Eveet testten geldim

Acaip güçlüler, ağızda çok az ısınma oluyor, özellikle alev biçimleri çok düzgün...
Keyfim yerine geldi hele şükür...
Propan memelerini yakın çekim yapmamışım kusura bakmayınız. Açıkçası çok basit bir yol izledim:
Bakır te'nin bir ucunda propan hortumu takılıyor diğer iki uca sonlama vidalanıyor. Propan memesi olarak kullanılacak sonlamanın ortasından 1 milim delikler deldim ilk başta. Elimde fazladan sonlamalar var. Birisini 2 milim deldim. 3 milim ile de deneme yapacağım....
Mantık şu:
Eğer körüklü sistemde çalışılıyorsa propan basıncını olabildiğince azda tutup meme deliğini genişletiyorsun, bununla güzel bir sonuç alıyorsun...
Eğer venturi (atmosferik) kullanılacaksa 2 ya da 3 milimlik li sonlamayı çıkarıp 1 milimlik memeyi takıyorsun, basıncı artırıyorsun (değiştirdim, ters yazmışım...)...
Bugünkü denemelerimde öncelikle te ile meme arasında 10 santim kadar bir eklenti takıldığında daha iyi sonuç alındığını farkettim. İkincisi atmosferik kullanımda 1 milimlik delik güzel çalışıyor, ancak körük bağlandığında brülörün daha güçlü olmasını bekliyorsun, bu yüzden memeyi 2 milimlik delikli meme ile değiştirdim ve sonuç son derece güzel. Şimdi 1.5, 2.5 ve 3 milimlik deliklerle denemeler yapacağım yarın veya öbürgün.
Atmosferik sistem konusunda biraz daha çalışma yapmam gerekiyor. Memenin konumu çok önemli atmosferik sistemde...
Ucu maalesef siyah manşon bulamadığımdan vidalı yapamadım, hep galvanezli vardı maalesef, tornacıya da bir servet ödediğimden bir de manşon çektirtmedim, kaynaklatıverdim. Zaten erkek diş açması çok daha kolay, bir de topu topu 50 kuruşluk boru, eskidi mi tüm ön tarafı ıskartaya çıkarabilir ya da tam kaynak yerinden kesip yine bir kosantrik redüksiyon kaynaklayıveririm. Açıkçası oraya koyacağım paftalar da zaten zamanla aşınacağından bence kaynaklatmak daha doğru bir seçenekti, en azından benim için daha az sorunlu olacak...