Bıçak Sanatı - Forum

M 390 MICROCLEAN Böhler Çelik Tedariği (2. Levha) Eylül Sonu Teslim

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38

Bu videoyu çok önce bulmuştum da eklemedim. Şimdi sırası geldi sanırım. Liste dolar artık hızlı şekilde :)

https://www.youtube.com/watch?v=HXbk1s3T8k8

yok yok bu danaları rusyada antibiyortiklemişler kesin, tabi otlak olmadıgından hayvan kapalı kalmış. Bizim yaylalarda beslenen danaların kemikleri balta katilidir :)

Rus değil Bulgaristan danası bunlar. :)
Okinawian

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Bıçak ta hormonluymuş yani.  :D "Erco" Ergün Bey sağ olsun. O şahsın yüzey işçiliğine hayranım.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
80 cm bir boy en 4mm parçaya benide yazın.

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir

01 - Gökhan Güneş               (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan) 
02 - rezerve                          (4 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan) 
03 - Mustafa Ünal                  (1 boy   80cm)*(en 4 cm )     
04 - nacho_grande               (2 boy   80cm)*(en 4 cm  )     
05 - maxilla                           (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)     
06 - mehmet turan                (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
07 - mehmet&renas              (4 boy   80cm)*(en 4 cm  ) 
08 - Volkan ERDEM                (1 boy   80cm)*(en 4 cm  ) 
09 - Hasan                            (2 boy   80cm)*(en 4 cm  )
10 - marslan_51                    (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)
11- haznedar ve ask1907     (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)
12- Doğukan                         (2 boy   80cm)*(en 4 cm  )
13- magari                            (2 boy   80cm)*(en 4 cm  )     (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
14 - Ecorotti                          (2 boy   80cm)*(en 4 cm  )
15 - gokhand                        (1 boy   80cm)*(en 4 cm  )
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
  • Yer: istanbul
1 boy 3.5 en olarak listeye dahilim

legolas

• 1067
  • Gökhan

01 - Gökhan Güneş               (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan) 
02 - rezerve                          (4 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan) 
10 - marslan_51                    (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)
13- magari                            (2 boy   80cm)*(en 4 cm  )     (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
16 - vural                              ( 1 boy  80cm ) * ( en 3,5cm )
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

legolas

• 1067
  • Gökhan
Evet arkadaşlar tatilden döndüm okula başladım  :( buradan da tüm arkadaşlara son duyurularımızı yapıyorum.

tatil de olup forumu takip edemeyen arkadaşlara duyurulur eylül ayının sonun da gelecek olan 70 kğ civarı m390 çelik levhamız var.

almak isteyen arkadaşlara 80 cm boyun da istenilen ende lama kesilerek eylül sonun da gönderilecektir.

temin edilen bu çelik daha önceki parti ile üç aşağı beş yukarı aynı fiyatlar da olacaktır.

katılmak isteyen arkadaşlar için son çağrıdır. katılmak isteyen arkadaşlar oluşturulan listeye ismini eklesinler veya bu konu başlığı altında istedikleri ölçüyü duyursunlar.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli

10 - marslan_51                    (1 boy   80cm)*(en 4  cm)
16 - vural                              ( 1 boy  80cm ) * ( en 3,5cm )
Ebat değişikliği yaptım. Teşekkürler
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

legolas

• 1067
  • Gökhan
arkadaşlar bu çelik tedariği işinde bir sıkıntı çıktı onu burada paylaşmak istedim.

bu m390 ve ve d2 organizasyonların da çeliği ben tedarik edeyim veya ben satayım diye heveslenmedim ve istemedim işin başında forumda olan arkadaşlar bilirler, ben istemedim sen yaparsın diye arkadaşlar sağolsun beni öne sürdüler, bende kabul ettim başladım bu işe. istanbul ve ankarada veya izmir de ikamet etmeme rağmen çelik firmalarından ve tedarikçilerden bu kadar uzak olmama rağmen kabul ettim. kabul etme sebebim çeliğe ulaşmamın zor olması benim gibi acemilerin çok zorlanması idi, dedim ki plakalar çeyrek çeyrek bölünüp benim gibi parası olmıyanların ortak olamadığı organizasyonlar gibi, lama bazında bıçak bazında çelikler bölünsün çeliğe ulaşmak kolay olsun dedim, çok şükür o günler geride kaldı foruma üye olan tüm arkadaşlar istedikleri bilgi ve malzemeye bir şekilde ulaşıyorlar. bu işler benim sayemde olmadı ama forum büyük bir aile büyük bir organizasyon olduğu için bir çok bireyin katkısı ile oldu. buradaki payım deve de kulak bile değildir ama en azından çabaladım.
her ne kadar da farklı görüşler de ve fikirlerde veya eğitimler de olsak da bu ortak paydada birleştik bir aile olduk.

bu güne kadar kimseye kötü bir söz sarfetmedim, kimseyi üzmedim, kimseyi kırmadım ve kimsenin kuruş parasını yemedim. kimsenin tavuğuna kiş demedim kimsenin işine engel olmadım zira kimsenin kulvarın da yarışmadım. ne usta olabildim ne bıçak yapabildim nede bir makine kimseyi üzeceğim veya ters düşeceğim aklıma gelmezdi.

bu sabah bir arkadaşımız çelik tedarik ettiğimiz firmayı aramış aldığımız çeliğin fiyatı sormuş onlarda kdv hariç fiyatı söylemişler oda sanmış ki ben o paradan aldım millete de pahalı pahalı sattım arada ki farkı da cebe attım diye sinirlenmiş ve forumda ki arkadaşların hakkını savunmak ve parasını kimseye yedirmemek adına bana hesap sordu ve bu hesap sorma kısmını abartıp üslubunu ayarlıyamayıp beni hırsız da yaptı yalancı da yaptı üç kuruşluk adam da yaptı ve bu beni çok üzdü. ve bu arkadaş benden çelik alanların içinde bile yok sadece arkadaşlarının hakkını arıyor. o kadar üzdükü neyapacağımı şaşırdım elim ayağıma dolaştı, demek ki benim anladığım şekli ile bir aile değilmişiz bir birlik yokmuş. kendisini olayı bir netleştirelim bir soralım peşin hüküm verme, aldığımız paraları ve ödediklerimizin dökümünü alalım, firmayla konuşalım dememe rağmen beni dinlemedi, beni bu kadar kolay harcama beni tanımıyormusun dememe rağmen 2 kere telefonla konuşmayla seni nereden tanıyayım dedi. bu görüşmeyi mesajlaşarak yapıyoruz ben okulda seminer toplantısındayım telefonu açamıyorum yani sarf edilen her cümle telefonumda kayıtlı. acaba ben mi yanlış anlıyorum diye tekrar tekrar okudum yok yanlış anlaşılacak bir kelime yok.

ben bu çelik tedariği sürecinin tamamını başından sonuna burada paylaştım adım adım herkezi bilgilendirdim, firma bilgileri herkeze açık oldu kimseden gizlemedim ve bizim organizasyonlarımız da ben hariç en az 10 kişi firmayı arayarak parayı teyit etti. üzerine masraf veya kar koymadan aldığım gibi forumda ki arkadaşlar la paylaştım. para almadığım halde aldın diyerek suçlayıcı bir itham almam her ne maksatla olursa olsun beni çok kırdı. demek ki bu çeliği tedarik etmemizden ve organizasyon yapmamızdan birileri rahatsız oldu.

velev ki ben çeliği tedarik ettim vaktimi emeğimi bu işe verdim, paraları cebimden ödedim bana geri ödenmesini bekledim ve bu işin karşılığı olarak biraz masraf üzerine ekledim ve bunu duyurdum, bunu ben yaparsam hırsızlık oluyor da başkaları yapınca ticaret mi oluyor onu bir türlü anlamadım.

buradan duyuruyorum demek ki bu işte para almak lazımmış her adımını duyurmamak süreci adım adım açıklamamak lazımmış.

bu saatden sonra bende öyle yapacam parasını söyliyecem hesabına uyan alır, uymayan almaz  gider canı nerden isterse oradan alır.

belki bu son sözlerimi çok sinirli olduğum için istemeden yazıyorum ama gerçek.

öğretmen olduğum günden bugüne herşey oldum (gaddar, anlayışsız, insafsız, acımasız) ama hiç HIRSIZ olmamıştım.

allah kimsenin bir kuruşunu haksız yere bize nasip etmesin, bir parça haram lokmayı evimize kursağımıza sokmasın, kimseyi de iyilik yaparken hayır duası beklerken bu hallere düşürmesin.

bu söylediklerime de kırılan gocunan varsa kırılsın ve gocunsun, bu işler de yaptığım bir yanlış varsa moderatör arkadaşlar var hemen müdahale edip cezamı kessinler. buradan duyuruyorum eğer bir yanlış yaptıysam söylesinler kimin kuruşu bana haksız yere geçtiyse hemen iade edeyim gocunmadan da buradan duyurayım.

gece vakti kafanızı şişirdim ve lafı çok uzattım kusura bakmayın, hakkınızı helal edin. daha çok söyliyeceğim laf vardı ama artık konuşmak istemiyorum.

eğer üyelim de sonlandırılacaksa sonlandırılsın, bu saatden sonra hiçbirşey bana koymaz HIRSIZ oldum daha ötesi varmı.
« Son Düzenleme: 02 Eylül 2014, 23:42:07 Gönderen: dunken (Gökhan GÜNEŞ) »

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
Gökhan Hocam çok üzüldüm. Gerçekten sinir bozucu bir durum. Hele ki eğitime gönül vermiş bir öğretmene karşı bu tavır hiç olmamış. O arkadaş her kimse, delikanlı gibi çıkıp herkesin göreceği şekilde burada senden özür dilemeli. Yoksa bize kim olduğunu söylemelisin ki, herkes bu şahısa karşı önlemini alsın.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Gökhan Hocam çok üzüldüm. Gerçekten sinir bozucu bir durum. Hele ki eğitime gönül vermiş bir öğretmene karşı bu tavır hiç olmamış. O arkadaş her kimse, delikanlı gibi çıkıp herkesin göreceği şekilde burada senden özür dilemeli. Yoksa bize kim olduğunu söylemelisin ki, herkes bu şahısa karşı önlemini alsın.
+∞

Bu kadar zamanını ayır hem maddi olarak cebinden harcama yap hemde emeğini ortaya koy ve başına bunlar gelsin. Hocam hakkını helal et ilk defa sizin sayenizde D2 çeliğe kolayca ulaşmıştım.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
Sizin düzenlediginiz organizasyonla d2 almıştım bunu kim yaptıysa çok ayıp etmiş bencede sizden özür dilemeli. Siz sorumluluk alıp ve bu işe emek vermeseniz benim gibi birçok kişi çeliğe ulaşamaz. Artı bu ise zaman ayırıp bizler için uğraştığınız icin bir miktar karda alabilirsiniz mahsuru yok bana göre.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Yer: Kayseri
Gökhan hocam bir meslektaşımın böyle bir durumla uğraşmak zorunda kalmasına çok üzüldüm. Bencede gerekiyorsa kar almanızda bir mahsur yok. Neticede böyle organizasyonlar olmasa zaten biz bu çeliklere ulaşamıcaz ( benim gibiler yani) ben size uğraşlarınızdan ötürü teşekkür ederim.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

tarpoon

• 4739
arkadaşlar bu çelik tedariği işinde bir sıkıntı çıktı onu burada paylaşmak istedim.

bu m390 ve ve d2 organizasyonların da çeliği ben tedarik edeyim veya ben satayım diye heveslenmedim ve istemedim işin başında forumda olan arkadaşlar bilirler, ben istemedim sen yaparsın diye arkadaşlar sağolsun beni öne sürdüler, bende kabul ettim başladım bu işe. istanbul ve ankarada veya izmir de ikamet etmeme rağmen çelik firmalarından ve tedarikçilerden bu kadar uzak olmama rağmen kabul ettim. kabul etme sebebim çeliğe ulaşmamın zor olması benim gibi acemilerin çok zorlanması idi, dedim ki plakalar çeyrek çeyrek bölünüp benim gibi parası olmıyanların ortak olamadığı organizasyonlar gibi, lama bazında bıçak bazında çelikler bölünsün çeliğe ulaşmak kolay olsun dedim, çok şükür o günler geride kaldı foruma üye olan tüm arkadaşlar istedikleri bilgi ve malzemeye bir şekilde ulaşıyorlar. bu işler benim sayemde olmadı ama forum büyük bir aile büyük bir organizasyon olduğu için bir çok bireyin katkısı ile oldu. buradaki payım deve de kulak bile değildir ama en azından çabaladım.
her ne kadar da farklı görüşler de ve fikirlerde veya eğitimler de olsak da bu ortak paydada birleştik bir aile olduk.

bu güne kadar kimseye kötü bir söz sarfetmedim, kimseyi üzmedim, kimseyi kırmadım ve kimsenin kuruş parasını yemedim. kimsenin tavuğuna kiş demedim kimsenin işine engel olmadım zira kimsenin kulvarın da yarışmadım. ne usta olabildim ne bıçak yapabildim nede bir makine kimseyi üzeceğim veya ters düşeceğim aklıma gelmezdi.

bu sabah bir arkadaşımız çelik tedarik ettiğimiz firmayı aramış aldığımız çeliğin fiyatı sormuş onlarda kdv hariç fiyatı söylemişler oda sanmış ki ben o paradan aldım millete de pahalı pahalı sattım arada ki farkı da cebe attım diye sinirlenmiş ve forumda ki arkadaşların hakkını savunmak ve parasını kimseye yedirmemek adına bana hesap sordu ve bu hesap sorma kısmını abartıp üslubunu ayarlıyamayıp beni hırsız da yaptı yalancı da yaptı üç kuruşluk adam da yaptı ve bu beni çok üzdü. ve bu arkadaş benden çelik alanların içinde bile yok sadece arkadaşlarının hakkını arıyor. o kadar üzdükü neyapacağımı şaşırdım elim ayağıma dolaştı, demek ki benim anladığım şekli ile bir aile değilmişiz bir birlik yokmuş. kendisini olayı bir netleştirelim bir soralım peşin hüküm verme, aldığımız paraları ve ödediklerimizin dökümünü alalım, firmayla konuşalım dememe rağmen beni dinlemedi, beni bu kadar kolay harcama beni tanımıyormusun dememe rağmen 2 kere telefonla konuşmayla seni nereden tanıyayım dedi. bu görüşmeyi mesajlaşarak yapıyoruz ben okulda seminer toplantısındayım telefonu açamıyorum yani sarf edilen her cümle telefonumda kayıtlı. acaba ben mi yanlış anlıyorum diye tekrar tekrar okudum yok yanlış anlaşılacak bir kelime yok.

ben bu çelik tedariği sürecinin tamamını başından sonuna burada paylaştım adım adım herkezi bilgilendirdim, firma bilgileri herkeze açık oldu kimseden gizlemedim ve bizim organizasyonlarımız da ben hariç en az 10 kişi firmayı arayarak parayı teyit etti. üzerine masraf veya kar koymadan aldığım gibi forumda ki arkadaşlar la paylaştım. para almadığım halde aldın diyerek suçlayıcı bir itham almam her ne maksatla olursa olsun beni çok kırdı. demek ki bu çeliği tedarik etmemizden ve organizasyon yapmamızdan birileri rahatsız oldu.

velev ki ben çeliği tedarik ettim vaktimi emeğimi bu işe verdim, paraları cebimden ödedim bana geri ödenmesini bekledim ve bu işin karşılığı olarak biraz masraf üzerine ekledim ve bunu duyurdum, bunu ben yaparsam hırsızlık oluyor da başkaları yapınca ticaret mi oluyor onu bir türlü anlamadım.

buradan duyuruyorum demek ki bu işte para almak lazımmış her adımını duyurmamak süreci adım adım açıklamamak lazımmış.

bu saatden sonra bende öyle yapacam parasını söyliyecem hesabına uyan alır, uymayan almaz  gider canı nerden isterse oradan alır.

belki bu son sözlerimi çok sinirli olduğum için istemeden yazıyorum ama gerçek.

öğretmen olduğum günden bugüne herşey oldum (gaddar, anlayışsız, insafsız, acımasız) ama hiç HIRSIZ olmamıştım.

allah kimsenin bir kuruşunu haksız yere bize nasip etmesin, bir parça haram lokmayı evimize kursağımıza sokmasın, kimseyi de iyilik yaparken hayır duası beklerken bu hallere düşürmesin.

bu söylediklerime de kırılan gocunan varsa kırılsın ve gocunsun, bu işler de yaptığım bir yanlış varsa moderatör arkadaşlar var hemen müdahale edip cezamı kessinler. buradan duyuruyorum eğer bir yanlış yaptıysam söylesinler kimin kuruşu bana haksız yere geçtiyse hemen iade edeyim gocunmadan da buradan duyurayım.

gece vakti kafanızı şişirdim ve lafı çok uzattım kusura bakmayın, hakkınızı helal edin. daha çok söyliyeceğim laf vardı ama artık konuşmak istemiyorum.

eğer üyelim de sonlandırılacaksa sonlandırılsın, bu saatden sonra hiçbirşey bana koymaz HIRSIZ oldum daha ötesi varmı.

Gökhan hocam çeliği istediğin fiyata alıp istediğin fiyata verebilirsin. kesesine uyan alır..!    bu işte sorun çıkacağını siz daha başlarken düşünmüştüm, aramızda bir işin  meşakkatini onunla uğraşıp bilmeyen kişilerde var.

ben bunun gıbı şeyleri yaşadığımdan dolayı artık daha bulaşmıyorum.
ama bılınmesı gereken bu tarz organızasyonlarda ciddi emek sarfedılıyor en azından buna saygı göstermek gerekır.
üzülmene edeğecek birşey değil. malzemenin fiyatı bellı  merak edenler o günkü kurdan hesaplar kdv sini ve kargo +yol masrafları+tel görüşmelerinin ücretlerini+ levhanın paketlenırken yamulmaması için kestırılen malzemeyi+ paket malzemelerını hesaplar ve fıyatı ortaya çıkartır. heryerde bulunan isteyince  ıkı üç profıllık alınabılınen bır malzeme değil.
sen elınden geleni yapmışsın fazla takılma ve üstüne gerek duyuyorsan , emeğinin karşılığını ekle ve öyle fıyat belırle ..

ben yaptığın işe ve emeğine saygı duyuyorum ve teşekkür ederim...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
şayet kaldı ıse 40 cm,lik bir parçada ben istiyorum  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
Gökhan üstadım ben de çok üzüldüm böyle bir ithamla karşı karşıya kalmanıza; daha iyisini yapacak varsa yapsın...
Ben sizin pratikliğiniz, iş bitiriciliğiniz için ve en önemlisi sorumluluğu hakkıyla üzerinizde taşımanızdan dolayı çok müteşekkirim; Alper Çırpar arkadaşımızın için de böyle düşünüyorum. Bu yaz malzemenin bana ulaşması konusunda nasıl gayret gösterdiğinizi, yardımlarınızı unutmuyorum, tekrar teşekkür ederim. :)

Not: Bu arada zeytin organizasyonunu da bekliyorum.  ;)
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

legolas

• 1067
  • Gökhan
arkadaşlar ben sadece beni üzen ve içime oturan bir olayı herşey de olduğu gibi paylaştım ve çok sinirli olduğum için yazdım, bu gün o sinirim kalmadı keşke yazmasaydım dedim.

ama bunu paylaşırken bir lobi oluşturmak veya propaganda da yapmak için yazmadım karşı tarafta benden hesap soran arkadaş da değerli bir ustamız ve abimiz. burada yazılanları okuyup veya tek taraflı okuyup kimse gaza gelmesin karşı tarafı üzecek ve kıracak yazılar paylaşmasın.

o ustamız da forumda ki arkadaşların hakkını savunmak için bu hareketi yaptı ama kantarın topuzunu ayarlayamadı, karşı tarafta itham ettiği kişi bunu haketmiyordu.

neyse kimse buraya yorum yazmak zorunda değil, okusunlar ve öğrensinler başımıza buda geldi.

legolas

• 1067
  • Gökhan
şayet kaldı ıse 40 cm,lik bir parçada ben istiyorum  ;)

şuan için var ustacım

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
arkadaşlar ben sadece beni üzen ve içime oturan bir olayı herşey de olduğu gibi paylaştım ve çok sinirli olduğum için yazdım, bu gün o sinirim kalmadı keşke yazmasaydım dedim.

ama bunu paylaşırken bir lobi oluşturmak veya propaganda da yapmak için yazmadım karşı tarafta benden hesap soran arkadaş da değerli bir ustamız ve abimiz. burada yazılanları okuyup veya tek taraflı okuyup kimse gaza gelmesin karşı tarafı üzecek ve kıracak yazılar paylaşmasın.

o ustamız da forumda ki arkadaşların hakkını savunmak için bu hareketi yaptı ama kantarın topuzunu ayarlayamadı, karşı tarafta itham ettiği kişi bunu haketmiyordu.

neyse kimse buraya yorum yazmak zorunda değil, okusunlar ve öğrensinler başımıza buda geldi.

Çok üzüldüm.  :( İçiniz ferah olsun. Ezici çoğunluk sizi taktir ediyor, tabii ben de.

Maalesef bizim milletimiz böyle. İfrat ile tefrit arasında gidip geliyorlar, ayarını tutturamıyorlar.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2014, 09:41:39 Gönderen: mustafaünal »

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
Gökhan hocam maruz kaldığınız bu duruma çok üzüldüm göstediniz sabrı da  ayrıca tebrik ediyorum.Çeliğe ihtiyacım olduğu sürece gönül rahatlığıyla düzenlediğiniz her türlü  organizasyonlara katılırım.
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.