Bıçak Sanatı - Forum

Koç boynuzu saplı çakılarımızdan 2 model

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
Koç boynuzu saplı çakılarımızdan 2 model
« : 16 Kasım 2010, 23:25:39 »
 Kendi imalatımız.

Ynt: Koç boynuzu saplı çakılarımızdan 2 model
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2010, 23:40:22 »
Yöresel çakılar sanırım, boynuz ne güzel olmuş öyle kehribar rengi. Alt desen de Tokat işi el basmaları sanıyorum.

Berke Boyacı

« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2010, 00:01:33 »
Ellerinize sağlık. Son resimdeki üstteki çakının et kalınlığı, sap ve yüz boyutları ne kadar öğrenebilimiyim ?

Edit: Hangi çelik ile çalışıyorsunuz, mümkünse bende daha sonra belirteceğim boyutlarda birtane yaptırabilirmiyim ?
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2010, 00:05:59 Gönderen: Berke Boyacı »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2010, 03:14:27 »
Boynuz rengi güzelmiş gerçekten, elinize sağlık...

Kipmen Sanat web sitesi

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #4 : 17 Kasım 2010, 18:21:22 »
Elinize sağlık,bende de Sivas yapımı daha açık renkli koç boynuzu saplı güzel bir çakı mevcut.

Koç boynuzunun bu kadar güzel olanlarını genelde tesbih meraklıları tesbih yapımında değerlendiriyor.
Genco G.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #5 : 17 Kasım 2010, 18:28:38 »
Ellerinize sağlık,

Artık modeli oturmuş olan bu tip Anadolu bıçaklarının haricinde başka tasarımlarınız da var mı,
daha değişik çakı ve bıçaklarınız ?
ya da sizi takip edebileceğimiz bir internet web adresiniz.?

'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #6 : 18 Kasım 2010, 00:27:15 »
Sefa Bey : Evet Sefa bey bunlar yöresel çakılar ve zemindeki'de artık fabrikasyonlaşmış el basması olmayan bir sofra bezi. Beğendiğiniz için teşekkür ederim.

Berke Bey : Berke bey beğendiğiniz çakı fotoğraf çekildikten birkaç gün sonra satıldı babam bir arkadaşına yapmıştı ve avusturya malı bir tırpanın arka kısmındaki kaliın sap montaj bölümünden dövülerek yapıldı. Baya iri bir çakı idi sadece sap 13 santim gelir sanırım. Fakat çok nadir imal ediyo babam. Boynuz işçiliği bana geçmedi çünki atölye ateşli sanatlara uygunken ben okuyordum dükkan değişip ocak kalkınca ana dükkanda ben dükkana bakıyordum ben imal edemem şuan fakat bayram ertesi kurslara başlıycam ( öğreneceğim yani :) ). Sipariş verirseniz büyük ustaya danışırım yapar belki  hatıra binayen :)

Emre bey : Emre bey beğenmenize sevindim. Teşekkürler.

Mehmet Bey : Çok sıradışı modeller babam meslekte hevesi sönmemiş esnaflık yapmanın ustalığını psikolojik olarak törpülemeyip hevesini kırılmadığı dönemlerde imal edilmiş fakat ya şunuda kendime yapayım şaheser olsun dediği bıçağı olmamış. Kendisi avcıdır ve avcılar bıçak düşkünüdür arkadaşları oooo Çakıcı bu çok güzel deyip cebellezi etmişler o da pek bıçak taşımaz kendine extrem özel bıçak yapmaz kendinde kalmadığı için :) Fakat birkaç model daha var kendi kolleksiynumda numune yayınlıyorum. Web adresimiz var fakat içerik yok henüz bayram telaşı geçti web olayına yoğunlaşacağım. www.mustafauzel.com   www.uzelbicak.com

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #7 : 18 Kasım 2010, 00:38:23 »
Çakıların çeliği sanırım 4034 çünki babam pek araştırmamış çalıştığı firmada bu model varmış. Dövüldüğü için yeterli seviyede keskin iş görüyor müşteri beğenisi kazanıyor.Fena değil işte. Av bıçağına benzeyen bıçaklarıda öyle sıkıntıdan oynarken yaptım özenti yok ekipmanımda yetersiz geldi değişiklik olsun diye koydum resimleri. 2011 umarım beğeni kazanan dolu dolu bir yıl olacak.