Aslında doğru anlamışsınız. Çalıştırdıkça işleyişini, eksiğini gediğini anlarsınız. Takılmayın o kadar.
Ah bu arada, ulaşılacak en büyük açı 15 derece olacak. 22.5 Derece de var ama o pek kullanılmıyor. Delik yerlerini ve ucu halkalı milin boyunu ona göre denkleştirin. En küçük açı ise 9 derece... (aslında 8.75 derece)
15 derecelik eğeleme ile 30 derecelik ağız açısı açarsınız, Bıçağın diğer yüzeyi de 15 derece ile eğelendiği için ağız açısı 15+15=30 derece oluyor. Genelde hor kullanılacak bıçakların ağız açısı 30 derecedir.
9 Derecelik eğeleme ise ustura gibi şeylere uygun oluyor. (Ağız açısı 18 derece yani.)