Bıçak Sanatı - Forum

Penis , Ok işareti , İdol , Gladyo , Gladyotör

35 Atınpark

• *
  • 65
  • Meslek: Ender Dolu Studiosus Reisen München
  • Yer: İzmir
Penis , Ok işareti , İdol , Gladyo , Gladyotör
« : 25 Mayıs 2014, 11:36:47 »
İyi Pazarlar , Siz kahkahayla gülmeye başlamadan önce hemen vurgulamak isterim : Evet bu sözcükler birbiriyle ilişkili . Ereksiyon halindeki penis yön gösterir ve ok işaretinin bizatihi kendisidir. Hemen akabinde İdol e geçmeden önce ''penis'' de kalıp  :) biraz konuşalım. Penis ile ilişkilendirilen grek tanrısı Priapos dur. Priapos ,Dardenel - Lapseki nin hakimidir ve mitolojide Diyanizos ile Afrodit'in oğludur. Anne ve baba , her ikisi de eğlence ve güzellik tanrıları olunca oğul diyanizos da cinsel bir figür olarak ortaya çıkar. Vücuduyla orantısız büyük bir penis ile tasvir edilir ve bereketi simgeler. Buraya kadar elbette sadece mitolojidir . Ancak tıpta Priapismus denilen bir hastalık vardır. Yani erkek cinsel organının ereksiyonda kaskatı kalma halinin adıdır bu hastalık . Müthiş sancılı olarak tasvir edilir. Demem o ki , bizim palavra ya da çok içmiş kafa bulmuş diye güldüğümüz bazı konular batı kültürünü derinden etkilemiş ve yukarıda tarif edilen bu hastalık bir mitolojik anlatımdan hareketle bir ad almıştır. Penis ve ok işaretini böylece konuştuktan sonra idol hakkında uzun yazıp canınızı sıkmaktan korkuyorum. Kısaca idol ,  ana tanrıçanın en evvel hali olup o da paganizm  öncesi ok işaretine çok benziyen bir halde tasvir görmüştür. daha sonra ikili , üçlü dörtlü halde yapılmış olup uzantısı olan neolotik dönemde ( m.ö 6000 ) ana tanrıça kyble halinde tapınma görmüştür. Bu konuda ülkemizdeki en önemli merkez ( buluntular açısından ) Çatalhöyük tür. Idol ü burada kesip siz demircileri ilgilendireceğini düşündüğüm Gladyo konusuna geçmek istiyorum. Gladyo kısa saplı bir kılıçtır . Basit , sağlam bir silahdır. Gadyo yü kullanan kişiye gladyotör denir. Gladyo özellikle soğuk savaş döneminde Türkiye ,İtalya gibi ülkelerde derin devlet teşkilatının adı olmuştur . Bunu hepimiz bolca duyduk , okuduk. Gladyo her ne kadar bir kılıcın adı da olsa aslında penis in figurativ karşılığıdır. Bunun  içindir ki Gladyotör Roma çağında seks sembolüdür. Asla filimlerde tasvir edildiği gibi üçken vücutlu atletik adam değildir gladyotör. Bilakis şişman ve yağlı olmak zorundadır.Sıkça vukubulan yaralanmaları kaslı bir vücut değil ancak yağlı bir vücut atlatabilirdi. Of konu yine uzadı , burada kesiyorum. Tekrar güzel pazarlar diliyorum.
Ölmeden  önce  ölünüz        ( Hadis-i Şerif )

ozan191

• 171
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Tekirdağ
Ynt: Penis , Ok işareti , İdol , Gladyo , Gladyotör
« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2014, 11:53:40 »
Paylaşım için teşekkürler her açtığınız konu ile mitoloji konusunda cahil olan beni aydınlatıyorsunuz  ;D

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #2 : 25 Mayıs 2014, 12:37:04 »
Ender bey ellerinize sağlık.  Cevat Şakir yazmış gibi okudum.
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 25 Mayıs 2014, 12:54:24 »
Güzel paylaşım için teşekkürler. Konu akla bullocs dagger'ı getiriyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #4 : 25 Mayıs 2014, 14:30:08 »
Penis heykelleri bereketi temsilen degerli antik mezarlarda da kullanılmıştır. zaman için degişime ugrayıp, birebir aynısı degil, andıracak şekilde, insan boyutunda veya daha büyük üretilip özellikle tümülüs mezarların yani kral mezarlarının tepesine konulmuştur. bunlara arkeolojide fallos taşları denir. teşekkürler Ender bey
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #5 : 25 Mayıs 2014, 18:53:29 »
        Teşekkürler Ender bey başlığı okuyunca ne çok şaşırdım. Size bir sorum olacak bu mitolojik tanrılar figürler zaman içinde peyderpey mi çıkmıştır. Birbiri üzerine konulmuş hikayeler veya inançlarmıdır. İhtiyaç hasıl oldukça mı ortaya çıkmıştır.

35 Atınpark

• *
  • 65
« Yanıtla #6 : 25 Mayıs 2014, 21:14:01 »
Cevap şöyle verilebilir : Denizci bir halk grekler , denizci , tüccar . Siyasi anlamda büyük değiller ancak ticaret kolonileri ile orta doğudan kuzey Afrika'ya , Kıta Yunanistan dan Anadolu'ya her yerde varlar. Elbette gittikleri yere kendi kültürünü de götürüyor insan , ancak unutmamak lazım ki, gittiğiniz yerin de yerli kültürü var. İskender Ohri nin dediği gibi : Bir ülke fethettim zannedersin , fakat fethedilirsin de...''  Yani kolonizasyon yoluyla yeni kültürler sizi de içine alır. Ancak denizici milletler bağnaz değildir ,( sahil bağnaz değildir ) ve zaman içerisinde grekler tanıştığı yerli tanrılara kendi thegonyalarında yer vermişlerdi. Örneğin Zeus kıta Yunanistan a aittir ve Anadolu tanrıçası Leto yu Zeus un karısı yaparlar. O da ikiz çocukları Apollon ve Artemis i doğurur. Ya da Amozonlar Truvalılar la birlikte Greklere karşı savaşırlar . Keza Frig kralı Midas Anadolu ludur ve Marsiyas da öyledir ve fakat Apollon daha büyük bir tanrı olup bu iki Anadolu kökenli figürü cazalandırır. Yani Grek kökenliler mitolojide hep daha üstündür. Yani kolonizasyon ile birlikte thegonya genişler . Elbette ihtiyaç üzerine de olur. Örneğin denize çıkmadan önce Posaidon a bir adak tamamen bir ihtiyaçtır. Tabii ihtiyaç da var . Haklısınız. Ancak aslında benim konum mitoloji olmadı hiç bir zaman. Ben bu konulara demircilerin tanrısı Hephaistos tan girdim. Hangi kültürün figürü olursa olsun her demircinin Hephaistos tan haberi olmalı diye düşündüm. Bugün  ise dövüşçü gladyatörün gladyosu , yani kılıcı , demircileri kültürel anlamda ilgilendirir diye düşündüm. Hepsi bu .

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #7 : 25 Mayıs 2014, 21:37:33 »
Ender bey sahiller bağnaz değiller derken aklıma geldi, iklimlerinde toplumlar ve insanlara etkileri olduğunu düşünüyorum.
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #8 : 25 Mayıs 2014, 21:44:41 »
Bir şehir ne kadar yol üzerindeyse, ne kadar düzdeyse, ne kadar farklı kültüre ev sahipliği yapıyorsa değişmeye de o kadar açık oluyor. Artısıyla, eksisiyle...
Namık Kemal
Instagram'da ben

35 Atınpark

• *
  • 65
« Yanıtla #9 : 25 Mayıs 2014, 22:10:45 »
Her iki açıklama da çok çok doğru .  Tartışılmaz doğrular bunlar . Liman ve ticaret yolları özgürlüktür . Kültürel sentezlerin merkezleridir.  Evet  öyle . İklim konusu çok ilginç . Tarihde özgün örnekler var . Eğer Mısır'ın iklimi ( elbette ona bağlı kültürün tamamı , hem de 10-15 yıl içinde ) Antonius'u bağlı lejyonların disiplinini bozmasaydı , Oktavianus onu yenebilir miydi ? Keza tam ters örnek ; Britanya'da bambaşka bir iklim ve farklı coğrafyada Roma legionları , bırakın yenilgiyi , külliyen yok oldular . Hindistan'ı ele geçirenleri iklim yenmiştir. Son söz :  Halkların kaderini coğrafya belirler . ( Amasyalı Strabon )

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #10 : 25 Mayıs 2014, 22:25:00 »
Roma lejyonları iyi dayanmış, Napolyon ve Nazi orduları çok daha erken pes etmişler Rus steplerinde.

Ne kadar refah o kadar son olmuş. 
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #11 : 25 Mayıs 2014, 22:29:42 »
İmparator Cladius'un hatıratı, Cermen milletleriyle savaşlar, Britanya'daki savaşlar ve buraların o zamanlardaki yapısı hakkında iyi bilgi veriyor.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #12 : 25 Mayıs 2014, 22:33:59 »
Bizde de var bu silahla aleti ilişkilendirme yanlış hatırlamıyorsam.Osmanlı da dal.araklar vardı yani dalkılıç yalın kılıç, yalın silah. Sonra .arak oldu penis of çok güldüm tam stand up konusu yazamıyorum  :D Bu arada hayırlı kandiller..

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #13 : 25 Mayıs 2014, 22:52:17 »
Ender bey harika anlatım, çok teşekkürler. Yeni bilgilere kapı açmakla kalmadığınız, çok eskilere götürdünüz beni. Bir ülkenin coğrafi koşullarının ne kadar önemli olduğunu İlk kez George Orwell ın Fili Vurmak adlı denemesinde okumuştum. Ünlü Oryantalist Edward Said söylediği gibi "Colonizer became colonized" :) hatırlamama vesile olduğunuz için ayrıca teşekkürler.