Bıçak Sanatı - Forum

hamon ck 67

Ynt: hamon ck 67
« Yanıtla #40 : 24 Kasım 2010, 01:32:33 »
Çok ilginçtir ben en sağlam sonucu 400-500 kum zımparada almıştım. 1500-2000 lerde yaptığım denemeler o kadar iyi sonuç vermemişti kontrast açısından.

halis ESEN

  • ***
  • 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
Ynt: hamon ck 67
« Yanıtla #41 : 24 Kasım 2010, 02:05:29 »
ustalarım  bu homon  sadece  görüntü zevki  mi yoksa  kesmeye dayanıklılığa   etkisi varmı ?

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: hamon ck 67
« Yanıtla #42 : 24 Kasım 2010, 02:26:58 »
ustalarım  bu homon  sadece  görüntü zevki  mi yoksa  kesmeye dayanıklılığa   etkisi varmı ?

Hamon öncelikle estetik bir olay aslında. Ancak ayrıca bıçağın sadece belli bir yerini (ağzını) sertleştirip gerisini yumuşak bırakma yöntemi de.
Hepsinden önemlisi, çeliğin kaliteli, ustasının da maharetli olduğunu gösteren bir zanaat. Japon kılıçlarından çıkmış bir terim, "ha" ağız demek, "mon" ise de "nişan, alamet, işaret, belirti" anlamına gelen bir terim. Yani kılıç ağzının nişanı veya izi anlamına gelmekte. Bu aynı zamanda ustasının bir imzası gibi kabul edilmekte olmasının yanında bir hamon'u bir daha yapmanın imkansız olmasından dolayı yapılan kılıcı-bıçağı da dünyada tek örnek haline getiren bir olay...

Kipmen Sanat web sitesi

halis ESEN

  • ***
  • 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
Ynt: hamon ck 67
« Yanıtla #43 : 24 Kasım 2010, 02:43:57 »
teşekkürler emre 

XauPau

  • ***
  • 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
Ynt: hamon ck 67
« Yanıtla #44 : 24 Kasım 2010, 11:47:27 »
Emre usta teşekkürler. Bende hep göz zevki sanıyordum.