sütunlu matkabı neden kullanıyoruz, dogru delik delmek için. en önemlisi tablanın terazili olması. bunu test etmek lazım. mesela 20x20 dolu malzemeyi 2 tane üst üste kenarları ve uçları eşit şekilde sabitleyin ve delin. deldiginiz uç kalınlıgında bir pimi delikten geçirin. sonra 20lik parçaların yüzlerini çevirerek tekrar pimi geçirmeyi deneyin. pim geçtikten sonra parçaların ucları ve kenarları yine denkse sorun yok
Test için güzel bir yöntem, gerçi bu alet üst üste konmuş iki tane 10mm dolu malzemeyi delemez gibi geliyor bana, daha incesinde de ne kadar doğru sonuç alınır bilemedim.
Ama kalın ahşap ile denenebilir, teşekkürler.
Bence 250 w yetersiz. Salı günü elimdeki 550 w lık sedef marka matkabı aldığım yere iade edip 750 w lık daha profesyonel bir matkap edindim ve iyiki de almışım , size tavsiyem uzun süreli kullanmak istiyorsanız en az 550 w lık bir matkap edinin. Bu arada Quantum iyi bir marka .
350W lık Quantum B14'ü kullanan memnun arkadaşlar var forumda, benim için fiyat/özellik açısından önemli bir referans. 5 hızlı 250W sütunlu yavaş ta olsa idare eder diye tahmin ettim, ama motor bayılıp kalırsa olmaz. Sütunlu matkap benim gibi çok yoğun/hızlı birşeyler yapma peşinde olmayan, haftada yarım gün vakit ayırabilen tembel hobiciler için olsa iyi olur olmasa da idare edilir diye düşündüğüm bir alet. Fiyat uygun olunca (
90TL ~ 100TL durumunu görmedim henüz) çok hırpalanmamışsa al at kenara diye şeytan dürttü. Ama 4mm D2 delmede bir işe yaramaz diyorsanız, hiç bulaşmayayım, durduk yere yer kaplamasın.