Biraz da bunu görmek ve göstermek için bu aleti arkadaşım için yapma fikrine atlamıştım. Bir bıçağın kesiciliğini ağızdaki keskinlikten ibaretmiş gibi düşünürüz ama bundan sonrası ile kesilen cismin etkileşimini fazla düşünmeyiz. Kağıtta ve kılda ağızdan 1mm sonrası bile fazla önemli değildir ama 5cm'lik bir patatesi yada dalı kesen bir bıçağın eninin ilk 5cm'si artık önemlidir. Kesilmiş bir dalın içinden en kolay ilerleyen şey ince bir pala, ikinci kolay ilerleyen de (çok kalın olmamak kaydıyla) tam taşlama bir bıçaktır.inceliğin izahati bu.İkinci faktör de hız. Bu hız ise kesilen cisme temas eden noktanın hızı. Bunda ise hem boyun fazlalığı hem de ağırlığın bıçağın hızlı savrulmasına olanak verecek miktarı aşmaması önemli. Ben fırına ve yağ kabıma girecek boya bakıp ikisine de uygun en uzun boyu seçtim. Hatta namluyu yağa sokunca dışarda kalan saptan dolayı yağ ister istemez alev aldı ve sağ kolumun tüyleri biraz azaldı.
Adam gibi ama ucuz, kolay bulunur sap malzemesi derdine düşünce fiberden şaşmayın. Akmaz, kokmaz, çürümez. Kalınlığı belli, düzlüğü garanti plakalarla rahat rahat çalışın. Bıçak kullanımda utandırmasın. Sadece çalışırken kendinizi kollayın.
Evet öyle, zararlıdır.Bıçakçılık işinde maske ve güçlü bir havalandırma sistemi olmazsa olmazdır. Çünkü aşırı miktarda mikro partikül (her türden toz) açığa çıkmaktadır.Sanayi sitesinde gördüğüm üzücü gerçek şudur ki, demir-çelik esaslı çalışanlar, bu durumun farkında bile değiller. İş güvenliği hak getire! Bu açıdan bu forum büyük nimet. Bilinçlendirme sorumluluğumuz büyük...
Buna başlayınca burnunu beğenmemiştim de parang tipinin burnunu kendi bıçağıma yakıştırmıştım. O yüzden bunu kendime yapmamaktan memnundum. Ancak bu gün kullanınca beğendim ve şimdi ibre bu tipte bir burnu gösteriyor.
Alıntı yapılan: deserteagle - 27 Ağustos 2014, 20:01:16Buna başlayınca burnunu beğenmemiştim de parang tipinin burnunu kendi bıçağıma yakıştırmıştım. O yüzden bunu kendime yapmamaktan memnundum. Ancak bu gün kullanınca beğendim ve şimdi ibre bu tipte bir burnu gösteriyor.Parang da yap dene hocam. Ben acayip memnunum.
Alıntı yapılan: ratbertovich - 01 Eylül 2014, 15:40:34Alıntı yapılan: deserteagle - 27 Ağustos 2014, 20:01:16Buna başlayınca burnunu beğenmemiştim de parang tipinin burnunu kendi bıçağıma yakıştırmıştım. O yüzden bunu kendime yapmamaktan memnundum. Ancak bu gün kullanınca beğendim ve şimdi ibre bu tipte bir burnu gösteriyor.Parang da yap dene hocam. Ben acayip memnunum.3 mm kalınlıkta bir parang yapsam uyar mı diye düşünüyorum. Maçet nevinden aletleri daha fazla ağırlaştırmamak taraftarıyım.