Bıçak Sanatı - Forum

Bant Zımpara Makinası Renkli Renkli

dawindof

• 87
  • Alper Ünal - 1968
  • Meslek: tekstil
  • Yer: istanbul
Ynt: Bant Zımpara Makinası Renkli Renkli
« Yanıtla #40 : 25 Eylül 2014, 11:32:22 »
Elinize Sağlık. böylesine güzel makinaya her renk yakışır.
 üzerindeki motor bilgileri ve kullandığınız kasnakların ölçüleri nedir
Alper Ünal

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #41 : 25 Eylül 2014, 12:35:21 »
Elinize Sağlık. böylesine güzel makinaya her renk yakışır.
 üzerindeki motor bilgileri ve kullandığınız kasnakların ölçüleri nedir

Teşekkür ederim.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #42 : 25 Eylül 2014, 12:37:36 »
Teşekkür ederim. Motor olarak 1.5 kw kullanıyorum. Tahrik  tekeri 120mm. Balans tekeri 80 mm olarak kullanıyorum. Düz taşlama başlığındaki makaraları ben normalde 80 mm yapıyorum ama ustalarımız özel ölçülerde yaptırabiliyor.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #43 : 31 Ekim 2014, 16:50:00 »
Merhaba forumdaşlar yeni başladığım beşli bant zımpara makinalarımı paylaşmak istedim. Bunların ikisi yatay aynı zamanda dikey olarak geri kalan üçlü ise dikey olarak çalışan sistemde olacak.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #44 : 31 Ekim 2014, 17:13:28 »
eline saglık tarık usta merakla takipteyiz :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #45 : 31 Ekim 2014, 18:19:41 »
Ellerine sağlık Tarık ustam  :2up

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #46 : 31 Ekim 2014, 18:37:39 »
tarık ustam çoksağlam duruyorlar eline sağlık.Bide tarık ustam yeni başlayanlar için basit ve fiyatı uygun bi model yapsan yeni başlayanlar ilk bıçaklarını eğe ile yaptıktan sonra butür arayışlara giriyorlar.bu arada TOS ları çok severim.selamlar

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #47 : 31 Ekim 2014, 19:18:20 »
tarık ustam çoksağlam duruyorlar eline sağlık.Bide tarık ustam yeni başlayanlar için basit ve fiyatı uygun bi model yapsan yeni başlayanlar ilk bıçaklarını eğe ile yaptıktan sonra butür arayışlara giriyorlar.bu arada TOS ları çok severim.selamlar
+1
ellerinize sağlık...
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #48 : 31 Ekim 2014, 19:48:48 »
usta söylenecek bir sey yok ellerine emeklerine saglik cok güzel makine,
lakin fotograflari göremiyorum.
Saygilarimla

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #49 : 31 Ekim 2014, 19:49:02 »
Evet tarık ustam bizler için de birşeyler tasarlasan çok makbule geçer. Aslında bir tasarı yapılıp maliyet hesaplansa ve talep toplansa ben anlamam ama toplu olunca belki de malzeme kesimi alımı gibi işler hem kolaylaşır hem maliyet düşer ( yani öyle umuyorum )
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #50 : 31 Ekim 2014, 20:21:42 »
eline saglık tarık usta merakla takipteyiz :2up

Teşekkür ederim

Ellerine sağlık Tarık ustam  :2up

Teşekkür ederim Salim Ustam :)

Teşekkür ederim Taner ustam bana da oyönden talep var lakin her malzeme ufaldıkça ayrıntı tam tersine artıyor ve masraf yukarı çıkıyor. Sen makina imalatı üzerine daha tecrübelisindir bu işleri bilirsin. Makinalar aslında fiyat olarak uygunlar ama elektronik kısmı ciddi bir maliyet. Basit bir makina isteyen bu işe gönül vermiş bir kişi devir ayarı olsun dediği an basit makinanın basitliği kalmıyor ;) TOS tornalar piyasaya yönelik çalışan atölyelere en iyi icatlar. Bende hem 2 metrelik hem 1.5 metrelik var bende hastasıyım.  :2up

usta söylenecek bir sey yok ellerine emeklerine saglik cok güzel makine,
lakin fotograflari göremiyorum.
Saygilarimla
Teşekkür ederim fotolar gözüküyor ama bende anlamadım bir sorun mu var acaba takip edeyim :2up

Evet tarık ustam bizler için de birşeyler tasarlasan çok makbule geçer. Aslında bir tasarı yapılıp maliyet hesaplansa ve talep toplansa ben anlamam ama toplu olunca belki de malzeme kesimi alımı gibi işler hem kolaylaşır hem maliyet düşer ( yani öyle umuyorum )
Biraz zaman arttırabilirsem bunu değerlendirmeye çalışırım teşekkür ederim

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #51 : 31 Ekim 2014, 20:55:02 »
Motor ve elektronik hariç iki tekerli direkt bağlı bir sistem iskeleti yapabilirsiniz mesela.  İsteyen invertör takar isteyen tek hızla kullanır.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #52 : 31 Ekim 2014, 21:05:16 »
Motor ve elektronik hariç iki tekerli direkt bağlı bir sistem iskeleti yapabilirsiniz mesela.  İsteyen invertör takar isteyen tek hızla kullanır.

Benim şu anda ürettiğimden farklı bir model mi soruyosunuz yoksa benim makinaların motorsuz invertörsüz olarak mı?? Eğer ki farklı bir modelse kastınız üzerinde çalışmam gerek ve zaman içinde yaparım. ( vakit vakit :D) şu andaki model derseniz o şekilde de teslim ederim. Doğru anlayıp doğru sölemişimdir umarım Ahmet Abi :)

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #53 : 31 Ekim 2014, 21:34:04 »
Mevcut makine -bence- gayet profesyonel. Ama yukarıdaki mesajlardaki talebi balkon hobicileri için hesaplı bir giriş seviyesi zımpara makinesi şeklinde anladım. Muhtemelen sadece iskelette verseniz bu tip kapsamlı bir makine biraz fiyatlı gelebilir arkadaşlara. Aklıma hem maliyet, hem de büyüklük açısından grizzly gibi 750w lık sabit hızlı iki tekerli basit makineler geldi de.  ( https://www.grizzly.com/products/G1015/images/ ) Aslında hazırda biryerde tasarım da olabilir, araştırmak lazım.

Benim şu anda ürettiğimden farklı bir model mi soruyosunuz yoksa benim makinaların motorsuz invertörsüz olarak mı?? Eğer ki farklı bir modelse kastınız üzerinde çalışmam gerek ve zaman içinde yaparım. ( vakit vakit :D) şu andaki model derseniz o şekilde de teslim ederim. Doğru anlayıp doğru sölemişimdir umarım Ahmet Abi :)
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2014, 21:37:40 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #54 : 31 Ekim 2014, 21:39:18 »
Ok mesaj anlaşıldı Ahmet Abi. Dediğim gibi zamn ayırıp üzerinde çalışılması gerekiyor araştırmadayım :2up

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #55 : 31 Ekim 2014, 21:53:28 »
Bu arada beş makine de sipariş üzerine ve bıçak imali için kullanılmak üzere mi yapılıyor ?

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #56 : 31 Ekim 2014, 22:00:32 »
Siparişlere yetişemediğim için fazladan yapıyorum Ahmet abi. Evet geneli bıçak imali için alıyor.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #57 : 31 Ekim 2014, 22:12:54 »
Siparişlere yetişemediğim için fazladan yapıyorum Ahmet abi. Evet geneli bıçak imali için alıyor.

:)

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #58 : 31 Ekim 2014, 22:16:54 »
 :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #59 : 31 Ekim 2014, 22:23:29 »

Hayırlı olsun yeni arkadaşlar, alanlarda İnşallah güle güle iyi günlerde güzel bıçaklar yaparken kullanırlar  :2up :2up