Bıçak Sanatı - Forum

İKİLİ FİŞEKLİK

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
İKİLİ FİŞEKLİK
« : 22 Eylül 2014, 01:10:22 »
 Seçkin Bey için yaptığım 12 kalibre ikili fişeklik , anahtarlık gibi bir şey oldu . Renk farklı olsun istedim

http://i.hizliresim.com/Nb4ZPO.jpg

http://i.hizliresim.com/Lo4D2a.jpg

http://i.hizliresim.com/3Razq2.jpg

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: İKİLİ FİŞEKLİK
« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2014, 01:11:43 »
Neden ufak bir fişeklik ? Bu arada çokta güzel olmuş..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #2 : 22 Eylül 2014, 01:21:17 »
çok güzel olmuş elinize sağlık fakat gerçekten neden küçük ki acil durumlar için felan mı yada süs aksesuarı olsun diye mi
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #3 : 22 Eylül 2014, 01:28:34 »
 Acil durumlar için istemiştim esasında ben. Bazen tavşan avında domuz çıkıyo yada domuz avında tüfek çabuk boşalıyo  :) çabuk takviye gerekiyo. Yeleğin ceplerindende fişek arayıp çıkartmak yerine herzaman yeri belli olan ikili fişeklik istedim. Piyasada bolca 6lı fişeklik var fakat fişekler biraraya gelince özellikle kemerde rahatsızedici bir ağırlığa ulaşıyo hatta kemeride düşürüyo  :D Armağan ustamın ellerine sağlık, teşekkürler.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

armagan baran

• 659
« Yanıtla #4 : 22 Eylül 2014, 01:33:30 »
Kaya Bey beğendiğiniz için teşekkürler .Kuş avına gittiğinizde yanınıza  ince saçmalı fişekler alıyorsunuz ama  domuz gibi büyük av çıktığında fişeğinizi acil değiştirmeniz gerekiyor ( dokuzlu veya kurşun ) buda kolay ve ulaşılabilir yerde olması önemli .Bunun tersi de olabilir domuz avına gittiniz kopaylar tavşan kovmaya başladı o zamanda ince saçma gerekiyor
   Cephanelik gibi gezmekte özellikle yürüyüş avlarında çok yoruyor .Av çantam da uzun zamandır taşıdığım fişek 10-15 geçmiyor bu nedenle 30-33 lü kolon takmıyorum Seçkin Bey de aynı anladığım kadarıyla

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #5 : 22 Eylül 2014, 01:38:36 »
 Ava ilk başladığımda rahmetli Kemal Sunalın salako filmindeki gibi ava gidiyodum  :D :D :D Sonradan ormanlarımızda meralarımızda okadarda çok av hayvanı olmadığını farkettim  :D

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #6 : 22 Eylül 2014, 11:00:15 »
Bende her zaman olası domuz karşılaşması   (ki bu zamana kadar hiç olmadı  :) :) )  durumu için iki tane tek kurşun taşırım
hatta bıçak kılıfıyla beraber ikili fişeklik olurmu diye de düşünmüşümdür.   Artık Armağan ustanın takdirinde belki öyle bir çalışma olabilir  :)

Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş  :2up
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #7 : 22 Eylül 2014, 12:37:13 »
Bende her zaman olası domuz karşılaşması   (ki bu zamana kadar hiç olmadı  :) :) )  durumu için iki tane tek kurşun taşırım
hatta bıçak kılıfıyla beraber ikili fişeklik olurmu diye de düşünmüşümdür.   Artık Armağan ustanın takdirinde belki öyle bir çalışma olabilir  :)

Tek fişeğin eni 20mm deri payınıda hesaplarsak ikili fişeklik 50mm ene ulaşır. 45mm ağız genişliğinde boyuda fazla uzun olmuyan bir bıçağın kılıfının önünde çok güzel durabilir açıkçası. Güzel fikir  :2up

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #8 : 22 Eylül 2014, 12:59:10 »
Mehmet, acil durum için yanında iki tek kurşun taşıyorsan, uygun bir şok ta taşımak gerekebilir sanırım. Şok değiştirmeye fırsat olur mu, o ayrı tabii.

Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #9 : 22 Eylül 2014, 13:01:53 »
Acil durumlar için istemiştim esasında ben. Bazen tavşan avında domuz çıkıyo yada domuz avında tüfek çabuk boşalıyo  :) çabuk takviye gerekiyo. Yeleğin ceplerindende fişek arayıp çıkartmak yerine herzaman yeri belli olan ikili fişeklik istedim. Piyasada bolca 6lı fişeklik var fakat fişekler biraraya gelince özellikle kemerde rahatsızedici bir ağırlığa ulaşıyo hatta kemeride düşürüyo  :D Armağan ustamın ellerine sağlık, teşekkürler.
tam tahmin ettiğim gibi tavşan avında domuz mermisi taşımak için özellikle çok mantıklı ustam rahmetli dedem de ava çift kırma tüfekle çıkardı bir namluya domuz mermisi koyardı  ;)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

armagan baran

• 659
« Yanıtla #10 : 22 Eylül 2014, 13:06:51 »
 Kuş vey tavşan avındaysa tüfekte mutlaka şok olacaktır sabit veya mobil ve sıkıntı yaratır ben 5 şok dahil kurşun atmıyorum.Ama  şavrotin iş görecektir
 Eni geniş bir bıçak kılıfı için 2 fişek uygun olabilir lakin ağır lık aşısından nasıl olur pratikte taşıma açısından .Gerçi izci bıçaklarına bakıyorsunuz adamlar her şeyi kılıfın üzerine yerleştiriyor .Derinin rengi ,bıçağın sapı uyumlu yapıldığında sarı kovan kasaları çok  estetik durabilir

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #11 : 22 Eylül 2014, 13:26:37 »
 40mm genişlikteki profilden yapılmış bıçakta ikili fişeklik tam oturuyo. 40mm lik bıçağın kılıfının yanlardaki payınıda katarsak zaten 50mm falan yapıyo rahat kurtarıyo. Ama ağırlık konusu benimde kafama takıldı oyüzden kısa bir bıçak olmasında yarar var.

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #12 : 22 Eylül 2014, 13:34:35 »
Acil durumda atmak içinde modlanmış tek kurşunum var  ;) Normal fişeği açıyorum tek kurşunun çevresindeki kanalları elde çevirerek eğeyle yediriyorum ta ki 3 numara şoktan ucu ucuna çıkıcak kadar tüfeğin ucuna koya koya deniyorum sonra hazır satılan boş kovana tekrardan basıyorum kurşunu. Denemelerini çok yaptım isabette ve etkide sorun yok. Tavşan avında üst namluda 1no full alt namluda 3no yarım şok olduğunu düşünürsek üste 9lu şavrotti altada modlanmış tek kurşun koyulup atılabilir.

mehmet turan

• *
  • 445
« Yanıtla #13 : 22 Eylül 2014, 13:58:59 »
Mehmet, acil durum için yanında iki tek kurşun taşıyorsan, uygun bir şok ta taşımak gerekebilir sanırım. Şok değiştirmeye fırsat olur mu, o ayrı tabii.

[/quote

Ahmet abi genelde Otomatiğime  3 şok takarım buda tek kurşun atımına uygun  :)  S.pozede de kısa namlum 55 silindir onda sıkıntı olmaz 71 namluya da 3 ve 4  nolu şoku takarım bu zamana kadar bir sorun olmadı bundan sonra da olmaz inşallah..

mehmet turan

• *
  • 445
« Yanıtla #14 : 22 Eylül 2014, 14:13:30 »
Kuş vey tavşan avındaysa tüfekte mutlaka şok olacaktır sabit veya mobil ve sıkıntı yaratır ben 5 şok dahil kurşun atmıyorum.Ama  şavrotin iş görecektir
 Eni geniş bir bıçak kılıfı için 2 fişek uygun olabilir lakin ağır lık aşısından nasıl olur pratikte taşıma açısından .Gerçi izci bıçaklarına bakıyorsunuz adamlar her şeyi kılıfın üzerine yerleştiriyor .Derinin rengi ,bıçağın sapı uyumlu yapıldığında sarı kovan kasaları çok  estetik durabilir

Benim gibi fişeklik takmayı sevmeyenler için ikili fişeklikte kılıfa monte edilmiş fişeklik de çok cazip.

kılıfların yanına monte edilen megnezyum cubuk yuvası geniş tutularak birer fişek konulabilir sağlı sollu .

Armağan ustanın da dediği gibi ağırlık sıkıntı olabilir ama oda hafif bir bıçak terchih edilirse sorun olmaz diye düşünüyorum. 

Gürkan TEKİN

• 74
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #15 : 22 Eylül 2014, 21:32:31 »
Dar şokla misket kurşun atmayın da ne atarsanız atın ... Normal tek kurşunlar ( brenneke , foster tipleri) yani dıştan yivli olanlar dar şokta çok sıkıntı doğurmazlar.Ha 1 nolu şokla 50 tane kurşun atar ve hiç şoku sökmezseniz fabrikanın yolu görünür ama  birkaç kurşunun bir zararı olmaz. Sabit şoklarda ise no problemo :D ( trap tüfeğiyle kuşun yarışması kazanan gördüm :D )  Bu tip kurşunlar dar bir namludan çıkarken yivler ezilir ve kurşun namludan çıkar.
Süper pozemin alt göz 4 numara ve attığım kurşunun sayısını bilmiyorum. Otomatiğimle de birçok defa dar şokla kuşun atmışlığım var. şimdiye kadar da bir sıkıntı yaşamadım.

Kurşun derken fişekliği unutuyordum :D
 Armağan bey küçük ama kullanışlı bir çalışma olmuş.Bunun 30 lu varyasyonunu da görmek isterim ...

Bu arada av yeleği kullanıyorsanız  eğer sol omzunuzun üstüne( tabiki sağ omuzla tüfek atıyorsanız )  tek kurşun için birkaç tane göz eklettirebilirsiniz. çok pratik bir yöntemdir.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #16 : 22 Eylül 2014, 21:49:37 »
Bu kılıf işi ayrı bir iş ayrı bir zanaat , ustasının ve düşünenin ellerine sağlık.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

armagan baran

• 659
« Yanıtla #17 : 22 Eylül 2014, 22:18:10 »
  Yasin ,Gürkan Bey teşekkür ederim .Gürkan Hocam 30 lu kolon da yapılabilir de ben fişeklik taşımıyorum

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #18 : 22 Eylül 2014, 22:22:28 »
eline sağlık üstat :2up
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #19 : 22 Eylül 2014, 22:45:08 »
süper bir dip not olmuş
aynen  herzmana yerini bildiğin bir 2 fişek şart. Bende öyleyidmir benim herşeyim hep aynıdırı bilirim onun orda olduğun