Bıçak Sanatı - Forum

Yardım

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Yardım
« Yanıtla #20 : 24 Eylül 2014, 10:48:57 »
Peki bu keskinleştirme işlemi sırasında yaptığımız ağız açısını taşlama çizgisini nasıl koruyoruz üst tarafları bantlayıp alt tarafamı zımpara yapıyoruz.
Ağız açısı taşlama açısından geniş(Scandi hariç o tek açı) olduğu için doğru tutarsanız bıçağı hiçbirşey olmaz.
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2014, 10:51:22 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #21 : 24 Eylül 2014, 11:12:16 »
Söylediklerimi yanlış analamazsanız.
İstanbuda beni atölyesine misafir edip kısa bir staj yaptıracak usta varmı acaba ?

İstanbuda beni atölyesine misafir edip kısa bir staj yaptıracak usta varmı acaba ?
O zor iş abi bir konuda bende bahsetmiştim.Sağolsun birkaç usta çay içmeye çağırdı ama bana  karşı taraf uzak kaçıyor.İnşallah bulursun abi.

altınızda arac varsa bana gelin uygun fiyata sıtaj yaptırılır  >:D
çeliklerinizide getirin
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #22 : 24 Eylül 2014, 11:21:06 »
Ben Gaziosmanpaşadayım araç yok akbil-paso  var.   Otobüsle 3 sat falan sürüyor mehmet&renas abinin atölyeye bir kere gittim ordan biliyorum. :D D2 çeliğimde var 20-30 yaprak zımparamda 8)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #23 : 24 Eylül 2014, 11:31:23 »
ne tip agiz olmali Scandimi ic bukey mi dis bukey mi bu konulara vakif olamadim

bu sizin bıçağı hangi amaçla kullanacağınıza ve doğal olarak bıçağın da formuna bağlı olarak belirlenebilecek bir durum.
[/quote
Avda doğada kullacagim

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #24 : 24 Eylül 2014, 15:10:20 »

O zor iş abi bir konuda bende bahsetmiştim.Sağolsun birkaç usta çay içmeye çağırdı ama bana  karşı taraf uzak kaçıyor.İnşallah bulursun abi.

çeliklerinizide getirin

Özgür abi gelirim gelmezmiyim. Ben hafta sonları çalışmıyorum. siz ne zaman müsait olursanız ben o zaman gelirim.

Ünye

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #25 : 24 Eylül 2014, 15:14:01 »

çeliklerinizide getirin

Özgür abi gelirim gelmezmiyim. Ben hafta sonları çalışmıyorum. siz ne zaman müsait olursanız ben o zaman gelirim.

Osman kardeşim Özgür ustanın bizi kabul ettiği bir gün ben senide alırım gideriz.
Ünye

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #26 : 24 Eylül 2014, 15:16:21 »
Teşekkürler abi.Bana haber verirsen bir noktada buluşup gideriz.Ben G.O.Paşa/Yıldıztabyadayım. ;)
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2014, 15:19:04 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #27 : 24 Eylül 2014, 15:29:44 »
Teşekkürler abi.Bana haber verirsen bir noktada buluşup gideriz.Ben G.O.Paşa/Yıldıztabyadayım. ;)

Alırım Osman kardeşim ben seni. Bende bozahanede oturuyordum bilirim oraları.
Ünye

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #28 : 24 Eylül 2014, 15:44:37 »
Çok iyi abi ben gelirim bozhaneye  :2up
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #29 : 24 Eylül 2014, 16:06:50 »
Artık Özgür usta ne zaman müsait olursa gideriz.
Ünye

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #30 : 24 Eylül 2014, 16:09:05 »
:2up Tamamdır abi.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #31 : 24 Eylül 2014, 16:15:49 »
:2up Tamamdır abi.

+1 kaynak olsam ayıp olur mu acaba  O:-)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #32 : 24 Eylül 2014, 16:59:41 »
avda doğada kullanmak iki uca tekabul ediyor. av dediğinizde iç bükey bir ağız iş görür yüzme ve ince kesme işleri için. doğada ise scandi daha yararlı olur. en azından benim kanaatim bu yönde. gerçi scandi bir ağzı avda da gayet güzel kullanabilirsiniz ama iç bükey bir ağzı doğada pek tavsiye etmem. siz iyisi mi, scandi ağzın özelliklerine bi göz gezdirin. ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #33 : 24 Eylül 2014, 21:59:54 »
Ne olur benide alın ankaraya da uğrayın bende gelirim  ^-^. Siz böyle bir etkinlik düzenleyin kurs, staj , eğitim havasın da ben her türlü varım tabi yazın olursa çok daha güzel olur.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #34 : 24 Eylül 2014, 22:08:06 »
Peki bu keskinleştirme işlemi sırasında yaptığımız ağız açısını taşlama çizgisini nasıl koruyoruz üst tarafları bantlayıp alt tarafamı zımpara yapıyoruz.
Ağız açısı taşlama açısından geniş(Scandi hariç o tek açı) olduğu için doğru tutarsanız bıçağı hiçbirşey olmaz.

Benim anladığım scandi ağız o zaman tek açı ile inen ağızlarda zımpara yaparsam 1 cm boyunca, yukarda ki düz olan kısma taşırırım diye korkuyorum. Üst bölümü bantlarsam maskeleme bantı ile korumuş olmazmıyım. Yoksa zımpara bantıda mı yırtar yada o ağız açma aparatından yapacam eğe yerine zımpara kağıdı yapıştırıp çizgiyi öyle koruyacam. Yada çene çalmayıbırakıp uyguladıkça bu tecrübeyi kazanacam.  ^-^

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #35 : 24 Eylül 2014, 22:22:11 »

Benim anladığım scandi ağız o zaman tek açı ile inen ağızlarda zımpara yaparsam 1 cm boyunca, yukarda ki düz olan kısma taşırırım diye korkuyorum. Üst bölümü bantlarsam maskeleme bantı ile korumuş olmazmıyım. Yoksa zımpara bantıda mı yırtar yada o ağız açma aparatından yapacam eğe yerine zımpara kağıdı yapıştırıp çizgiyi öyle koruyacam. Yada çene çalmayıbırakıp uyguladıkça bu tecrübeyi kazanacam.  ^-^
Ağız incelirken düz yüzeyden yarım milim kadarlık kısım zımparalanıp gider scandide olsa düz yüzeye bant yapıştırmayın.Taşın yüzeyi yada zımpara yapıştırdığınız yüzey düzgünse birşey olmaz.
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2014, 22:26:06 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #36 : 24 Eylül 2014, 22:28:44 »
Tamam anlaşıldı osman bey bant mant yok kim dedi zaten bu bantı  ^-^ sadece takoza sabitlenmiş zımpara ile taşlama çizgisini bozmadan ağız keskinleştirilebiliyor. Çok teşekkürler  :2up

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #37 : 24 Eylül 2014, 22:30:49 »
Tamam anlaşıldı osman bey bant mant yok kim dedi zaten bu bantı  ^-^ sadece takoza sabitlenmiş zımpara ile taşlama çizgisini bozmadan ağız keskinleştirilebiliyor. Çok teşekkürler  :2up
Bıçak yeter ki o kısma kadar gelsin.Ondan sonrası kolay elinize alınca anlayacaksınız.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #38 : 25 Eylül 2014, 18:39:27 »
avda doğada kullanmak iki uca tekabul ediyor. av dediğinizde iç bükey bir ağız iş görür yüzme ve ince kesme işleri için. doğada ise scandi daha yararlı olur. en azından benim kanaatim bu yönde. gerçi scandi bir ağzı avda da gayet güzel kullanabilirsiniz ama iç bükey bir ağzı doğada pek tavsiye etmem. siz iyisi mi, scandi ağzın özelliklerine bi göz gezdirin. ;)

Acikcasi emin bey yüzme isleri için bir cakim var onu kullaniyorum. Ben agizi scandi acayi bencede dogada en kullanisli o gibi geliyor

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #39 : 25 Eylül 2014, 21:20:25 »
abi maşallah aynen devam bitimini bekliyorum ;)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)