Saygılar bizden açılalı 24 saat olmuş bir konuya mesaj gelmediği için forumu terketmek istemenize sitemde bulundum ben ne yapılan işi eleştirdim ne karakteri uzun uzun mesaj yazacak vaktimde pek yok.Mesajımı ne yanlış anlaşılmak için nede kimseye saygısızlık yapmak için attım 4 yıllık bir üyeyim ve ben forumdaki herkesi kardeş abi olarak görüyorum bu çıkışım ondan ötürüdür.
"Bir musibet bin nasihatten yeğdir" hiç değilse bu vesileyle birbirimizi daha iyi anlar olduk.
Aslına bakarsanız bir kaç kez bir şeyler yazmaya yeltendim ama sonradan vazgeçtim. Bunun nedeni, fotoğrafların güzel görünmemesi. Yorum yapılmasını istedğiniz fotoğrafları detaylı ve düzgün çekerseniz bu konuda daha rahat ederiz. Forumda zaman zaman söz edilir, eleştirel yaklaşımdan kimi arkadaşlar rahatsız oluyor ve savunmaya geçiyor, kimi arkadaş "öyle olmasını ben istedim" diyor, bir başkası "hevesimi kırdınız" diyor, öteki "çok acımasız oldu" diyor, bir diğeri hakaret olarak algılıyor vs vs vs inanın bir çok kere yazdığım şeyleri geri siliyorum ve yazacaklarımdan ötürü de kendimi artık ukala olarak görmeye başladım. Bu nedenle özellikle son zamanlarda çok fazla yorum yapmamaya çalışıyorum. Zaman zaman, işin eleştirilmesini isteyen insanlar, sanki gizliden gizliye olumlu şeyler duymak istedği için bunu istiyor, gibi belki de yanlış bir kanıya varıyorum. Bu anlamda, kendi adıma objektifliğimi neredeyse yitirdim, bu bakış açıları nedeniyle. Kısaca, zaman zaman ne yapacağımızı şaşırıyoruz ve Siz de doğal olarak kendinizle ilgilenilmediğini düşünerek sitem ediyorsunuz. Hazır ben de içimi dökmüşken biraz abartayım
Bir arkadaşımız bir şey soruyor, yanıtlıyoruz. Bir daha soruyor, olmadı özelden yazarak soruyor yine yanıtlıyoruz. Ardından tutup sizin önermenizle hiç ilgisi olmayan bir şey yapıyor. O zaman kendinizi değersiz ve kullanılmış hissediyorsunuz, anlamsız oluyor yani. Neyse, "söyleme derdini, söylerim derdimi" oldu
Siz fotoğrafları yenileyin bence ve kendiniz kaşındınız diyerek abanalım 
Sefa hocam affınıza mağruren elmayla armut dediğiniz gibi birbirine karışmış olsa da "Bir dostumun özel ricası üzerine başladığım fakat bir türlü yoğunluktan dolayı bitiremediğim bıçağımı sizlerin eleştirilerinize sunmak istiyorum, sonraki işlerimin daha doğru yapılabilmesi için lütfen fikrinizi beyan etmekten çekinmeyin. " diyerek mümkün olduğunca övgü değil gerçek eleştirileri duymak istediğimi belirtmeye çalışmıştım nacizane.
Fakat forum içerisindeki bahsetmiş olduğunuz "Bir dokun, bin ah işit" tarzı durumlardan çok yeni bir üye olmama rağmen ben bile rahatsızım haklısınız. Bu akşam daha düzgün bir makineyle daha net resimlerini çekerek konuya ilave edeceğim ve ardından da müsait olan arkadaşlardan gerçekten objektif yorumlar bekliyorum buradan aldığım bilgilerle yapmaya çalıştığım ilk bıçağım bu.
Daha evvel yapmış olduğum fırlatma bıçaklarını ve dalış bıçaklarını hiç saymadan salt forumdan aldığım bilgilerle yürüyerek daha kaliteli birşeyler çıkartmaya gayret gösteriyorum, bu uğurda alacağım eleştiriler yol, su, elektrik olarak olmasada daha doğru yöntemlerle daha kaliteli sonuçlar almamda benim için birer basamak taşı niteliğinde olacaktır ki; Bu basamakları adım adım çıkmayan, düz duvarın çıkıntılarına tutunup tırmaman her hobidaş kötü bir şekilde düşmeye mahkumdur.
Tüm yorumda bulunanlara teşekkür ederim, yeni resimleri eklediğimde daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz sanırım, "Siz fotoğrafları yenileyin bence ve kendiniz kaşındınız diyerek abanalım" şeklinde tüm yorumlara açık olarak bekleyeceğim.
Not : Bıçağın yapımını sizlerden gelen yorumları da dikkate alarak tamamlamak, benden bu bıçağı yapmamı isteyen dostuma mahcup olmamak ve kendimi geliştirmek istiyorum teşekkürler.
Saygılarımla.