Bıçak Sanatı - Forum

1.5 Bıçağım

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
Ynt: 1.5 Bıçağım
« Yanıtla #20 : 24 Mayıs 2014, 22:45:53 »
Elinize sağlık çok güzel görünüyor..  :2up
Yalnız kabzedeki ahşabın suya teması ile deforme olmasını engellemelisiniz bence.. ;)
"Maksatların anası sabırdır"

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #21 : 24 Mayıs 2014, 22:53:00 »
elinize sağlık güzel olmuş
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #22 : 24 Mayıs 2014, 23:02:02 »

Yalnız kabzedeki ahşabın suya teması ile deforme olmasını engellemelisiniz bence.. ;)
      3 Kat yat verniği sürdüm.
      Anladığım kadarıyla parmak yerleri açmam gerekiyor yarın akşama açarım ama polisaj işi yatar. Onu yapabilecek alet edavat yok maalesef.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #23 : 24 Mayıs 2014, 23:06:58 »
Verniğini bulmuşken birde yat bulaydın ya gezerdik. :D
Okinawian

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #24 : 24 Mayıs 2014, 23:08:47 »

3 Kat yat verniği sürdüm.
      Anladığım kadarıyla parmak yerleri açmam gerekiyor yarın akşama açarım ama polisaj işi yatar. Onu yapabilecek alet edavat yok maalesef.
1-2cm genişliğinde ince deri veya kot kumaşına macunu yedir abi şu resimdeki gibi parlatmaya başla makina kadar olmasada iş görür.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #25 : 24 Mayıs 2014, 23:14:54 »
Aynen Osman'ın dediği gibi kot kumaş işi iyi görüyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 24 Mayıs 2014, 23:22:33 »
Eline sağlık ve kolay gelsin.

Sapta bence güzel bir uyum yakalamışssın.

Çamın suya dayanımından endişe etme durumunda ince epoksi sürüp ahşabı korumak mümkün. Derinlemesine emilmese de iş görüyor. Epoksiyi sürersin, biraz bekledikten sonra emilmeyenini silersin. Yeter ki namluyu kirlenmesin.

Ben artık 5 mm sapı yanaklarını tercih ettiğimden sana da kendi tercihimden çok gönderdim, zaten öteki kalınlıkta fazla malzemem çıkmamıştı. Senin gönlünse aksine kalın saptan yanaymış. Nerden biliim?  :)

Sapın temizliği için yapılacaklar namlu için olanlarla aynı... gibi. Bunda o kadar ince zımparalara gitmeye gerek yok, bir de olabildiğince zımparaladıktan sonra epoksi fibere de bir güzel uygulanabilir. Bir bezle silerek ince bir tabaka kaplamak sapın rengini koyulaştıracaktır. Bu malzemeyi öyle aşırı parlatmamak, aşırı ince zımparalamaya girmemek sapın kayganlaşmaması açısından daha hayırlı.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #27 : 24 Mayıs 2014, 23:25:25 »
Ha bir de bu cila macunu, çamın gözeneklerine girip görsel bir faciaya da yol açabilir. Gözenekleri vernik iyice doldurduysa risk azalıyor ama bence yine de bu sapı berbat edecek şey parlatma çabası olabilir.
Namık Kemal
Instagram'da ben

arfyldz

• 790
« Yanıtla #28 : 24 Mayıs 2014, 23:36:23 »
          Eylem ustam zımpara ile işi bitiriyim. Kalınlık lazım, nedenini şöyle açıklamaya çalışıyım. 2001 de yatar daireye elimi kaptırınca işaret parmağımın kalın eklem yeri çöpe gitti. Diğer parmaklarda da defermasyon var. Yumruğumu tam sıkamıyorum serçe ve yüzük parmaktan güç alıp kavraya biliyorum. Sonuç olarak benim sağ el haşat.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #29 : 24 Mayıs 2014, 23:39:34 »
Oyy. :(
Namık Kemal
Instagram'da ben

arfyldz

• 790
« Yanıtla #30 : 24 Mayıs 2014, 23:40:36 »
       Oyy ki ne oy üstelik bu olay düğünüme 10 gün kala oldu.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #31 : 24 Mayıs 2014, 23:59:25 »
Geçmiş olsun Arif.
Okinawian

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #32 : 25 Mayıs 2014, 07:01:50 »
          Eylem ustam zımpara ile işi bitiriyim. Kalınlık lazım, nedenini şöyle açıklamaya çalışıyım. 2001 de yatar daireye elimi kaptırınca işaret parmağımın kalın eklem yeri çöpe gitti. Diğer parmaklarda da defermasyon var. Yumruğumu tam sıkamıyorum serçe ve yüzük parmaktan güç alıp kavraya biliyorum. Sonuç olarak benim sağ el haşat.
Off be bütün mobilyacıların kaderi mi bu? Babam, 2 amcam mobilyacı hepsinin elinde sakat parmaklar var. Tanıdığım marangozların %70 inin ellerini yaralamış.
geçmiş olsun

Not: kimse kendine güvenip daire testerede iş yapmasın. En ufak işleri bile ustasına yaptırın

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #33 : 25 Mayıs 2014, 07:36:11 »
Konuyu dağıtmayayım ama, meslek icabı hassas ellere sahip ve ihtiyacı olan, kısa süre önce ufak bir amatör tip yatar daire almış, iş kazası konusunda ödlek biri olarak (taşlama almıyorum testere, eğe ile uğraşıyorum düşünün işte)bu konuyu epey kurcaladım. Yatar dairelerin iki temel tehlikesi var, kesilen ahşabı parçayı ok gibi size doğru fırlatması, ikincisi de elinizi kaptırmanız.

Eli kaptırmamak için için testere üzerindeki koruma kapağını (bu yerindeyken kanal, zıvana vb. açamazsınız, bıçağı göremezsiniz ama güvenli) ve testere bıçağı arkasındaki yarma bıçağını sökmemek, ahşabı da uygun şekilde bir ahşap itme aparatı ile sürmek gerekiyor. Yenleri sağa sola takılabilecek tip elbiselerden de uzak durmalı.

Ama gerek Amerikan gerekse Türk malı klasik tip eski yatarlarda ne koruma kapağı ne de riving knife var.  Avrupa mallarında epeydir mecburi, Amerikalılar son vakitlerde mecbur tutmaya başlamış üreticileri.Yeni model olan aletlerde bunlar var ise de genellikle hemen söküyorlar. Cihazı atölyesine koyduğum, ihtiyacın oldukça kullanabilirsin dediğim arkadaşımın ilk dediği bunları sökerim bana birşey olmaz oldu. Ben  çıkışınca vaz geçti.

Bunlara rağmen de kaza olabilir ancak sorun marangozların kaderinden önce ihmalkarlığı sanırım.
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2014, 07:52:11 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #34 : 25 Mayıs 2014, 18:11:42 »
          Önerilerinize uyarak parmak kanalları açtım. Orasına deydi burasına deymedi derken biraz fazla oldu sanırım. Sonradan üçüncü ve dördüncü kanalları açtığıma pişman oldum. Önde ki ikisi ile sanırım daha hoş olacaktı. Resim yüklemeyi yine beceremedim gerisini Osman hallader.
http://www.hizliresimyukle.net/u/73/69/ced06973_orginal.jpg
http://www.hizliresimyukle.net/u/73/69/ced06973_orginal.jpg
http://www.hizliresimyukle.net/u/83/45/ced04583_orginal.jpg
http://www.hizliresimyukle.net/u/09/62/ced06209_orginal.jpg
http://www.hizliresimyukle.net/u/89/34/ced03489_orginal.jpg

arfyldz

• 790
« Yanıtla #35 : 25 Mayıs 2014, 18:18:13 »
         Bizim en büyük sorunumuz bu sanırım kendimize fazla güvenmemiz ve canımızın kıymetini bilmememiz. Makine gelir gelmez bunlar fazlalık diye bütün güvenlik aparatları sökeriz. Alışkın olmadığımız için onlarla rahat çalışamıyoruz. Tabii bunların hepsi bahane ama alışmamışız. İşin sanırım en kötü yanı yetiştirdiğimiz çıraklarda aynı düzende yetişiyor.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #36 : 25 Mayıs 2014, 18:34:50 »
          Önerilerinize uyarak parmak kanalları açtım. Orasına deydi burasına deymedi derken biraz fazla oldu sanırım. Sonradan üçüncü ve dördüncü kanalları açtığıma pişman oldum. Önde ki ikisi ile sanırım daha hoş olacaktı. Resim yüklemeyi yine beceremedim gerisini Osman hallader.

Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #37 : 25 Mayıs 2014, 18:37:00 »
Aynen güvenlik konusunda çok sorumsuzca davranıyoruz.
Bu arada kabzanın yeni hali çok daha güzel olmuş. Üçüncü ve dördüncü oluklar bence de fazlalık olmuş gibi. Peki bu şekildeki tutuş ergonomisi ile eskisi arasında fark var değil mi?

arfyldz

• 790
« Yanıtla #38 : 25 Mayıs 2014, 18:39:51 »
        Ben yeni konuları okurken balkondan zımpara sesleri geldi. Bir baktım benim ufaklık eğeleri zımparalıyor. Bende yapmaya başlayıp sürekli ertelediğim eğeden bozma bıçağı taktım işkenceye. Şimdiden yetişiyor inşallah ilerde burada usta olarak yazmaya başlar.
http://www.hizliresimyukle.net/u/05/48/ced04805_orginal.jpg

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #39 : 25 Mayıs 2014, 18:41:57 »
        Ben yeni konuları okurken balkondan zımpara sesleri geldi. Bir baktım benim ufaklık eğeleri zımparalıyor. Bende yapmaya başlayıp sürekli ertelediğim eğeden bozma bıçağı taktım işkenceye. Şimdiden yetişiyor inşallah ilerde burada usta olarak yazmaya başlar.

Eferim çırağa ama yeni eğeleri ve kesici gereçleri sakla abi ne olur ne olmaz   :2up
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram