arkadaşlar bu çelik tedariği işinde bir sıkıntı çıktı onu burada paylaşmak istedim.
bu m390 ve ve d2 organizasyonların da çeliği ben tedarik edeyim veya ben satayım diye heveslenmedim ve istemedim işin başında forumda olan arkadaşlar bilirler, ben istemedim sen yaparsın diye arkadaşlar sağolsun beni öne sürdüler, bende kabul ettim başladım bu işe. istanbul ve ankarada veya izmir de ikamet etmeme rağmen çelik firmalarından ve tedarikçilerden bu kadar uzak olmama rağmen kabul ettim. kabul etme sebebim çeliğe ulaşmamın zor olması benim gibi acemilerin çok zorlanması idi, dedim ki plakalar çeyrek çeyrek bölünüp benim gibi parası olmıyanların ortak olamadığı organizasyonlar gibi, lama bazında bıçak bazında çelikler bölünsün çeliğe ulaşmak kolay olsun dedim, çok şükür o günler geride kaldı foruma üye olan tüm arkadaşlar istedikleri bilgi ve malzemeye bir şekilde ulaşıyorlar. bu işler benim sayemde olmadı ama forum büyük bir aile büyük bir organizasyon olduğu için bir çok bireyin katkısı ile oldu. buradaki payım deve de kulak bile değildir ama en azından çabaladım.
her ne kadar da farklı görüşler de ve fikirlerde veya eğitimler de olsak da bu ortak paydada birleştik bir aile olduk.
bu güne kadar kimseye kötü bir söz sarfetmedim, kimseyi üzmedim, kimseyi kırmadım ve kimsenin kuruş parasını yemedim. kimsenin tavuğuna kiş demedim kimsenin işine engel olmadım zira kimsenin kulvarın da yarışmadım. ne usta olabildim ne bıçak yapabildim nede bir makine kimseyi üzeceğim veya ters düşeceğim aklıma gelmezdi.
bu sabah bir arkadaşımız çelik tedarik ettiğimiz firmayı aramış aldığımız çeliğin fiyatı sormuş onlarda kdv hariç fiyatı söylemişler oda sanmış ki ben o paradan aldım millete de pahalı pahalı sattım arada ki farkı da cebe attım diye sinirlenmiş ve forumda ki arkadaşların hakkını savunmak ve parasını kimseye yedirmemek adına bana hesap sordu ve bu hesap sorma kısmını abartıp üslubunu ayarlıyamayıp beni hırsız da yaptı yalancı da yaptı üç kuruşluk adam da yaptı ve bu beni çok üzdü. ve bu arkadaş benden çelik alanların içinde bile yok sadece arkadaşlarının hakkını arıyor. o kadar üzdükü neyapacağımı şaşırdım elim ayağıma dolaştı, demek ki benim anladığım şekli ile bir aile değilmişiz bir birlik yokmuş. kendisini olayı bir netleştirelim bir soralım peşin hüküm verme, aldığımız paraları ve ödediklerimizin dökümünü alalım, firmayla konuşalım dememe rağmen beni dinlemedi, beni bu kadar kolay harcama beni tanımıyormusun dememe rağmen 2 kere telefonla konuşmayla seni nereden tanıyayım dedi. bu görüşmeyi mesajlaşarak yapıyoruz ben okulda seminer toplantısındayım telefonu açamıyorum yani sarf edilen her cümle telefonumda kayıtlı. acaba ben mi yanlış anlıyorum diye tekrar tekrar okudum yok yanlış anlaşılacak bir kelime yok.
ben bu çelik tedariği sürecinin tamamını başından sonuna burada paylaştım adım adım herkezi bilgilendirdim, firma bilgileri herkeze açık oldu kimseden gizlemedim ve bizim organizasyonlarımız da ben hariç en az 10 kişi firmayı arayarak parayı teyit etti. üzerine masraf veya kar koymadan aldığım gibi forumda ki arkadaşlar la paylaştım. para almadığım halde aldın diyerek suçlayıcı bir itham almam her ne maksatla olursa olsun beni çok kırdı. demek ki bu çeliği tedarik etmemizden ve organizasyon yapmamızdan birileri rahatsız oldu.
velev ki ben çeliği tedarik ettim vaktimi emeğimi bu işe verdim, paraları cebimden ödedim bana geri ödenmesini bekledim ve bu işin karşılığı olarak biraz masraf üzerine ekledim ve bunu duyurdum, bunu ben yaparsam hırsızlık oluyor da başkaları yapınca ticaret mi oluyor onu bir türlü anlamadım.
buradan duyuruyorum demek ki bu işte para almak lazımmış her adımını duyurmamak süreci adım adım açıklamamak lazımmış.
bu saatden sonra bende öyle yapacam parasını söyliyecem hesabına uyan alır, uymayan almaz gider canı nerden isterse oradan alır.
belki bu son sözlerimi çok sinirli olduğum için istemeden yazıyorum ama gerçek.
öğretmen olduğum günden bugüne herşey oldum (gaddar, anlayışsız, insafsız, acımasız) ama hiç HIRSIZ olmamıştım.
allah kimsenin bir kuruşunu haksız yere bize nasip etmesin, bir parça haram lokmayı evimize kursağımıza sokmasın, kimseyi de iyilik yaparken hayır duası beklerken bu hallere düşürmesin.
bu söylediklerime de kırılan gocunan varsa kırılsın ve gocunsun, bu işler de yaptığım bir yanlış varsa moderatör arkadaşlar var hemen müdahale edip cezamı kessinler. buradan duyuruyorum eğer bir yanlış yaptıysam söylesinler kimin kuruşu bana haksız yere geçtiyse hemen iade edeyim gocunmadan da buradan duyurayım.
gece vakti kafanızı şişirdim ve lafı çok uzattım kusura bakmayın, hakkınızı helal edin. daha çok söyliyeceğim laf vardı ama artık konuşmak istemiyorum.
eğer üyelim de sonlandırılacaksa sonlandırılsın, bu saatden sonra hiçbirşey bana koymaz HIRSIZ oldum daha ötesi varmı.