Bıçak Sanatı - Forum

RAT Bıçak

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
Ynt: RAT Bıçak
« Yanıtla #20 : 24 Kasım 2010, 09:19:26 »
hocam yine harika bir eser ortaya koydunuz,elleriniz dert görmesin.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #21 : 24 Kasım 2010, 09:39:03 »
hocam yine döktürmüşsün,  :2up

peki kını var mı bu arkadaşın. böyle yalnız başına canı sıkılır bunun dağda bayırda. ??

« Yanıtla #22 : 24 Kasım 2010, 09:56:40 »
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar, hep dediğim gibi bu forumun çok iyi bir motivasyon yanı var ^-^ burada hep beraber olmasak eminim bu kadar üretken olmazdık.
Gökhan Ustam haklısın valla kılıf gerekiyordu ama sentetik bir malzemeden bir kılıf buna da çok yakışacağı için o işi yapmadım ::) mecburen alışacak sıkılmaya, üşümeye. ;)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #23 : 24 Kasım 2010, 10:00:34 »
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar, hep dediğim gibi bu forumun çok iyi bir motivasyon yanı var ^-^ burada hep beraber olmasak eminim bu kadar üretken olmazdık.
Gökhan Ustam haklısın valla kılıf gerekiyordu ama sentetik bir malzemeden bir kılıf buna da çok yakışacağı için o işi yapmadım ::) mecburen alışacak sıkılmaya, üşümeye. ;)
Sefa ustam, sen bana bıçağı yolla, sana hemen bir kydex kılıf yapıvereyim, şöyle bej rengi kydex ile süper olur  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #24 : 24 Kasım 2010, 10:28:56 »
Emre hocam, henüz bugün teslim alacağım yavrucağımı kargodan, kanıma girmeyiniz lütfen :D

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #25 : 24 Kasım 2010, 11:44:18 »
sefa ustam harika bir eser olmuş elinize sağlık  :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #26 : 24 Kasım 2010, 12:04:44 »
TT, sana mı gitti bu bıçak  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #27 : 24 Kasım 2010, 12:47:17 »
TT yeni bıçağını güle güle kullan, biraz sev okşa ama sen yine de bunu Emre'ye gönder . Dediği kılıf buna süper olur.... ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #28 : 24 Kasım 2010, 14:12:45 »
TT'nin kydex'i neden aldığını bu bıçağın ona gittiğini öğrendiğimde anlamıştım.  ;)

Sefa ustam valla nereden başlayayım bilemiyorum. Güzel bir formu olan, sahada olaya ağırlığını koyabilecek, ciddi ciddi dayanıklı olacak bir bıçak yapmışsın. Boyası ve sapıyla çok güzel ve uyumlu.  :2up

Bıçağın drop point olmasını övecektim önce RAT'ı bi googledım. Zaten Sefa'nın Busse tipi perçin kullanmasından almıştım kokuyu ama gördüm ki hedefi gerçekten iyi tespit etmişim. Perçinler çok güzel olmuş. Ben de bu tipte bir iki perçin denemesi yapmıştım o yüzden bunlara bakınca ustanın marifetini daha iyi anlıyorum.

Son günlerde drop point bıçaklarımız gitgide artıyor. Galiba Türk bıçakseverler olarak kendi karakterimiz bu imiş. Düşünüyorum da bovileri falan fazla mı gözümüze soktular da bizi bıktırdılar? Yada gerçekten ciddi bir bilinçle mi gelişiyoruz?

Sefa ustam, sapta mikarta kullanman bıçağın hedef kullanıcısını düşünürsek çok da uygun olmuş. Micarta çok güzel, pırıl pırıl olmuş.

::) Biriniz şu hacı panişır logosu meselesini izah ederse ve de sapın çapraz değil de karşıdan görünüşünü de verirse ziyadesiyle makbule geçer. .... Aradım, aradım en sonunda logoyu ilk resimde buldum. Ben de enayi gibi sapta aramıştım.  :D

Sefa usta, bir sorum var sana. Geçenlerde 800 küsur dereceya dayanacak bir egzoz boyası satın aldım. Üzerinde 160 derecede fırınlayın diyordu. Peki bu fırınlamanın süresi ne kadar olmalı? Geçenlerde testerenin tablasını boyadım ama bilgisizlikten dolayı fazla uzun tutmadım fırında.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #29 : 24 Kasım 2010, 19:09:57 »
Sefa Hocam  gerçekten çok güzel  tebrikler .

« Yanıtla #30 : 24 Kasım 2010, 19:17:21 »
Evet Emre usta, bugün akşam teslim aldım, ve kartonu sıyırıp da elime aldığımda babam hayretler içerisinde bana odaklandı (hediye geleceğini söylemiştim ama bıçak olduğunu bilmiyordu :D ) inanın kullanılacağı alan ile öyle özdeşleşmiş bir formu var ki anlatamam, tam bir saha elemanı  8)
Eylem hocam, fark etmiş olduğun gibi benim avatar olarak kullanmaya başladığım "Hacı Punisher"in bir damgasını da hazırlamış Sefa hocam sağolsun, bol bol vururum sağa sola :D
Herkese yorumları için teşekkürler :) Daha iyilerinin sizlerin olmasını diliyorum.
Saygılar,
TT

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #31 : 24 Kasım 2010, 19:26:11 »
Syın TT hayırlı olsun,güle güle kullanın.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #33 : 24 Kasım 2010, 20:17:23 »
Turan sen bu logonun yüzüğünden de yaptırsan konsept tamam olur. Yumruğunu vurduğun yerde gül biter.  ;D

Bkz.

« Son Düzenleme: 24 Kasım 2010, 20:38:52 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #34 : 24 Kasım 2010, 21:01:16 »
Arkadaşlar güzel yorumlarınız için çok teşekkürler, sağolun ^-^
Emre ustam aslında zamanım olsaydı buna kydex değil de şu sentetik geniş asker palaskalarından bir kılıf yapmayı planlamıştım en son, ama zaman sorunum var bu yıl. Artık TT kendi palaskasından mı yapar ne yapar bilmem :)) ama teklifin için teşekkürler ( bu hakkımı saklı tutacağım >:D)
Eylem ustam sanırım bizim ülke insanının ruhuna en uygun bıçak bu düşük burunlu bıçaklar. Neredeye iki tür bıçak sever profili var, iş gören bıçak meraklıları, görsel meraklılar. Hizmet amaçlı bıçakseverlerin neredeyse hepsi bu drop point lerden hoşlanıyor, örneğin Gökhan ustanın son bıçağına bayıldım ben, ne kadar işlevsel olacağı her halinden belli. Sapta kullandığım perçinler paslanmaz çelik çekme boru malzeme ama et kalınlığı 1.5mm olduğundan sinir bozucu bir şekilde havşaya direndi. Bakırın gözünü seveyim, ısıtıp soğutunca helva gibi oluyor. Kullanacaklara bakır öneririm. Eksoz boyasını ilk olarak yıllar önce KLR varken keşfetmiştim, sonradan Transalpin eksozunda defalarca kullandım, her seferinde beni memnun etti. benim kullandıklarımın hepsi Dupli-color markaydı ve öyle 160 derece filan demiyordu, boyayı atıp dokunma kuruması gerçekleşir gerçekleşmez atlayıp gazlıyordum, ve boya duman çıkara çıkara yanıyordu. ardından da kazısan bile çıkmıyordu. bence 160 derece diyorsa iyice yanana kadar bekle derim, ama sonuca karışmam :)) Son olarakta Kızılmaskeyi hatırlattın ya bizlere, sağolasın ^-^
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2010, 21:16:41 Gönderen: sefa çabuk »

« Yanıtla #35 : 24 Kasım 2010, 21:15:21 »
Eylem şöyle bir fotoğraf olur mu?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #36 : 24 Kasım 2010, 22:32:17 »
Hah, bu açıdan gördüğüm iyi oldu. İnsan ne gördüğünü en iyi böyle anlıyor.

Saptaki ipi görünce aklıma geldi. Bu gün yelken ipi almış olduğum mekana baktım. Haki renkli ip aradım. Ne de olsa oradaki ipler paracord'u ağlatacak kalitedeler. Maalesef yeşil bulabildiysem de öyle kamuflaja gelecek bir renge denk gelmedim.  :(
Namık Kemal
Instagram'da ben