Malumunuz bir kaç zamandır formdaki gelişmelere samimi duygularla iştirak etme çabasındayım. Siz değerli ustaların içinde belkide çırağın bile çırağı olamam. Bu gün Böhler D2 K110 çeliğimi aldım, sonunda. Ancak şu an mükemmeli bir ikilem içindeyim lütfen yardım edinBen domuz avlarına çok giden bir avcıyım. Be sebepten dolayı doğal olarak dağ bayır orman outdoor kamp ne nerderseniz deyin çok iyi bir bıçağa ihtiyacım oluyor.Kısacası, velev ki yaralı domuz geri bana döndü erkek iri azıları olan, tüfekte fişek bitti, veya tüfek tutukluk yaptı, elimi belime attım bıçağımı çektim.Sizce değerli ustalarım bu bıçak BushCraft mı olmalı Yoksa Bowie mi olmalı..? (tabi scandi ağız olacak ). Bıçağın çizim kesim aşamasındayım bu ikilemden kurtulamıyorum lütfen yardım edin..
Belki de avcılıktan uzak durmak en iyisi geçtiğimiz hafta sonu kampa gitmiştim, gece saat 03 gibi üç kişilik bir topluluk geldi, yarım karpuz vardı afiyetle yediler ve gittiler bende çadırdan izledim sessizce, macera filanda olmadı
Ben domuz avlarına çok giden bir avcıyım. Be sebepten dolayı doğal olarak dağ bayır orman outdoor kamp ne nerderseniz deyin çok iyi bir bıçağa ihtiyacım oluyor.Kısacası, velev ki yaralı domuz geri bana döndü erkek iri azıları olan, tüfekte fişek bitti, veya tüfek tutukluk yaptı, elimi belime attım bıçağımı çektim.Sizce değerli ustalarım bu bıçak BushCraft mı olmalı Yoksa Bowie mi olmalı..? (tabi scandi ağız olacak ). Bıçağın çizim kesim aşamasındayım bu ikilemden kurtulamıyorum lütfen yardım edin..
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5590.msg109000#msg109000 Bi ara bu tarz bi bıçak yapmıştım bunu şablon olarak kullanın bence çok memnun kalıcaksınız
Bende de "Metin Anan" ustamızın hediyesi 440C kendinden balçaklı pilot bıçağı var bu konu açılınca aklıma geldi.Puma White Hunter'a çok benziyor.
Mehmet abinin bıçağı scandi değil yüksek taşlama - tam taşlama
Scandi doğru açıda bileme sağlar bileme alanı geniş olduğu için daha uzun sürer, tam taşlamada uçtaki bileme alanı daha az olduğu için daha hızlı bilenir gibi geliyor bana.
Sizde D2 varsa, kolay bilemeyi unutun derim. D2 kolay bilenmez, ama kolay da körelmez. (Ustalar/Kullananlar diyor ben değil, daha D2 bıçağım bitmedi, bitince ilk elden söylerim)İyi tarafından bakın, D2 bıçağınız varsa bileme çoğu kez gereksizdir.