Balçak lehimlemek için yumuşak lehimin faydası zaten gerektirdiği sıcaklıklar düşünülünce bariz.
Yumuşak lehim farklı alaşımlarla yapılabiliyor. İhtiyacınıza göre bir seçim yapabilirsiniz. En harcı alem olanları kurşun kalay lehimleri. Eğer kurşunun sağlıklılığı konusunda hassasım, bıçak gıda işi yapar derseniz o zaman kurşun içermeyen bir lehime yönelebilirsiniz.
Lehimdeki en önemli şeyler, yüzeyin korozyondan temizlenmesi ve yalıtılması ve lehimlenecek yüzeylerin yeterli sıcaklığa çıkmasıdır.
İşleri kolaylaştırmak için iki ayrı parçanın lehimlenecek yüzeylerini ayrı ayrı lehim kaplayarak işe başlayabilirsiniz.
Lehimlenmez denilen, korozyon tabakası kuvvetli metallerin bu tabakasını havadan yalıtılmış iken kazıyıp lehimi öyle yapabilirisiniz. Örneğin lehim pastası sürülü bir yüzeyi zımparalarsanız pastanın altında kalan temiz yüzey oksijenle temas edemez.
Pürmüz vb. güçlü ısı kaynakları lehimlenecek büyük kütleyle başa çıkabilir.
Lehimin bulaşmasını istemediğiniz yüzeylere pasta bulaştırmamak faydalıdır.
Balçak ile namlu arasındaki yüzeyin genişliğinden dolayı lehimin mukavemetinden endişelenmenize gerek yok.
Lehimleme ile ilgili eski bir mesajım:
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=141.msg1641#msg1641