Bıçak Sanatı - Forum

Acil yardım....

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: Acil yardım....
« Yanıtla #20 : 16 Eylül 2014, 23:36:49 »
Malumunuz bir kaç zamandır formdaki gelişmelere samimi duygularla iştirak etme çabasındayım. Siz değerli ustaların içinde belkide çırağın bile çırağı olamam.
Bu gün Böhler D2 K110 çeliğimi aldım, sonunda. Ancak şu an mükemmeli bir ikilem içindeyim lütfen yardım edin
Ben domuz avlarına çok giden bir avcıyım. Be sebepten dolayı doğal olarak dağ bayır orman outdoor kamp ne nerderseniz deyin çok iyi bir bıçağa ihtiyacım oluyor.
Kısacası, velev ki yaralı domuz geri bana döndü erkek iri azıları olan, tüfekte fişek bitti, veya tüfek tutukluk yaptı, elimi belime attım bıçağımı çektim.
Sizce değerli ustalarım bu bıçak BushCraft mı olmalı Yoksa Bowie mi olmalı..? (tabi scandi ağız olacak ).
Bıçağın çizim kesim aşamasındayım bu ikilemden kurtulamıyorum lütfen yardım edin..

Yaralı domuza (hem de erkek! ???) bıçak çekilmez. Çok absürt bir senaryo olmuş bu.

Madem D2 var elde; siz en iyisi, şöyle sade mi sade bir BushCraft yapın. En sadesinden hemde...

Bu BushCraft, zoraki kurgunuzdan çok çok daha sade olmalı!  :))

« Yanıtla #21 : 16 Eylül 2014, 23:43:32 »
Belki de avcılıktan uzak durmak en iyisi  ;) geçtiğimiz hafta sonu kampa gitmiştim, gece saat 03 gibi üç kişilik bir topluluk geldi, yarım karpuz vardı afiyetle yediler ve gittiler bende çadırdan izledim sessizce, macera filanda olmadı  ;)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #22 : 16 Eylül 2014, 23:53:01 »
Belki de avcılıktan uzak durmak en iyisi  ;) geçtiğimiz hafta sonu kampa gitmiştim, gece saat 03 gibi üç kişilik bir topluluk geldi, yarım karpuz vardı afiyetle yediler ve gittiler bende çadırdan izledim sessizce, macera filanda olmadı  ;)
ustam hikayen çok heyecanlıydı  :D
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #23 : 16 Eylül 2014, 23:59:35 »
Siz bıçak yapında sadece yanınızda bulunsun .Domuza karşı kullanmak yerine sürekli kullanacağınız bir bıçak olsun .kama yada bowie burunlu bir bıçak olabilir..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #24 : 17 Eylül 2014, 01:02:27 »
Bence size (Dogo arjantino) lazım.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #25 : 17 Eylül 2014, 08:46:14 »
Değerli ustalarim  ;D eğlenceli bir konu oldu ancak hala kafama yatan bisey yok. Av da domuzun geri dönmesi en son is velevki dondu emin olun odomuzdan kacmaktan daha fazlasini hamam gerek. Ancak ben her zaman bir isi yapar ken en koğuşunu düşünüp öyle hareket ederim. Bizim oralarda bir deyim var "sen isini kis tut yaz cikarsa bahtina" bu yüzden hassas ddavraniyorum ben bi isi yapar ken en iyisini yapmaya calisirim

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #26 : 17 Eylül 2014, 12:27:50 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5590.msg109000#msg109000

Bi ara bu tarz bi  bıçak yapmıştım   bunu şablon olarak kullanın bence çok memnun kalıcaksınız

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #27 : 17 Eylül 2014, 12:59:30 »
Bende de "Metin Anan" ustamızın hediyesi  440C kendinden balçaklı pilot bıçağı var bu konu açılınca aklıma geldi.Puma White Hunter'a çok benziyor. :D

Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Batman

• 94
  • el sanatları hayranı
  • Yer: Germany
« Yanıtla #28 : 17 Eylül 2014, 14:09:28 »

Ben domuz avlarına çok giden bir avcıyım. Be sebepten dolayı doğal olarak dağ bayır orman outdoor kamp ne nerderseniz deyin çok iyi bir bıçağa ihtiyacım oluyor.
Kısacası, velev ki yaralı domuz geri bana döndü erkek iri azıları olan, tüfekte fişek bitti, veya tüfek tutukluk yaptı, elimi belime attım bıçağımı çektim.
Sizce değerli ustalarım bu bıçak BushCraft mı olmalı Yoksa Bowie mi olmalı..? (tabi scandi ağız olacak ).
Bıçağın çizim kesim aşamasındayım bu ikilemden kurtulamıyorum lütfen yardım edin..

Almanya ve Avrupa'da geçmişte ve şimdi domuz avlarına giden avcılar kesinlikle " Saufeder " denilen (Mizrak benzeri) bıçakla Ava çıkarlar!

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #29 : 17 Eylül 2014, 17:00:51 »
"Pig Sticker" diye aratınca da birşeyler çıkıyor ;)

Saygılarımla
"ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil"
Nef'i

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #30 : 17 Eylül 2014, 17:36:24 »
üstad şu videoya bir bak istersen bu bahsettiğin bıçaklı saldırı çok ta kolay görünmüyor http://www.youtube.com/watch?v=nImicLdsr8o he bu arada bir ustamız size bir dogo Arjantin lazım demişti doğru ustam dogoyu insanlar aslında domuz avında kullanırmış şimdi ise köpek dövüşünde kullanıyorlar  >:(
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #31 : 17 Eylül 2014, 20:01:52 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5590.msg109000#msg109000

Bi ara bu tarz bi  bıçak yapmıştım   bunu şablon olarak kullanın bence çok memnun kalıcaksınız
Mehmet ustam çok teşekkür ederim elinize sağlık güzel bir model. Galiba böyle bişey yapmalıyım. Ağızı Scandi galiba.. bu konularda yeniyim o yüzde sordum

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #32 : 17 Eylül 2014, 20:04:17 »
Bende de "Metin Anan" ustamızın hediyesi  440C kendinden balçaklı pilot bıçağı var bu konu açılınca aklıma geldi.Puma White Hunter'a çok benziyor. :D

Osman kardeşim bu da çok güzelmiş teşekkür ederim

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #33 : 17 Eylül 2014, 20:05:25 »
Mehmet abinin bıçağı scandi değil yüksek taşlama - tam taşlama
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #34 : 17 Eylül 2014, 20:09:28 »
Mehmet abinin bıçağı scandi değil yüksek taşlama - tam taşlama
Hangisinin ağızı kolay billeylenir..?

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #35 : 17 Eylül 2014, 20:14:38 »
Scandi doğru açıda bileme sağlar bileme alanı geniş olduğu için daha uzun sürer, tam taşlamada uçtaki bileme alanı daha az olduğu için daha hızlı bilenir gibi geliyor bana.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #36 : 17 Eylül 2014, 20:34:26 »
Sizde D2 varsa, kolay bilemeyi unutun derim. D2 kolay bilenmez, ama kolay da körelmez. (Ustalar/Kullananlar diyor ben değil, daha D2 bıçağım bitmedi, bitince ilk elden söylerim)

İyi tarafından bakın, D2 bıçağınız varsa bileme çoğu kez gereksizdir.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #37 : 17 Eylül 2014, 20:54:46 »
Scandi doğru açıda bileme sağlar bileme alanı geniş olduğu için daha uzun sürer, tam taşlamada uçtaki bileme alanı daha az olduğu için daha hızlı bilenir gibi geliyor bana.

KArar verdim kendime uygun yarı bowie yarı bushcraft çiziceğim ağızını da Scandi yapacağım nasıl olur..?

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #38 : 17 Eylül 2014, 20:58:41 »
Sizde D2 varsa, kolay bilemeyi unutun derim. D2 kolay bilenmez, ama kolay da körelmez. (Ustalar/Kullananlar diyor ben değil, daha D2 bıçağım bitmedi, bitince ilk elden söylerim)

İyi tarafından bakın, D2 bıçağınız varsa bileme çoğu kez gereksizdir.
Evet D2 K110 Böhler aldım ama iki gündür lama bana bakıyor ben lamaya bakıyorum.  Ne çizeceğime karar vermediğim için beklemedeyim
Umarım D2 yi ziyan etmem, hakkını veririm..

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #39 : 17 Eylül 2014, 20:59:21 »
Elde tüfek varken hızlı doldurma ve atıcılık sporu üzerine bol bol eğitim yapın. Forumda domuzu anında ters çeviren ustalarımız var.
Okinawian