Bıçak Sanatı - Forum

Acil yardım....

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
Ynt: Acil yardım....
« Yanıtla #180 : 23 Ekim 2014, 21:54:23 »
Ersin bey tebrikler çok başarılı bir şekilde düzeltip bu işi kotardınız bir ara vaz geçip bırakacaksınız diye çok korkmuştum ama sabredip çok çabaladınız ve meyvesini aldınız elleriniz dert görmesin  :2up :2up son bitirişi de görmek isteriz  ^-^
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #181 : 23 Ekim 2014, 22:03:00 »
Tesekkur ederim Yasin bey. Evet bir ara bicak gerçekten zor bir durumdaydı tabi bende ayni sekilde neyseki sonradan siz değerliustalarimin yardimiyla isi toparladik gibi. Salim ustaminda kullandigi zımparalama tekniği gerçekten çok güzeltaslama hharfini cikartiyor. Hiçbiri değilde en zor is isim işlem tüm bu cabamiz bir cirpida çöpe gidebilir
.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #182 : 23 Ekim 2014, 22:33:35 »
tebrik ederim Ersin kardeşim.iyi gidiyorsun.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #183 : 23 Ekim 2014, 22:40:39 »
Ersin Bey, Kabzayı bu halde bırakmayacaksınız umarım?

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #184 : 26 Ekim 2014, 22:00:01 »
Uzun zımparadan sonra namluyu 600 kum'a kadar zımparaladım ve bıraktım. Geçen hafta buluşup tanışıtığım BSF  formdan çok değerli ustam ve abim Fatih (FATİH OUTDOOR TEAM ) tavsiyesi üzerinde kabzayı 80 kumda bıraktım yine onun tavsiyesi üzerine kabza da iyi yapışma sağlaması için fazladan delik açtım.
Belki bir namlunun iki tarafına kan kanalı açabilirim ama daha karar veremedim.
Siz değerli ustalarıma sorarım başka eksiğim varmıdır diye.
Birde Sertlik kaç HRC olmalı
Malzeme Böhler D2 2379 K110

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #185 : 26 Ekim 2014, 22:02:26 »
D2 için 59-60 HRC güzeldir bence.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #186 : 26 Ekim 2014, 22:03:58 »
Eline sağlık abi gayet güzel olmuş sertlik bu boy bıçak için 58-60Hrc iyidir. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #187 : 26 Ekim 2014, 22:06:38 »
Teşekkür Ederim. Salim abi gercekten seninde kullandığın zımparalama tekniği taşlama hattını cok güzel cıkartıyor.
Isıl işlemede ben soyluyorum dimi 59-60 arası olsun diye

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #188 : 26 Ekim 2014, 22:09:06 »
Eline sağlık abi gayet güzel olmuş sertlik bu boy bıçak için 58-60Hrc iyidir. :2up
Sağol Osman kardeşim senin ve diğer ustalarım sayesinde
hepimizin eseri bu :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #189 : 26 Ekim 2014, 22:09:58 »
Suyunu kim verecek Taner usta yada forumdan biri ise zaten bilir gerekli sertliği yok sanayide ısıl işlem yapanlara yaptırırım dersen söylersin abi sertliği onların kaç hrc bıraktıklarını bilmiyorum ama üzerine yazıyorlar genelde sert bırakmalarının çözümü varda fazla menevişerlerse gereksiz olur. :D
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2014, 22:12:02 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #190 : 26 Ekim 2014, 22:24:03 »
Osman Kardaşim Burada bana yakında büyük bir ısıl işlemci var Akedimi Isıl işlem diye yine Fatih abi sürekli burada yaptırıyormuş oraya yaptırıcam olmazsa Taner ustaya gönderirim tam karar veremedim Fatih abiyle görüşeceğim

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #191 : 26 Ekim 2014, 22:26:15 »
Osman Kardaşim Burada bana yakında büyük bir ısıl işlemci var Akedimi Isıl işlem diye yine Fatih abi sürekli burada yaptırıyormuş oraya yaptırıcam olmazsa Taner ustaya gönderirim tam karar veremedim Fatih abiyle görüşeceğim
Yok abi farketmez şimdi baktım D2nin ısıl işlem tablosuna 300derece menevişle bile 58-59hrcde kalıyor sorun olmaz. :2up
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #192 : 26 Ekim 2014, 22:28:57 »
Aynen 59-59 HRC güzeldir. Bu arada bir şekilde yardımcı olabildiğime çok sevindim. Şu anda bizim yaptığımız zımparalamanın bant zımparaya göre tek farkı daha yavaş olması.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #193 : 26 Ekim 2014, 22:32:35 »
Vay vay vay, çok beğendim!

Umarım ısıl işlemden kazasız belasız çıkar.

Genelde 400 kumda bırakırlar ama 600 kumun faydasını ısıl işlemden sonra göreceksiniz, haydi rastgele!

NOT: Kanal filan açmayın, işgüzar Polisle/Jandarmayla yoktan yere takışırsınız.
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2014, 22:36:11 Gönderen: egeleme_rampasi »

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #194 : 26 Ekim 2014, 22:36:07 »
Yok abi farketmez şimdi baktım D2nin ısıl işlem tablosuna 300derece menevişle bile 58-59hrcde kalıyor sorun olmaz. :2up
ozaman ben 59-60 arası diyeyim menevişlemde zaten ortalama 59 cıkar dıyorsunu
Aynen 59-59 HRC güzeldir. Bu arada bir şekilde yardımcı olabildiğime çok sevindim. Şu anda bizim yaptığımız zımparalamanın bant zımparaya göre tek farkı daha yavaş olması.
Salim abi valla geç olsun ama güç olmasın hem boyle bana terapi bile oluyor bıcakla uğraşmak istanbulun stresli ortamında iyi geliyor . Taşlama hattını 3/2 lik kısmını dikey yapıyorum yukarı aşağıya kalan 3/1 lik ust kısmıda yatay yapıyorum sağ sola ozaman tam olarak cıkıyor hat ve cok güzel görünüyor

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #195 : 26 Ekim 2014, 22:38:48 »
Vay vay vay, çok beğendim!

Umarım ısıl işlemden kazasız belasız çıkar.

Genelde 400 kumda bırakırlar ama 600 kumun faydasını ısıl işlemden sonra göreceksiniz, haydi rastgele!

NOT: Kanal filan açmayın, işgüzar Polisle/Jandarmayla yoktan yere takışırsınız.
sağol Mustafa abi siz değelri ustalarım sayesinde güzel bir iş çıkarmaya çalıştım gerçi hatalarım çok ama zamanla inşallah düzelerim.
Kanal açmak cok problem olurmu..?

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #196 : 26 Ekim 2014, 22:45:12 »
"Madde 49- Kanunun 4 üncü maddesinde yer alan kama, hançer, saldırma,şişli baston, sustalı çakı, pala,kılıç, kasatura, süngü ,sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerden bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanları imal etmek isteyenlerin, Bakanlıktan yapım izni almaları zorunludur."

Bakanlıktan izin almadığınız için, kan oluğu açmayın.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #197 : 26 Ekim 2014, 22:45:37 »
tebrik ederim Ersin kardeşim.iyi gidiyorsun.
Sağol abi teşekkür ederim

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #198 : 26 Ekim 2014, 23:52:17 »
Salim abi valla geç olsun ama güç olmasın hem boyle bana terapi bile oluyor bıcakla uğraşmak istanbulun stresli ortamında iyi geliyor . Taşlama hattını 3/2 lik kısmını dikey yapıyorum yukarı aşağıya kalan 3/1 lik ust kısmıda yatay yapıyorum sağ sola ozaman tam olarak cıkıyor hat ve cok güzel görünüyor

Doğru yoldasın, bende aynı şekilde yapıyorum. Israrla anlatmama rağmen çok az kişi denedi. Hiç değilse deneyenler bu yöntemden çok memnun :)
Aynen acele etmeden sindire sindire yapmakta fayda var. Dediğin gibi terapi oluyor. Sırf bu yüzden bende bıçak yapmaya başladım. İş yoğunluğu fena stres ve sıkıntı yapmıştı bana. İşi bırakacaktım ama bıraktırmadılar. Bıçak yapmaya başlayınca pek çok sıkıntıyı attım.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #199 : 27 Ekim 2014, 00:05:20 »
Ben sizi dinledim valla Ustam! Profilimin son ağız perdahı da bugün bitti.  ;D Isıl işleme hazır ve nazır galiba.  8) Bileyleme girintisindeki çirkin eğe izleri hariç süper oldu. O kaza da şöyle oldu: Engelleme çivisi kırıldı, bende aldırmadım devam ettim, ondan oldu.  :(

Scandi ağıza bileyleme girintisi olmazmış zaten. Onu da sizden öğrendim dün. Nazarlık olsun artık bu kusurlar...

Köyden getirince profili, resimlerini yorumlar için yüklerim. Bakalım beğendirebilecek miyim?
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2014, 00:07:04 Gönderen: egeleme_rampasi »