Bıçak Sanatı - Forum

Amerikan Eagle Benzeri Av - Doğa Bıçağım.

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
  • Meslek: Cad/Cam Designer
  • Yer: İstanbul
Amerikan Eagle Benzeri Av - Doğa Bıçağım.
« : 15 Mayıs 2014, 11:46:41 »
Resimler biraz kötü oldu tamamen bitirdiğimde temiz resimlerini çekip yayınlayacağım. (Daha perdah var, bileyleme var, kabze, kılıf.... offff off  :'(  )

Çelik...........D2
Kalınlık........4mm.
Boy............280mm.
Namlu.........140mm.
En Geniş Yer........40mm.
Sertlik........60-61 HRC
Kabze........????
Lineer........????
Kılıf........????

Bir dostumun özel ricası üzerine başladığım fakat bir türlü yoğunluktan dolayı bitiremediğim bıçağımı sizlerin eleştirilerinize sunmak istiyorum, sonraki işlerimin daha doğru yapılabilmesi için lütfen fikrinizi beyan etmekten çekinmeyin. Son olarak sap için de fikrinizi belirtebilirseniz eğer sevinirim düzleştirilmiş manda boynuzu, farklı boynuz alternatifleri yada ahşap hangisi daha çok yakışır sizce?  :2up
Yürekten çeliğe geçen hayata merhaba...

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
Ynt: Amerikan Eagle Benzeri Av - Doğa Bıçağım.
« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2014, 10:53:49 »
Konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim, konu ve mesajlarım bu kadar gereksizken durmasının da manası yok eğer isteğiniz bu doğrultuda ise üyeliğimle beraber silinebilir.

Saygılarımla.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #2 : 16 Mayıs 2014, 11:47:24 »
taşlama eşiği oldukça düzgün olmuş. fakat sanırım yüzeyi spiral gibi bir sistemle zımparalamışsınız. elle perdah daha güzel olacaktır diye düşünüyorum. fotoğraflar daha fazla detay vermediği için maalesef daha fazla yorum yapmak zor. fakat güzel bir sonuç bizi bekliyor gibi gözüküyor.

mesajlarınız, yaptığınız işler ve tabi siz, bizim için önemlisiniz ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #3 : 16 Mayıs 2014, 12:07:16 »
Konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim, konu ve mesajlarım bu kadar gereksizken durmasının da manası yok eğer isteğiniz bu doğrultuda ise üyeliğimle beraber silinebilir.

Saygılarımla.

Sayın Sentinel, alınmayın lütfen  ::) haklı olduğunuz nokta 100 küsür kişini görüp te bir şeyler yazmaması olacak ama takılmayın buna. Bence genel olarak, gayet güzel bir iş çıkarmışsınız. Yanlız fotolardan gördüğüm kadar ısıl işlemden sonra temizlemede dremel kullanmanız işinizi zora sokmuş O0 Dengesiz aşınmalar var yüzeyde perdahı elle yapmanız lazım. Tarz olarak benim zevkime hitap eden bir bıçak olmamasına rağmen çıkan iş gayet güzel. Yanlız ben kullanmamama rağmen yapılan yorumlardan biliyorum ki ısıl işlemden sonra bu çeliğe perdah yapmak her babayiğidin harcı değil, yani ciddi bir efor sizi bekliyor  ;D. Elinizde sap için hangi materyaller olduğunu bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim fakat ben yaptığım bıçaklarda ilk önce nerede kullanılacak? Görselliği ne kadar önemli gibi sorulara göre ilerlemeye çalışıyorum. Sentetik malzemeler dayanım açısından on numara fakat görsellikleri yok. Bazı ahşaplarda görselliği on numara ama dayanımda sorun çıkarabilir. Liner tüm bıçaklara yakışıyor fakat ülkemzde malum malzeme sıkıntısı var. Bir kısım arkadaşlarımız kırmızı kumaştan kendileri lineer yapıyor  onda da tercih sizin. Deri olarak biliyorsunuz kimyasalla işlem yapılmamış deri kullanmanız lazım. Adresi tam olarak bilmesem de forumda olacaktı Ankara'da gürcan ticaret yardımcı olacaktır.  Sonuç olarak şimdiye kadar geldiğinz nokta gayet başarılı , eminim sonuda gayet güzel olacaktır, kolay gelsin  :-\

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 16 Mayıs 2014, 12:19:38 »

Saygılarımla.
Burası ne yazık ki sizin emir erlerinizin bulunduğu her sorunuza anında cevap vermek için bekleyen robotlar yok.Hemen alınganlık yapıp bir konunuza mesaj gelmediği için üyeliğimi sonlandırın demenize gerek yok.Malumunuz ülkemizin son günlerdeki durumu belli mesaj gelmemesinin bir nedenide bu olaydır.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
« Yanıtla #5 : 16 Mayıs 2014, 12:43:42 »
Tüm yorumlar için teşekkür ederim. Özellikle;

Saygılarımla.
Burası ne yazık ki sizin emir erlerinizin bulunduğu her sorunuza anında cevap vermek için bekleyen robotlar yok.Hemen alınganlık yapıp bir konunuza mesaj gelmediği için üyeliğimi sonlandırın demenize gerek yok.Malumunuz ülkemizin son günlerdeki durumu belli mesaj gelmemesinin bir nedenide bu olaydır.

Emir eri arayan yok, merak etmeyin, olduğu yerde caka satan da yok böyle düşünmeyin; Ülkenin durumuna duyarsız olanlada işimiz yok, ama havanda su dövmeyin, hasenata hoş görüye toplumca ihtiyacımız varken; İltifata değil, nazar-ı tavsiyeye ihtiyaç hasıl iken, defter-i kebire sözlü uyarıya ise hiç gerek yok...

Uzun lafın kısası benim sözüm, konu olarak açılan birçok mesaja 1000 tane beğeni mesajı atan, kendisine türlü kisve uydurupta gerçek yüzü yerine bunları maske olarak takanlara değil; Kesinlikle bu hobiyi zevkle yaparak, yapmak isteyenlere de ışık olan kişilerin 24 saat önce açılıpta 100 kişiden fazla görüntülenmiş olan bir detek istemli konuya yorum yapma fırsatı bulamamış olması bununla beraber gördüğüm kadarıyla açılmış birçok konuya yorumların devam etmekte olmasından cihetle; yine sizin de dile getirmiş olduğunuz üzere yaşanan son olayların ardından bozulan bir psikoloji altında yazılmış bir sitemden ibarettir.

Binaleyh 1291 adet gerekli mesajı bulunan sizin gibi bir duayenin de ders verici ve örnek olucu olmanız gerekirken; mesajınız tarafımca takdire şayan olup, gafile gölge maskelere de müspet bir örnektir. Art niyetle yazmadığınıza emin olduğum mesajınız için benim başlatmış olduğum bir hatalı sitem yorumunun gölgesi olan tezahürü olarak mukabele edip, kendi adıma sizden ve nezdinizde tüm forum üyelerinden özür diliyorum, her ne kadar sürçü lisan ettiysek affola.

Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2014, 12:47:44 Gönderen: Sentinel »

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #6 : 16 Mayıs 2014, 13:54:47 »
Saygılar bizden açılalı 24 saat olmuş bir konuya mesaj gelmediği için  forumu terketmek istemenize sitemde bulundum ben ne yapılan işi eleştirdim ne karakteri uzun uzun mesaj yazacak vaktimde pek yok.Mesajımı ne yanlış anlaşılmak için nede kimseye saygısızlık yapmak için attım 4 yıllık bir üyeyim ve ben forumdaki herkesi kardeş abi olarak görüyorum bu çıkışım ondan ötürüdür.
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2014, 14:04:44 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #7 : 16 Mayıs 2014, 15:13:58 »
Aslına bakarsanız bir kaç kez bir şeyler yazmaya yeltendim ama sonradan vazgeçtim. Bunun nedeni, fotoğrafların güzel görünmemesi. Yorum yapılmasını istedğiniz fotoğrafları detaylı ve düzgün çekerseniz bu konuda daha rahat ederiz.  Forumda zaman zaman söz edilir, eleştirel yaklaşımdan kimi arkadaşlar rahatsız oluyor ve savunmaya geçiyor, kimi arkadaş "öyle olmasını ben istedim" diyor, bir başkası "hevesimi kırdınız" diyor, öteki "çok acımasız oldu" diyor, bir diğeri hakaret olarak algılıyor vs vs vs inanın bir çok kere yazdığım şeyleri geri siliyorum ve yazacaklarımdan ötürü de kendimi artık ukala olarak görmeye başladım. Bu nedenle özellikle son zamanlarda çok fazla yorum yapmamaya çalışıyorum. Zaman zaman, işin eleştirilmesini isteyen insanlar, sanki gizliden gizliye olumlu şeyler duymak istedği için bunu istiyor gibi, belki de ben yanlış bir kanıya varıyorum. Bu anlamda, kendi adıma objektifliğimi neredeyse yitirdim, bu bakış açıları nedeniyle. Kısaca, zaman zaman ne yapacağımızı şaşırıyoruz ve Siz de doğal olarak kendinizle ilgilenilmediğini düşünerek sitem ediyorsunuz. Hazır ben de içimi dökmüşken biraz abartayım  ;) Bir arkadaşımız bir şey soruyor, yanıtlıyoruz. Bir daha soruyor, olmadı özelden yazarak soruyor yine yanıtlıyoruz. Ardından tutup sizin önermenizle hiç ilgisi olmayan bir şey yapıyor. O zaman kendinizi değersiz ve kullanılmış hissediyorsunuz, anlamsız oluyor yani. Neyse, "söyleme derdini, söylerim derdimi" oldu  ;) Siz fotoğrafları yenileyin bence ve kendiniz kaşındınız diyerek abanalım  ;)
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2014, 16:09:36 Gönderen: sefaçabuk »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #8 : 16 Mayıs 2014, 15:42:34 »
Sefa üstadım konu açılmışken bana istediğinizi yazabilirsiniz. O eleştirilerle kendimi geliştirme imkanı buluyorum.

Birde bir şeyleri görmeden öğrenemiyorum.
Yanagi-ba'nın ağız yapısını anlatan detaylı bir video olsa tadından yenmezdi.
Okinawian

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #9 : 16 Mayıs 2014, 15:51:24 »
Bende alınmam gocunmam eleştiri bu işte en önemli şey benim için.Bana acımadan yapabilirsiniz. :2up
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
« Yanıtla #10 : 16 Mayıs 2014, 16:07:18 »
Saygılar bizden açılalı 24 saat olmuş bir konuya mesaj gelmediği için  forumu terketmek istemenize sitemde bulundum ben ne yapılan işi eleştirdim ne karakteri uzun uzun mesaj yazacak vaktimde pek yok.Mesajımı ne yanlış anlaşılmak için nede kimseye saygısızlık yapmak için attım 4 yıllık bir üyeyim ve ben forumdaki herkesi kardeş abi olarak görüyorum bu çıkışım ondan ötürüdür.

"Bir musibet bin nasihatten yeğdir" hiç değilse bu vesileyle birbirimizi daha iyi anlar olduk.

Aslına bakarsanız bir kaç kez bir şeyler yazmaya yeltendim ama sonradan vazgeçtim. Bunun nedeni, fotoğrafların güzel görünmemesi. Yorum yapılmasını istedğiniz fotoğrafları detaylı ve düzgün çekerseniz bu konuda daha rahat ederiz.  Forumda zaman zaman söz edilir, eleştirel yaklaşımdan kimi arkadaşlar rahatsız oluyor ve savunmaya geçiyor, kimi arkadaş "öyle olmasını ben istedim" diyor, bir başkası "hevesimi kırdınız" diyor, öteki "çok acımasız oldu" diyor, bir diğeri hakaret olarak algılıyor vs vs vs inanın bir çok kere yazdığım şeyleri geri siliyorum ve yazacaklarımdan ötürü de kendimi artık ukala olarak görmeye başladım. Bu nedenle özellikle son zamanlarda çok fazla yorum yapmamaya çalışıyorum. Zaman zaman, işin eleştirilmesini isteyen insanlar, sanki gizliden gizliye olumlu şeyler duymak istedği için bunu istiyor, gibi belki de yanlış bir kanıya varıyorum. Bu anlamda, kendi adıma objektifliğimi neredeyse yitirdim, bu bakış açıları nedeniyle. Kısaca, zaman zaman ne yapacağımızı şaşırıyoruz ve Siz de doğal olarak kendinizle ilgilenilmediğini düşünerek sitem ediyorsunuz. Hazır ben de içimi dökmüşken biraz abartayım  ;) Bir arkadaşımız bir şey soruyor, yanıtlıyoruz. Bir daha soruyor, olmadı özelden yazarak soruyor yine yanıtlıyoruz. Ardından tutup sizin önermenizle hiç ilgisi olmayan bir şey yapıyor. O zaman kendinizi değersiz ve kullanılmış hissediyorsunuz, anlamsız oluyor yani. Neyse, "söyleme derdini, söylerim derdimi" oldu  ;) Siz fotoğrafları yenileyin bence ve kendiniz kaşındınız diyerek abanalım  ;)

Sefa hocam affınıza mağruren elmayla armut dediğiniz gibi birbirine karışmış olsa da "Bir dostumun özel ricası üzerine başladığım fakat bir türlü yoğunluktan dolayı bitiremediğim bıçağımı sizlerin eleştirilerinize sunmak istiyorum, sonraki işlerimin daha doğru yapılabilmesi için lütfen fikrinizi beyan etmekten çekinmeyin. " diyerek mümkün olduğunca övgü değil gerçek eleştirileri duymak istediğimi belirtmeye çalışmıştım nacizane.

Fakat forum içerisindeki bahsetmiş olduğunuz "Bir dokun, bin ah işit" tarzı durumlardan çok yeni bir üye olmama rağmen ben bile rahatsızım haklısınız. Bu akşam daha düzgün bir makineyle daha net resimlerini çekerek konuya ilave edeceğim ve ardından da müsait olan arkadaşlardan gerçekten objektif yorumlar bekliyorum buradan aldığım bilgilerle yapmaya çalıştığım ilk bıçağım bu.

Daha evvel yapmış olduğum fırlatma bıçaklarını ve dalış bıçaklarını hiç saymadan salt forumdan aldığım bilgilerle yürüyerek daha kaliteli birşeyler çıkartmaya gayret gösteriyorum, bu uğurda alacağım eleştiriler yol, su, elektrik olarak olmasada daha doğru yöntemlerle daha kaliteli sonuçlar almamda benim için birer basamak taşı niteliğinde olacaktır ki; Bu basamakları adım adım çıkmayan, düz duvarın çıkıntılarına tutunup tırmaman her hobidaş kötü bir şekilde düşmeye mahkumdur.

Tüm yorumda bulunanlara teşekkür ederim, yeni resimleri eklediğimde daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz sanırım, "Siz fotoğrafları yenileyin bence ve kendiniz kaşındınız diyerek abanalım" şeklinde tüm yorumlara açık olarak bekleyeceğim.

Not : Bıçağın yapımını sizlerden gelen yorumları da dikkate alarak tamamlamak, benden bu bıçağı yapmamı isteyen dostuma mahcup olmamak ve kendimi geliştirmek istiyorum teşekkürler.

Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2014, 16:10:22 Gönderen: Sentinel »

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #11 : 16 Mayıs 2014, 16:23:55 »
sefa usta cok ilginc bi konuya degindi bende son zamanlarda cogu knuya yorum yapamaz oldum yapılan işin elestiricek yonleri olumlu yonlerınden daha fazlaysa ve kise elestirmiyorsa bu gercekten forum olarak hepimizin kalitesini dusurucektir ornegin yapılan ilk bıçaklara asla sozum yok neolurs olsun ama devam eden işlerdede  ozensizlik devam ediyoso  ve ustalarımız bunu soyleyemiyosa  buyuk sıkıntı malesef  foruda elestiri mekanizması tamamen tıkanmıs durumda hazır sefa usta bu konuya deginmişken bende içimi döktum

bu arada ben fotolardan hiçbirsey anlamadım oyuzden yorum yapmadım

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 16 Mayıs 2014, 16:47:01 »
Resimler biraz kötü oldu tamamen bitirdiğimde temiz resimlerini çekip yayınlayacağım. (Daha perdah var, bileyleme var, kabze, kılıf.... offff off  :'(  )
...
Ben giriş cümlesi yukarıdaki gibi olunca en altta bir soru olacağını tasavvur etmediğimden gerisi gelince tümüne bakmaya niyetlenmiştim. Başlıkta ve girişte bir şey soracağınızın ipucunu vermeniz benim gibi soruları fark edemeyenleri yönlendirebilirdi.

Bence çalışmanın buraya kadarki fazlası perdahta fazla makine kullanımı, eksiği de perdaha eller girişmek. Şu noktadan sonra toparlaması zor değil. Düz bir zeminle desteklenmiş yükselen numaralı zımparalarla perdah çiçek gibi olur. Ama her bir zımparalamanın hakkını vererek. Bunun da ispatı sabit kalemle boyanan yeri eksiksiz zımparalayarak kalın çizgilerin hepsini yoketmek.

Taşlama eşiğinde eğeyle fazla derine dalmışsınız. Buna karşı tedbir olarak eşikleri eğeyle belirlerken çok temkinli olmanızı öneririm. Taşlamayı zımparalarken bu kendinden biraz düzelecektir. Olmazsa uzun hikaye...

Sırttaki kesici girinti, güvenlik amaçlı bir kemer kesme işinde olsun, hayvan yüzüp parçalamada olsun kullanışsız.

Orta parmağa ait olan oyuk fazla dar. Bu oyuğun genişliğini kabza başı (küçük parmak) yönünde genişletmeniz faydalı olacaktır.

Profili en kötü gösteren, perdah sorunlarını göze sokan ise fotoğrafların tam karşıda flaş patlatarak çekilmiş olması. Flaş kullanmayıp doğal ışıkla yetinin yada kuvvetli bir ışık kaynağıyla yakında gerili bir eskiz kağıdını aydınlatın.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #13 : 16 Mayıs 2014, 16:52:43 »
Sırttaki kesici yüzme bıçaklarına ve kurtarma bıçaklarına konan bir özellik. Buna karşılık bıçağın hatları bowie özelliklerine uyuyor; enli sağlam bir namlu sırtın burun kısmındaki kesikle daha sivri bitirilmiş. İki farklı işlevi bir bıçakta birleşinceyse amaçlar çelişiyor. Bir bowienin önündeki kesik ağır bir namlu saplamaya daha uygun hale gelsin diye konur. Bunu saplasanız sırttaki o kısım takılır ve belki bıçak geri çıkmaz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #14 : 16 Mayıs 2014, 17:07:36 »
Hımm, profile dair eleştirilerimi orjinaline yapılmış kabul edin:

http://www.bicakcim.com/v1/american-eagle-avci-bicagi-plastik-sapli-teflon.html

Kopyası çıkarılmaya çok da değecek bir bıçak değilmiş. Adında American yazan bir Çin işi...

En azından bunu orjinalinden daha iyi bitirip aslından daha iyi yapmakla övünme şansınız var.  ;)
Namık Kemal
Instagram'da ben

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
« Yanıtla #15 : 16 Mayıs 2014, 17:17:13 »
...
Ben giriş cümlesi yukarıdaki gibi olunca en altta bir soru olacağını tasavvur etmediğimden gerisi gelince tümüne bakmaya niyetlenmiştim. Başlıkta ve girişte bir şey soracağınızın ipucunu vermeniz benim gibi soruları fark edemeyenleri yönlendirebilirdi.

Bence çalışmanın buraya kadarki fazlası perdahta fazla makine kullanımı, eksiği de perdaha eller girişmek. Şu noktadan sonra toparlaması zor değil. Düz bir zeminle desteklenmiş yükselen numaralı zımparalarla perdah çiçek gibi olur. Ama her bir zımparalamanın hakkını vererek. Bunun da ispatı sabit kalemle boyanan yeri eksiksiz zımparalayarak kalın çizgilerin hepsini yoketmek.

Taşlama eşiğinde eğeyle fazla derine dalmışsınız. Buna karşı tedbir olarak eşikleri eğeyle belirlerken çok temkinli olmanızı öneririm. Taşlamayı zımparalarken bu kendinden biraz düzelecektir. Olmazsa uzun hikaye...

Sırttaki kesici girinti, güvenlik amaçlı bir kemer kesme işinde olsun, hayvan yüzüp parçalamada olsun kullanışsız.

Orta parmağa ait olan oyuk fazla dar. Bu oyuğun genişliğini kabza başı (küçük parmak) yönünde genişletmeniz faydalı olacaktır.

Profili en kötü gösteren, perdah sorunlarını göze sokan ise fotoğrafların tam karşıda flaş patlatarak çekilmiş olması. Flaş kullanmayıp doğal ışıkla yetinin yada kuvvetli bir ışık kaynağıyla yakında gerili bir eskiz kağıdını aydınlatın.
Sırttaki kesici yüzme bıçaklarına ve kurtarma bıçaklarına konan bir özellik. Buna karşılık bıçağın hatları bowie özelliklerine uyuyor; enli sağlam bir namlu sırtın burun kısmındaki kesikle daha sivri bitirilmiş. İki farklı işlevi bir bıçakta birleşinceyse amaçlar çelişiyor. Bir bowienin önündeki kesik ağır bir namlu saplamaya daha uygun hale gelsin diye konur. Bunu saplasanız sırttaki o kısım takılır ve belki bıçak geri çıkmaz.
Hımm, profile dair eleştirilerimi orjinaline yapılmış kabul edin:

http://www.bicakcim.com/v1/american-eagle-avci-bicagi-plastik-sapli-teflon.html

Kopyası çıkarılmaya çok da değecek bir bıçak değilmiş. Adında American yazan bir Çin işi...

En azından bunu orjinalinden daha iyi bitirip aslından daha iyi yapmakla övünme şansınız var.  ;)

Tüm yorumlarınıza katılıyorum, teşekkürler; Ben de benden bu modeli özellikle rica eden arkadaş ilk resimle yanıma geldiğinde sırt kısmını farklı yapmak istemiştim ancak o orjinaline uygun yapmam için çok ısrar edince kıramadım. Bununla beraber elde tutuşu oldukça rahat olacak gibi gözüküyor orjinalindeki (çin çakması) gibi bir kabze yapmak istemiyorum açıkçası daha farklı birşey olsun istiyorum, elimde malzeme olarak manda boynuzu (düzleştirilecek), geyik boynuzu parçaları (artık diyebileceğimiz malzemeler çok işe yarar değil) ve bir kaç çeşit ahşap var (ceviz, şimşir vs..) bu doğrultuda görsel örnekle tavsiyeleriniz olursa onları da dinlemek ve görmek isterim.

Bıçağın detaylı resimlerini akşama çekip yayınlamaya çalışacağım.

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
« Yanıtla #16 : 16 Mayıs 2014, 23:10:40 »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #17 : 16 Mayıs 2014, 23:16:23 »
Bu arada merak ettim saptaki üç perçin deliğinin balçak yönündeki ufak, boyundaki büyük ve baş tarafındaki daire dahi değil. Neden basitçe aynı çapta üç tane delik delmediniz? Hikmeti nedir? Tabi baş tarafındaki perçin deliğini nasıl deldiğinizi de için için merak etmiyor değilim.  O:-)
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #18 : 16 Mayıs 2014, 23:32:50 »
Yüzeyi nasıl işlediniz. Çok gelişi güzel bir zımparalama yapılmış gibi. Isıl işlem öncesi mümkün olduğunca yüzeyleri düzeltirseniz ısıl işlem sonrasında rahat bir perdah yaparsınız. Bu hali ile sonradan düzeltmek çok sıkıntılı olur.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #19 : 17 Mayıs 2014, 04:30:30 »
Padişahım çok yaşa :)