Aslında şu an için yaptığım işleri geri alınabilir şekilde yapmaya çalışıyorum. Hani belki iki gün sonra fırının montajını yinelemek isterim diye hiç bir tuğlayı yapıştırmaya çalışmadım. İlerde de rezistans ve termokupl ömrünü doldurursa ne yaparım diye bir çok parçayı hiç yapıştırmamaya niyetliyim. Seramik battaniye ile tuğlaları birbirine doğru bastırmış da oldum biraz. Bu haldeki çalışma performansına ve dış kasanın ısınma durumuna göre gerekirse ilerde tedbir alacağım. Dün bu tuğla yapıştırma konusunda da Karaköy'de araştırmamı yaptım. Gerekirse malzemeyi tedarik edeceğim.
Termokupl şu anda kasaya arkadan giriyor. Ucu arka duvardan 5-10 cm kadar içeriye uzanıyor ve tavandan 1-2 cm kadar aşağıda. Termokupl kontrolöre bağlı. Kontrolör içinde sadece oda sıcaklığının etkisini de ölçüme katarak
doğru değeri tespite yarayan bir sensör var. Buna gerek var çünkü termokupl denen nesneler sıcaklığı değil iki ucu arasındaki sıcaklık farkını ölçebiliyorlar. Arka uçtaki sıcaklığın ne olduğu, yani oda sıcaklığını hesaba katmadan içteki sıcaklık da bilinemez.
SSR, adının "Solid State Relay" diye açılımı olan bir nesne. Bir röle, başka bir devre tarafından kumanda edilen bir anahtardır. SSR da rölenin tamamen yarı iletken olarak yapılmış halidir. Avantajı normal rölelere göre daha hızlı, daha sorunsuz çalışması ve daha uzun ömürlü olmasıdır. Dezavantajı ise anahtarladığı yükün birazını kendisinin sarf etmesidir. Yani SSR'lar ısınırlar.
SSR'ların 4 tane elektriksel ucu (terminali) olur. (Kimileri daha çetrefillidir ama bunları boşverin.)
İki uç anahtara aittir. Yani bu iki ucun arası SSR tarafından açılıp kapanabilir. Bu iki uç 280 volt 480 volt gibi ciddi diğerleri kaldırabilir. Bu iki ucun ayrıca geçirebileceği azami akım değeri de önemlidir. Bu da 15, 25 40,50 vb. amper gibi ciddi değerlerde olur. Buna çıkış (output) ucu denir.
Diğer iki uç da kumanda ucudur. Giriş (input) diye adlandırılır. Bu uca belirli bir gerilim uygularsanız çıkış ucu iletime geçer. Yani bu ucu kullanarak çıkıştaki anahtarı açıp kaparsınız. Giriş ucuna uygulanması gereken gerilim 3-32 volt DC aralığı gibi düşük yada 80-240 volt AC gibi iki tipte olabilir. Yani doğru akım yada alternatif akımı giriç olarak alanları vardır. Benim kullandığım DC girişli olanlardan.
SSR'larda giriş ver çıkış birbirinden yalıtılmıştır. Bu da çıkıştaki tahlikeli gerilimle muhatap olmadan anahtarlamayı yapabilmenizi sağlar.

Bkz.:
http://wzstord.en.made-in-china.com/product/TbnQmGkAztDl/China-Solid-State-Relay-ZG3NC-.html
Bkz.:
http://cnsuntree.en.made-in-china.com/product/sboENujclmDC/China-Solid-State-Relay-SSR-.html