Bıçak Sanatı - Forum

Acil yardım....

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Acil yardım....
« Yanıtla #40 : 17 Eylül 2014, 21:06:41 »
Elde tüfek varken hızlı doldurma ve atıcılık sporu üzerine bol bol eğitim yapın. Forumda domuzu anında ters çeviren ustalarımız var.
atıcılık konusunda  sıkıntı yok  ;) .Zaten şimdiye kadar domuzun yaralı bana doğru koşmasını veya bana saldırmasına denk gelmedim ona firsat vermeden 12 cal Remigtonu yiyince olduğu yerde kalıyor. Benim burdaki anlatmak istediğim ergonomik ama bir o kadar etkili ve kullanışlı bir bıçak yapmak için siz değerli ustlarımdan fikir edinmek :)))
Tekrardan sil baştan bir çizim yapıyorum bakalımm

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #41 : 17 Eylül 2014, 21:09:48 »
Scandi doğru açıda bileme sağlar bileme alanı geniş olduğu için daha uzun sürer, tam taşlamada uçtaki bileme alanı daha az olduğu için daha hızlı bilenir gibi geliyor bana.

KArar verdim kendime uygun yarı bowie yarı bushcraft çiziceğim ağızını da Scandi yapacağım nasıl olur..?
Scandiden bence vazgeçmelisin abi avda güzel olacağını sanmıyorum yarım taşlama veya biraz daha yükseği gibi bir taşlama seç.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #42 : 17 Eylül 2014, 21:54:40 »
ben iç bükey taşlamayı öneririm. Sonuçta kampta değil avda kullanacaksınız. Bu sebeple bıçak fazla darbe almayacak. Fikrimce iç bükey ağızın kesim performansı diğer ağız yapılarından çok daha iyi. Kesim yaparken bıçak çok güzel dalıyor.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #43 : 17 Eylül 2014, 23:10:36 »
Kendi koşullarınızda yapıcagınız için iç bükey açmanız çok zor ama taşlamayı yuksek tutmsnızı tavsiye ederim

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #44 : 17 Eylül 2014, 23:29:32 »
Kırklareli'de aç domuzun pazara indiğini ve bir pazarcı kardeşimizin domuzu lanetayn bir bıçakla durdurabildiğini hatırlatayım. Yazılanlara göre, anladığım kadarıyla domuz saldırdığı sırada halihazırda yaralıymış, ancak bunun nasıl olduğuna dair bir bilgi gözüme çarpmadı. Kısaca yaralanıp kızmış bir domuzla başa çıkacaksanız yanınızda bir Kırklarelili bulunmasında fayda var. :) Tercihan pazarcı olsun.

Türkiye'de S&W 357'leri nispeten kolay bulacağınızı düşünüyorum. Genel olarak toplu tabanca demiş olayım.

Gerçekçi bakarsak silahı tehlikesinden dolayı o kadar da hazır tutamayabilir, alacak para bulamayabilirsiniz. Ağzı kör bile olsa güvenilir bir bıçak iyidir derim.

Bıçak olarak da - bakın bushcraft gibi yuvarlak ad kullanmıyorum - Woodlore gibi yapısında balçak işlevi görüp elinizi saplamada korumayacak, elinizi kolaylıkla parçalayabilecek bir bıçak kullanmayın derim. İşaret parmağınızdan sonra ve baş tarafta genişleyerek saplama ve çıkarma esnasında elden kaymayacak bir bıçak tercih edin. Saptan daha geniş başlayan namlulu bıçaklar, balçaklı bıçaklar, parmak oyukları derin bıçaklar tavsiyemdir.

Woodlore tipi ayrıca bence bu iş için kısa kalabilir. Eğer adam gibi saplarsanız tamam ama eliniz uzanamıyabilir, bari bıçak uzansın.

Bowie balçaklı oluşu ve genelde uzun namlulu oluşuyla avantajlı. Ancak (varsa) kesik sırtın burnu fazla kütleştirmediği, mümkün olduğunca düze yakın bir sırtı olan ve kademeli olarak genişleyen bir namluyu tercih ederdim.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #45 : 17 Eylül 2014, 23:43:58 »
Burunda kalınlığın düşük olmamasını, menevişin biraz fazlaca tutulmasını, daha az kırılgan bir çelik seçilmesini de önereyim.
Namık Kemal
Instagram'da ben

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #46 : 18 Eylül 2014, 09:04:59 »
Üstad Allah kimseyi yaralı bir domuzla karşılaştırmasın, ama bana bıçak biraz etkisiz kalır gibi geliyor.
Bunun yerine Sapı normalden biraz uzun hafif bir nacak ( Kamp Baltası maksimum yarım kilo) bütün bıçaklardan daha fazla işini görür.
Güzel bir kılıfla beline asarsın. Dağ bayır gezersin.

Şayet ben öyle yapıyorum.

Birde sana bir avcı tavsiyesi tutukluk yapabileceğini düşündüğün bir tefeğin varsa domuz avına gitme.Yada attığını vur.

Hadi rasgele kardeşim.
Ünye

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #47 : 19 Eylül 2014, 12:36:17 »
Burunda kalınlığın düşük olmamasını, menevişin biraz fazlaca tutulmasını, daha az kırılgan bir çelik seçilmesini de önereyim.
Eylem abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Bowie tarzı bir bıçak yapacağım dedin gibi sapı bence en az bıcağın namlusu kadar önemli olduğunu düşünüyorum ve bunun için parmak set leri yapacağım yekpare gövdeyle bütün şekilde.  Elim ne ileri gitsin nede geride bıçak sapı elimden kaysın istiyorum. bıçağı D2 K110 böhlerde yapıcam 4 mm ancak uç kısmı belli bir yere kadar sivri ondan sonra namlu sırtı geriye doğru kademeli bir şekilde kalınlaşacak bu şekilde düşünüyorum

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #48 : 19 Eylül 2014, 14:51:11 »
kendi tecrubemden yola çıkarak söyluyorum parmak oyuntularından kaçın öne koyucagın balçak zaten kayma esnasındaki tehlikeyi ortadan kaldırıcaktır parmak oyuntuları bıçagı farklı pozisyonlarda tutarken  sana rahatsızlık vericektir örnegin kesici agız sana bakarken kendine dogru çekip bişeyler kesicegin zamanlarda sıkıntı yaratır benim otarzda bi bıçagım vardı (fabrikasyon ) kullanamadım bi arkadaşıma hediye etmiştim

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #49 : 19 Eylül 2014, 14:55:03 »
kendi tecrubemden yola çıkarak söyluyorum parmak oyuntularından kaçın öne koyucagın balçak zaten kayma esnasındaki tehlikeyi ortadan kaldırıcaktır parmak oyuntuları bıçagı farklı pozisyonlarda tutarken  sana rahatsızlık vericektir örnegin kesici agız sana bakarken kendine dogru çekip bişeyler kesicegin zamanlarda sıkıntı yaratır benim otarzda bi bıçagım vardı (fabrikasyon ) kullanamadım bi arkadaşıma hediye etmiştim
+1903

Kesinlikle parmak oyukları olan bir tasarım yapmayın.Doğada bıçağa hangi koşullarda hangi pozisyonda tutacağın çok değişkendir.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #50 : 19 Eylül 2014, 21:44:07 »
Tarifimi düzelteyim. İfade etmeyi beceremeyip yanlış söylemişim. Dört parmağın dokunduğu kısım, dışına göre oyuk olsun demeliydim. Kola şişesi saplı bir bıçaktaki gibi belirgin oyuklar diyerek adam gibi anlatma yolunda manevra yapayım.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #51 : 19 Eylül 2014, 21:44:33 »
çevir kazı yanmasın.  :D
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #52 : 20 Eylül 2014, 07:55:01 »
Bugün baslicaz bakkal ama çelik 4.5mm kalinliginda geldi :-[

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #53 : 20 Eylül 2014, 16:07:09 »
Ustalarim ilk profili cikardim ama telefondan resim yukleyemiyorum :-X

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #54 : 20 Eylül 2014, 16:21:07 »
Taşlama hattını yüksek tutarsın bir sıkıntı olmaz.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #55 : 20 Eylül 2014, 17:35:19 »
0zaman 4 mm kadar indireyim taslamayi komple bi sekil yapayim

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #56 : 20 Eylül 2014, 17:51:44 »
4 mme kalınlığımı indireceksin öyle birşeyse yapma abi kalın kalsın profil taşlama hattını yüksek tutarsın Salim abinin dediği gibi.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #57 : 20 Eylül 2014, 18:30:31 »
Üstad Allah kimseyi yaralı bir domuzla karşılaştırmasın, ama bana bıçak biraz etkisiz kalır gibi geliyor.
Bunun yerine Sapı normalden biraz uzun hafif bir nacak ( Kamp Baltası maksimum yarım kilo) bütün bıçaklardan daha fazla işini görür.
Güzel bir kılıfla beline asarsın. Dağ bayır gezersin.

+ 1
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #58 : 20 Eylül 2014, 21:58:47 »
4 mme kalınlığımı indireceksin öyle birşeyse yapma abi kalın kalsın profil taşlama hattını yüksek tutarsın Salim abinin dediği gibi.

Anladım komle ağızdan sırta kadar taşlama hattı olsun diyorsunuz yani.
Bu arada buraya fotoğraf nasıl yükleniyor yapamadım gitti..!!! :-X

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #59 : 20 Eylül 2014, 22:26:13 »
Fotograf için forum sisteminde dosya boyutu limiti var. Hızlıresime resminizi yükleyip mesajınızın içine hızlıresimin verdiği linki koyun bence.

Anladım komle ağızdan sırta kadar taşlama hattı olsun diyorsunuz yani.
Bu arada buraya fotoğraf nasıl yükleniyor yapamadım gitti..!!! :-X
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.