taner ustanın yazısına ek olarak
paslanmazda 3mm kadar 4116 bulabilirsizniz levha halinde satılır (pahalıya kaçar ) bunun muadili konik lama olan T-5mov dur Oda buyıl gelmemiş
T-7mov konik olarak buluna bilir iyi çeliktir performansı sağlamdır 440c yi aratmaz esasen mekanik dayanım konusunda ama fazla sertliğe gelmez (deneyimle sabit)
rulmanların dış kabukları Türkiyede bulabileceğiniz rulmanlar için söylüyorum 3 çeşit karbon çeliği çıkabilir bunlarda en az 0,90 karbonludur diğeri ise paslanmazdır kıvılcım testine tutmadan kulanmayın zorlanırsınız
O-1 yok malesef

onunyerine dediğimgibi rulman çeliği civa celiği bunlar mil olarak bulunur dövmek lazım
ama kulanılmış bir rulmanın dış kabuğunu dövüp düzeltmek mil dövmekten daha iyiydir
O-1 genelde ingiltere ve amerikada satılır lama olduğuna bakmayın hepsi milden dövülüp taşlanmıştır tecrübe ile sabittir bende birkaç lama almıştım öyle
O-1 en ince laması ki ben sipariş etmiştim bir ara 80 kg kadar 1cm kalınlıkta ve 5cm genişliktedir.
paslanmazlarda bulabileceğiniz başka bir çelik 1,4112 dir alaşım bakımında 440c den iyidir (alman normuda üretileni diyorum 440b ile karıştırmayın ) 58 hrc sertlik alır agız dayanımı 440c den daha iyidir levha olarak tr de vardır maksimum kalınlık 3,5mm dir
80crv2 türkiyede 6mm me kadar var ama satmıyor inatçı keçi imalatında kulanıyor.
diğerbir paslanmaz ise bula bilirseniz gemi subabı bulun ama eğzost olsun 1,4153,03 dür sağlamdır iyidir ben kulandım
sonuca gelirsek dövme yapmak istemeyenlar en fazla ck75 bulunur karbon olarak oda sulu susuz diyen yalan söyler susuzu cok nadirdir.(tek bir yerde var oda kimseye satamamış 6mm kalınlıkta)
80crv2 taner ustanın dediği gib büyük ahşap kesme daire testereleri işinizi görür
saygılar