İç bükey taşlama yiyecek kesmek için iyi bir taşlama şekli; av hayvanı, et, sulu mevya sebze ile uğraşmak için iç bükey yanaklar kandan ve sıvılardan kaynaklanan "yapışmayı" önler. Kan Newtonik bir sıvı olmadığından et tarafında farkı daha iyi hissedersiniz.
Gelelim Serdar Kılıç modeli denilen, aslında Woodlore modeli, Ray Mears tasarımı bıçağa: bu bıçağın temel hedefi doğada ahşap işlemek ve küçük aletler yapabilmektir. Yiyecek işleme beklenmediği gibi, yukarıdaki resimlerde kırılmış gözüken bıçaklardan beklenen odun yarma gibi işler de o modelden beklenmez. Nitekim, Ray Mears'ın da odun yarmakta balta ya da testere dışında birşey kullandığını görmedim.
Bu bıçak detaylı çalışılacak, ince işçiliği olan ağ iğnesi, kaşık gibi aletler üretmek, ip yapabilmek için bitkilerin liflerini havlayabilmek, ateş yakmak için dalları kağıt kalınlığında yongalamak ya da mafsallı, sürtünmeyle birarada kalan parçalardan oluşan düzenekler (küçük hayvanları avlamak için tuzak, kafes, vs.) işler için tasarlanmış bir bıçaktır. Bu tür bıçakların da temel taşlama şekli ya keski (tek taraftan) taşlamadır ya Scandi. İki şeklin de hem doğru açıda bileyleme kolaylığı hem de işlenen materyale hep aynı açıda dalmasının getirdiği kullanım kolaylığı vardır. Scandi'nin avantajı, uzun eksende zorlayarak döndürme konusunda tork dayanımı yüksektir. Yani, bıçağın ucunu ahşaba saplayıp delik açabilirsiniz, belki her bıçakla birkaç kez açabilirsiniz ama Scandi ile ömür boyu açabilirsiniz.