Bıçak Sanatı - Forum

taşınabilir bant zımpara

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
Ynt: taşınabilir bant zımpara
« Yanıtla #20 : 02 Eylül 2014, 21:33:00 »
Hasan bey,tecrübelerinizi bende cok önemsiyorum.En kısa zamanda deneyimlerinizi bizlerle paylaşırsanız sevinirim.Neredeyse 2-3 aydır bu siteyi takip ediyorum hatta su vermeyi becermesemde bir bıçak yaptım ama benim gibi bir apartman dairesinde kalıyorsanız bu işler için tezgah üstü bant zımparalardan başka bir seçenek kalmıyor.Bir kaç kez almak istedim ama kullanamazssam diye vaz geçmiştim umarım işe yararda bir tanede ben edinirim.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #21 : 02 Eylül 2014, 22:02:43 »
Bu aletleri almadan önce zımparası kolay bulunabiliyor mu, fiyatı nedir bir kontrol edin. Bir arkadaşın referansı ile gittiğim zımpara imalatçısı ile konuştuğumda küçük ebatlardan 1150mm x 100mm nin elinde genelde olduğunu ve tek olarak ta verebileceğini söyledi. O nednele elimdeki cihazı kesip boyunu uzattım, 1150x50 ye çeviriyorum, araya da sehpa eklemekle meşgulüm. Gerçi gönye ile sorunum var söküp tekrar toplamak gerekecek, metal işlerinin acemisiyim epey.

Bir tarafı taşlama motoru olan tipin zımparası 68cm civarı, onu bir iki nalburda görmüştüm galiba emin değilim. Ancak benim gördüğüm 25mm eninde bant kullanan modelin de bir tarafı taşlama olan modelinde motoru fazla zayıf idi, 250w o da 30 dk için.

Son bir not, youtube ta ağız açma aparatı ararken her üç tip cihazla da bıçak yapan bir sürü video buldum. Yavaş mavaş ama kullanan kullanıyor.

« Son Düzenleme: 02 Eylül 2014, 22:07:31 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #22 : 02 Eylül 2014, 23:02:27 »
Sayın maxilla alakanıza teşekkürler. Ben okulumda hizmetli odasını kullanıyorum genelde o yüzden benimde şu an için iyi bir makina almam olanaksız gözüküyor örneğin yarın okul müdürü değiştiğinde yeni müdür hocam burda olmaz böyle şeyler derse koyacak yerim yok hem bu makinanın sesinin nispeten daha az olacağını düşünüyorum.  Amaaa bu gün sipariş ettiğim site önceden stoklarında olup olmadığını arayıp teyyit etmeme rağmen makinanın olmadığını istersem başka birşey alacağını bildirmiş siparişi iptal ettim boş yere geri para ödemesi filan uğraşıcam anlıcanız. Başka yerlere bakıcam artık ve tecrübelerimi sizlerle paylaşıcam.

A.yüce bey malesef sizin yağtığınız gibi makinayı modifiye edecek bilgi ve donanıma sahip değilim  :) napalım dediğiniz gibi yavaş ta olsa birşeyler yapmaya çalışıcaz. Yalnız "250w o da 30 dk" demişsiniz ya onu anlamadım yarım saat sonra noluyo ki?
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #23 : 02 Eylül 2014, 23:08:53 »
Yaptığım çok büyük bir şey değil, ama yine de biraz alet edavat daha da önemlisi yer lazım. Motor konusuna gelinde teknik verilerde 250w 30dk S2 yazıyor  ise, Tam yükte yarım saat çalıştıktan sonra fazla ısındığından termiği atar, soğuyana kadar çalışmaz muhtemelen. Yarım saat mi olur bir saat mi o biraz da motorun ne kadar yük altında çalıştığına bağlı.  Motor gücünün yanında S2 yazıyor ise biraz huylanmak lazım kısacası. S1, S2 vs tanımları için :

http://support.automation.siemens.com/US/llisapi.dll?func=cslib.csinfo&objId=33387921&nodeid0=10803928&load=content&prodLstObjId=16610426&subtype=133000&lang=en&siteid=cseus&aktprim=0&objaction=csview&extranet=standard&viewreg=US

« Son Düzenleme: 02 Eylül 2014, 23:16:20 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #24 : 02 Eylül 2014, 23:20:14 »
Aydınlattığınız için teşekkürler. Gerçi verdiğiniz linkten birşey anlamadım ama  ;D. Bu arada zımpara yedekleri için taner abi en az 12 tane olmak kaydıyla yapıyorlar demişti açıkçası ben ona güvendim. Sizce hangi kumları almalıyım elde zımpara için 60 - 200 arasında almıştım ama makina olunca değişir mi bilmiyorum. Bir de youtube ta bu makina ve ağız açma aparatı videosu linki verebilir misiniz? ( bana da elini veren kolunu kurtaramıyor :) )
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #25 : 02 Eylül 2014, 23:38:04 »
Zımpara kumları ile ilgili sorunuza tecrubeli arkadaşların daha etraflıca cevap vermesi daha uygun olur. Benim bildiğim elde zımpara için 80 kumdan 2000 kuma kadar elinizin altında bulunsun. Makine ile ağız/profil açmada 40/60/80/100 kumdan uygun biri duruma göre kullanılıyor sanrım.  İnce kumda perdahlar için elde çalışmayı tercih ediyor pek çok usta galiba.

Özel olarak jig linkleri almadım, kısa bir arama sonucu denk gelenler :

http://youtu.be/WkUncqwH2z4

http://youtu.be/D6-1EJuJj_E

http://youtu.be/5tY8RHboFRg

http://youtu.be/cWcfeSp-DpY

trollsky nin elindeki vida ve bir takozdan ibaret jigin metalden, menteşeden daha yakışıklı olanları var ama mantık aynı. Bir de açılı sehpa şeklinde, scandi ağız için de kullanılan bir jig gördüm lakin video değil resimdi.

Aydınlattığınız için teşekkürler. Gerçi verdiğiniz linkten birşey anlamadım ama  ;D. Bu arada zımpara yedekleri için taner abi en az 12 tane olmak kaydıyla yapıyorlar demişti açıkçası ben ona güvendim. Sizce hangi kumları almalıyım elde zımpara için 60 - 200 arasında almıştım ama makina olunca değişir mi bilmiyorum. Bir de youtube ta bu makina ve ağız açma aparatı videosu linki verebilir misiniz? ( bana da elini veren kolunu kurtaramıyor :) )

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #26 : 02 Eylül 2014, 23:40:26 »
Scandi ağız açmak için kullanılan jigleri gördüğüm yere bookmark atmışım :

http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php/887401-Grinding-tip-struggle-(updated-Pic)/page2

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #27 : 02 Eylül 2014, 23:54:59 »
Çok teşekkür ederim.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #28 : 03 Eylül 2014, 09:31:22 »
hayırlı olsun... :) umarım performansı işleriniz için yeterli olur; kritiklerinizi ben de merak ediyorum.
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #29 : 06 Eylül 2014, 00:13:04 »
Malesef sipariş öncesi arayıp teyit etmeme rağmen stoğumuzda mevcut demelerine rağmen ikinci kez siparişimi stokta olmaması nedeniyle iptal etmek zorunda kaldım. Şimdi kredi kartına para iadesi, yok yattı yok yatmadı uğraş dur. Malesef ticaretle uğraşan bu tip insan müsvetteleri yüzünden güven hususunda tam bir kaps ortamı oluşmuş durumda. Ne diyelim Allah ıslah etsin.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #30 : 06 Eylül 2014, 18:27:16 »
araştırmaya devam derim :)
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #31 : 06 Eylül 2014, 19:44:34 »
Bugün cihazı toparlayıp çalışır hale getirmeye vakit bulabildim. birazdan ev yapımı aletler bölümüne resimleri yüklerim.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #32 : 24 Eylül 2014, 00:19:10 »
Sevgili forumdaşlarım  SCHEPPACH BD 7500 bant zımpara makinasınınstoklarda bulamıyorum bu husuta bana yardımcı olabilecek biri var mıdır acaba? Stokta olan bildiğiniz bir yer olur veyahut bu makina yerine şunu alabilirsin olur, bunu alma şunu al o daha da iyi diyen olur her türlü yardıma açığım teşekkürler.