Bu 2008-2009 kataloğu bende de var hala duruyor.. Açıkçası M-509 Black Bear modelini beğendim ama böyle büyük bir bıçağa göre et kalınlığı ince gibi duruyor.Sizce böyle boyuttaki bir bıçakta ideal et kalınlığı ne kadar olmalıdır?Yorumlarınızı bekliyorum..
Bir de elime aldığım her bıçakta et kalınlığına bakıyorum takıntı oldu herhalde

Doğru yapıyorsunuz bence, et kalınlığı bıçak tipine, büyüklüğüne, çeliğine, ağız geometrisine vs. vs. göre büyük farklılıklar gösterir (göstermelidir)...
Büyük bıçaklar için tabii ki 4-5 mm ve üstü kalınlıklar tercih edilir. Ancak bu kalınlıklarda bıçak ergonomik olmaz eğer öne ve arkaya doğru inceltilip baklava şeklinde eğimleri olmadan...