Bıçak Sanatı - Forum

İKİLİ FİŞEKLİK

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
Ynt: İKİLİ FİŞEKLİK
« Yanıtla #20 : 23 Eylül 2014, 02:13:42 »
 Bikeresinde 30 lu fişeklik doldurup belime takmıştım. Dalgıçların suyun kaldırma gücüyle yukarı çıkmasınlar diye bellerine bağladıkları kurşun ağırlıklı kemerleri karada takmış gibi oldum sonra bidaha kullanmadım  :D
  Aynen dediğiniz gibi Ersin bey benimde aklımdaki amaç herzaman yerini bildiğim iki fişek olmasıydı :2up
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #21 : 23 Eylül 2014, 23:38:21 »
bilirim o ağırlıkları bilirimm..
taşımayan bilmez..
Palaska  gercekten bel de çok ağırlık yapıyor ama ben genelde yelek kullanıyorum yelek sanki biraz daha ağırlık merkezini dağıtıyor gibi geliyor bana
siz o tek kurşunları söküp eğeliyorsunuz galiba ama orasını tam anlayamadım neden eğerliyorsunuz kurşunları..? 

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #22 : 24 Eylül 2014, 01:00:22 »
bilirim o ağırlıkları bilirimm..
taşımayan bilmez..
Palaska  gercekten bel de çok ağırlık yapıyor ama ben genelde yelek kullanıyorum yelek sanki biraz daha ağırlık merkezini dağıtıyor gibi geliyor bana
siz o tek kurşunları söküp eğeliyorsunuz galiba ama orasını tam anlayamadım neden eğerliyorsunuz kurşunları..?
Üstadım eğelediğim kısımlar brenneke tek kurşunun çevresindeki kanallar. O kanalların amacı şoklu namlularda namlu ucundan çıkarken ezilme yaparak şoka zarar vermemesi. Fakat Kurşunun namlu içinden ortalama 400 m/2 hızla yolalıp şoka o hızla çarptığını düşünürsek ileriye yönelik tüfek s.poze ise kilit sisteminde boşluk, otomatikse namlu kasa oturma yuvasında boşluğa yolaçıyo. Normalde domuz avına slug namlu tüfek kullanıyorum zaten onda standart kurşun atıyorum. Fakat beklenmedik durumda elimdeki tüfek şokluysa kilit mekanizmasına yada yuvaya zararvermeden kurşun atmak için elimdeki kurşunun çapını şok ölçüsüne düşünüyorum.
  Bende remington 870 slug namlu tüfek var yılları devirdi halen taş gibi. Bir tanıdığımda remington 11-87 var 1 numara şokla kurşun atar ama tüfek şangır şangır oynuyo hertarafı boşluk yapmış.
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2014, 01:02:40 Gönderen: black »

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #23 : 24 Eylül 2014, 10:40:31 »
Hummm simdi daha iyi anladim.. Doğru tesbit zate. Domuz avinda slug namlu kullanıyoruz onda sikinti yok dediğin gibi Ancak olan dişi örneğin uçar avlarinda soklu namluda kemerde iki tane acil durum fişeği super fikir. Simdi olayi kiliftan daha çok teknik ve dahice bisey olarak anladim :2up :2up :2up

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #24 : 24 Eylül 2014, 11:20:59 »
Hummm simdi daha iyi anladim.. Doğru tesbit zate. Domuz avinda slug namlu kullanıyoruz onda sikinti yok dediğin gibi Ancak olan dişi örneğin uçar avlarinda soklu namluda kemerde iki tane acil durum fişeği super fikir. Simdi olayi kiliftan daha çok teknik ve dahice bisey olarak anladim :2up :2up :2up
Estağfurullah, dahice fazla olurda tecrübe edine edine ince hesaplarla sorunları hallediyoruz diyelim  :2up

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #25 : 24 Eylül 2014, 11:40:18 »
Avda ne tip bicak kullaniyorsunuz

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #26 : 01 Ekim 2014, 02:42:23 »
Tavşan avında kanı henüz sıcakken kolayca boşaltmak için yani vurduktan sonra boğazı kesmek için 25cm boylarında bıçak işgörür oluyo. Vurduğum yerde yüzücem derseniz ucu sivri değilde yuvarlak gelen bir bıçak iyi iş çıkartıyo. Taşıma kolaylığı yönünden kaliteli bir cep çakısıda aynı işi görür.
  Domuz avındada hayvanın geçiceği yol belirlendikten sonra beklerken kendimizi kamufle için önümüze çevredeki çalı ve ağaçlardan kestiğimiz dalları yığıyoruz. O dallari rahatça kesmek içinde 35-40cm boyunda sağlam bir bıçak yada kısa machate çok işe yarıyo :2up aslında ufak ve katlanabilir bir testerede çok iyi iş görüyo taşımasıda büyük bir bıçaktan daha kolay ve hafif fakat bize bu bıçakları kullanıcak bahane lazım :D
« Son Düzenleme: 01 Ekim 2014, 02:45:13 Gönderen: black »

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #27 : 07 Ekim 2014, 20:47:03 »
Tavşan avında kanı henüz sıcakken kolayca boşaltmak için yani vurduktan sonra boğazı kesmek için 25cm boylarında bıçak işgörür oluyo. Vurduğum yerde yüzücem derseniz ucu sivri değilde yuvarlak gelen bir bıçak iyi iş çıkartıyo. Taşıma kolaylığı yönünden kaliteli bir cep çakısıda aynı işi görür.
  Domuz avındada hayvanın geçiceği yol belirlendikten sonra beklerken kendimizi kamufle için önümüze çevredeki çalı ve ağaçlardan kestiğimiz dalları yığıyoruz. O dallari rahatça kesmek içinde 35-40cm boyunda sağlam bir bıçak yada kısa machate çok işe yarıyo :2up aslında ufak ve katlanabilir bir testerede çok iyi iş görüyo taşımasıda büyük bir bıçaktan daha kolay ve hafif fakat bize bu bıçakları kullanıcak bahane lazım :D
Ben bek avlarında gizlenmek o gibi dalları ufak katlanır testere ile kesiyorum daha kolay oluyor. Zaten yanımda sürekli isviçre çakısıda var yaptığım bu bıçak işimi görür diye düşünüyorum. Ancak dediğiniz gibi bu bıçakları kullanacak bize bahane gerekli

bahadır

• magblozyVE
  • 68
  • Meslek: ISG AMELESI
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #28 : 09 Ekim 2014, 14:47:46 »
Ava ilk başladığımda rahmetli Kemal Sunalın salako filmindeki gibi ava gidiyodum  :D :D :D Sonradan ormanlarımızda meralarımızda okadarda çok av hayvanı olmadığını farkettim  :D

:D :)) :D :)) :D

noyanx

• *
  • 8
  • Yer: mersin
« Yanıtla #29 : 16 Ekim 2014, 20:58:44 »
gerçekten süper olmuş acil durumlar için ben genelde av yeleğimin göğüs kısmındaki fişekliklere koyuyorum tek kurşunları.
ama bunu çok beğendim elinize sağlık.
Ersin bey ben genelde bu bıçağı kullanıyorum

« Son Düzenleme: 16 Ekim 2014, 21:03:03 Gönderen: noyanx »

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #30 : 16 Ekim 2014, 21:57:20 »
Acil durumda atmak içinde modlanmış tek kurşunum var  ;) Normal fişeği açıyorum tek kurşunun çevresindeki kanalları elde çevirerek eğeyle yediriyorum ta ki 3 numara şoktan ucu ucuna çıkıcak kadar tüfeğin ucuna koya koya deniyorum sonra hazır satılan boş kovana tekrardan basıyorum kurşunu. Denemelerini çok yaptım isabette ve etkide sorun yok. Tavşan avında üst namluda 1no full alt namluda 3no yarım şok olduğunu düşünürsek üste 9lu şavrotti altada modlanmış tek kurşun koyulup atılabilir.

Merhaba,
Üstadım sadece bilgi için yazıyorum. 9'lu şavrotin ve benzer fişekler yasaklanmıştır. Sadece çobanlar kullanabilir. Başının ağrımasını istemem.