Bıçak Sanatı - Forum

Çelik Fiyatı

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
Ynt: Çelik Fiyatı
« Yanıtla #40 : 20 Eylül 2014, 00:22:08 »
  D2 mutfak için uygun değil öyle demir gibi paslanmaz ama biraz paslanır genede.Biliyorsunuz zaten tecrübe etmişsiniz.Ama av ve doğa koşulları için hiç bir zaman " ya bu çelikten daha iyisi yok mu"  demezsiniz emin olun.Dış kullanımda mutfaktaki gibi suyla devamlı iç içe olmayacağı için paslanma sıkıntısıda olmaz. D2 den çokça bıçak yapan ustaların çoğu pek M390 falan aramıyor dikat ederseniz.Çünkü bir bıçaktan beklenebilecek çoğu şeyi veriyor kullanıcıya.
 Mutfak için kolayca bulunan konik t7 lamaları deneyin derim.Ağız dayanımları çok iyi değildir ama çok iyi keskinlik alır ve kolay bileylenir.Kime verdiysem bu bıçakları öve öve bitiremiyorlar.Sonuçta piyasa bıçaklarına göre biraz daha dayanıklı.Bilmiyorlarki çok daha iyi çelikler var.T7 yi ben çok övemem ama iyi sonuçlar alınıyor.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #41 : 20 Eylül 2014, 00:28:35 »
Peki merter bey bu t7 çeliği nerden ve kaça alabiliriz ölçüleri nedir paslanmaz bir çelikmidir. Bide kızmazsanız konik nedir teknik bir özellikmi şimdiden teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2014, 00:39:31 Gönderen: yasin »
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #42 : 20 Eylül 2014, 00:31:52 »
Paslanmazdır  tedarik konusunu ustalar bilir
Konikte sırt tarafı kalın ağza doğru incelen çeliktir ağız açma işlemi büyük oranda az olur.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #43 : 20 Eylül 2014, 00:44:13 »
Peki merter bey bu t7 çeliği nerden ve kaça alabiliriz ölçüleri nedir paslanmaz bir çelikmidir. Bide kızmazsanız konik nedir teknik bir özellikmi şimdiden teşekkür ederim.

http://mehmetmarangoz.com.tr/index.php?route=product/category&path=102_164_327

T7 değil ama bu da mutfakta iyi iş görür. Hem de konik kesitli.

Ama tavsiyemi dinlerseniz, az bekleyin... Mehmetmarangoz N695 getirtecekmiş. O zaman, her işte kullanabileceğiniz kaliteli bir paslanmazı, istediğiniz an, uygun fiyata bulacaksınız.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2014, 00:53:00 Gönderen: mustafaünal »

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #44 : 20 Eylül 2014, 00:49:32 »
Teşekkürler mustafa bey

merter

• 374
« Yanıtla #45 : 20 Eylül 2014, 22:10:22 »
Asc paslanmaz diye bir firmadan almiştım ben.Sitesinde çeşitli ölçüler var kargoyla gönderiyorlar.lamanın boyu 3 mt.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #46 : 20 Eylül 2014, 22:24:20 »
T5 mi T7 mi aldınız? Fiyat ve en boy kalınlık bilgisini de paylaşabilir misiniz?

Asc paslanmaz diye bir firmadan almiştım ben.Sitesinde çeşitli ölçüler var kargoyla gönderiyorlar.lamanın boyu 3 mt.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

merter

• 374
« Yanıtla #47 : 20 Eylül 2014, 22:53:52 »
T7 almıştım ben.kg si 17 tl idi galiba.Siteye girin orda lamaların kalınlığı en falan yazıyor.boyları 3 mt.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #48 : 25 Eylül 2014, 21:10:57 »
Sanayide hadde makinları var. İki merdane arasında düz kare çubuk demiri verince baskılı çıkarıyor. Eğer demir kenarlarına binerse ezip dümdüz ediyor(muş)

Öyle bir makinaya düz kalıplar yapıp sıcak mil çeliği versek bize lama yapmaz mı.

Hatta önüne bir propan ocak yapsak çelik ocaktan çıkıp baskıya girer seri imalat iş yapar

Bu forum insanı hayalci yapıyor

merter

• 374
« Yanıtla #49 : 26 Eylül 2014, 01:31:55 »
Sanayide hadde makinları var. İki merdane arasında düz kare çubuk demiri verince baskılı çıkarıyor. Eğer demir kenarlarına binerse ezip dümdüz ediyor(muş)

Öyle bir makinaya düz kalıplar yapıp sıcak mil çeliği versek bize lama yapmaz mı.

Hatta önüne bir propan ocak yapsak çelik ocaktan çıkıp baskıya girer seri imalat iş yapar

Bu forum insanı hayalci yapıyor
Bence akla çok yatkın.Mantıklı.Makineleri yakından görmedim ama dediğin gibi mil çelikleri ısıtıp verince illaki lama haline gelir dimi.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #50 : 26 Eylül 2014, 19:50:35 »
o makınaların fıyatı "merdane" bıraz fazlaca  . bu işi seri yapıp kazanç kapım budur dıyeceksek tamam. ancak bız amatörler için fazlaca tuzlu gelır.  bır ocak bırde ıyı örs ıle çok guzel işler çıkar..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #51 : 26 Eylül 2014, 22:07:52 »
o makınaların fıyatı "merdane" bıraz fazlaca  . bu işi seri yapıp kazanç kapım budur dıyeceksek tamam. ancak bız amatörler için fazlaca tuzlu gelır.  bır ocak bırde ıyı örs ıle çok guzel işler çıkar..
+ 1

Keskin25

• **
  • 76
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #52 : 16 Eylül 2022, 15:03:40 »
Arkadaşlar böhler firmasından çelik satın alabilirmiyim.minimum kaç kg satışları var toplu alım yapacağım

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #53 : 16 Eylül 2022, 15:48:23 »
Öncelikle 2014ten beri yorum atılmamış konuyu hortlatmamak lazım diye düşünüyorum.

https://www.bohlerturkiye.com/tr/bohler-turkiye/ bu link Böhler Türkiye'nin iletişim adreslerini içeriyor. Bu konu hakkında telefonla yahut mail ile firmanın kendisinden bilgi almak daha kesin sonuç verir diye düşünüyorum.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur