Kırklareli'de aç domuzun pazara indiğini ve bir pazarcı kardeşimizin domuzu lanetayn bir bıçakla durdurabildiğini hatırlatayım. Yazılanlara göre, anladığım kadarıyla domuz saldırdığı sırada halihazırda yaralıymış, ancak bunun nasıl olduğuna dair bir bilgi gözüme çarpmadı. Kısaca yaralanıp kızmış bir domuzla başa çıkacaksanız yanınızda bir Kırklarelili bulunmasında fayda var.

Tercihan pazarcı olsun.
Türkiye'de S&W 357'leri nispeten kolay bulacağınızı düşünüyorum. Genel olarak toplu tabanca demiş olayım.
Gerçekçi bakarsak silahı tehlikesinden dolayı o kadar da hazır tutamayabilir, alacak para bulamayabilirsiniz. Ağzı kör bile olsa güvenilir bir bıçak iyidir derim.
Bıçak olarak da - bakın bushcraft gibi yuvarlak ad kullanmıyorum - Woodlore gibi yapısında balçak işlevi görüp elinizi saplamada korumayacak, elinizi kolaylıkla parçalayabilecek bir bıçak kullanmayın derim. İşaret parmağınızdan sonra ve baş tarafta genişleyerek saplama ve çıkarma esnasında elden kaymayacak bir bıçak tercih edin. Saptan daha geniş başlayan namlulu bıçaklar, balçaklı bıçaklar, parmak oyukları derin bıçaklar tavsiyemdir.
Woodlore tipi ayrıca bence bu iş için kısa kalabilir. Eğer adam gibi saplarsanız tamam ama eliniz uzanamıyabilir, bari bıçak uzansın.
Bowie balçaklı oluşu ve genelde uzun namlulu oluşuyla avantajlı. Ancak (varsa) kesik sırtın burnu fazla kütleştirmediği, mümkün olduğunca düze yakın bir sırtı olan ve kademeli olarak genişleyen bir namluyu tercih ederdim.