bir noktada buluşup gideriz.Ben G.O.Paşa/Yıldıztabyadayım.
Artık Özgür usta ne zaman müsait olursa gideriz.
Alıntı yapılan: foreverliving22 - 24 Eylül 2014, 16:06:50Artık Özgür usta ne zaman müsait olursa gideriz. Tamamdır abi.
Alıntı yapılan: yasin - 24 Eylül 2014, 10:46:49Peki bu keskinleştirme işlemi sırasında yaptığımız ağız açısını taşlama çizgisini nasıl koruyoruz üst tarafları bantlayıp alt tarafamı zımpara yapıyoruz.Ağız açısı taşlama açısından geniş(Scandi hariç o tek açı) olduğu için doğru tutarsanız bıçağı hiçbirşey olmaz.
Alıntı yapılan: Osman Kurt - 24 Eylül 2014, 10:48:57Alıntı yapılan: yasin - 24 Eylül 2014, 10:46:49Peki bu keskinleştirme işlemi sırasında yaptığımız ağız açısını taşlama çizgisini nasıl koruyoruz üst tarafları bantlayıp alt tarafamı zımpara yapıyoruz.Ağız açısı taşlama açısından geniş(Scandi hariç o tek açı) olduğu için doğru tutarsanız bıçağı hiçbirşey olmaz.Benim anladığım scandi ağız o zaman tek açı ile inen ağızlarda zımpara yaparsam 1 cm boyunca, yukarda ki düz olan kısma taşırırım diye korkuyorum. Üst bölümü bantlarsam maskeleme bantı ile korumuş olmazmıyım. Yoksa zımpara bantıda mı yırtar yada o ağız açma aparatından yapacam eğe yerine zımpara kağıdı yapıştırıp çizgiyi öyle koruyacam. Yada çene çalmayıbırakıp uyguladıkça bu tecrübeyi kazanacam.
Tamam anlaşıldı osman bey bant mant yok kim dedi zaten bu bantı sadece takoza sabitlenmiş zımpara ile taşlama çizgisini bozmadan ağız keskinleştirilebiliyor. Çok teşekkürler
avda doğada kullanmak iki uca tekabul ediyor. av dediğinizde iç bükey bir ağız iş görür yüzme ve ince kesme işleri için. doğada ise scandi daha yararlı olur. en azından benim kanaatim bu yönde. gerçi scandi bir ağzı avda da gayet güzel kullanabilirsiniz ama iç bükey bir ağzı doğada pek tavsiye etmem. siz iyisi mi, scandi ağzın özelliklerine bi göz gezdirin.