Bıçak Sanatı - Forum

hamon ck 67

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: hamon ck 67
« Yanıtla #20 : 08 Kasım 2010, 01:13:53 »
Sefa ustam, 1095 süper çıkıyor Tanerin yağında, 52100 kesin güzel sertleşir, Ekteki grafik 815 derece östenizasyon için soğuma grafiği, yaklaşık 500 dereceye 3 saniyede düşüş istiyor, 1095 ise 1 saniye  ;)

Taner bu su inadıyla çok bıçak kıracan bu gidişle  ::)  :2up Devam bakalım, tek tavsiyem ağız kalınlıklarını biraz daha arttırman olacak. 2-3 saniye iyi aslında kesintili su verme için. Bu arada benim de senin yağda UHB26C'de yüzeysel bir çatlağım olmuştu denememde. Zımparalayınca gitti ama.
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2010, 01:15:58 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #21 : 08 Kasım 2010, 18:06:33 »
Taner yağın performansı çok iyi, çok güzel bir sonuç aldım 52100 malzemede. :2up :2up Sen onun formülünü kaybetme aman. Biraz sanki trafo soğutma yağlarına benziyor kokusu ve viskositesi.
Emre Ustam evet gerçekten de yağ iyi sonuç verdi. Malzemeyi doğrudan, el terazi göz mizan yöntemiyle :)) :)) sertleştirdim, renk olarak o sıcaklıklardadır zaten, şaştığını pek sanmıyorum. Çıkan sonuç net ve tatmin ediciydiydi çünkü ^-^ meneviş sonrası sertlik şu an 58HRc. belki biraz daha düşürmek ister. Bıçak doğada kullanılacak bir bıçak.
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2010, 19:03:34 Gönderen: sefa çabuk »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #22 : 08 Kasım 2010, 21:45:05 »
Sefa Ustam, değerlere baktım da sanırım tam sertleşmiş eğer 220-230 civarında bir meneviş yaptıysan gerçekten 58 olmalı sertlik. Çok güzel haber  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #23 : 22 Kasım 2010, 18:25:45 »
net,le alakalı bır aksaklık sonucu bır suredır foruma kısıtlı olarak gırebıldım.  tabı bu arada  boş durmadım 

çatlayıp kırılan profıllere rağmen  :D

bu profılde 1000 kum zımpara ıle hafıfce temızlık yapıldı son olarak..  alımınyum oksıt ıle bıraz  kurcalayınca bu ortaya çıktı  :)
işin aslı tam üç kere su verıldı   su+ yağ karısık..     yağda   ve son olarak suda .  su ve yagda sonuç ıyıydı ancak hamon sırtta olustu yayılmadı fakat muthış belırgındı. aşagı alabılmek ıçın ıkıncı denemeyı yağda yaptım fazla aşağı dustu belırgınlık azaldı.
üçüncü ve son denemem suda yapıldı  tam olarak temızlendığınde güzel olacak sanırım.  ama bundada bır sorun var

profılın namlu ucu aşagı doğru kavıslı ıdı bu formdakı bıçakları sevıyorum.   bunda su verdıkten sonra oldukça havaya kalktı..  her seferınde bersey cıkacak ya :D
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2010, 18:28:27 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #24 : 22 Kasım 2010, 18:29:53 »
merak etmeyın yağın formulu kafamda. tarfo yağı değilde ısı transfer yağı ıle benzerlık gösterıyor bu yağ  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #25 : 22 Kasım 2010, 18:32:37 »
Taner senin kadar inatçı adam görmedim :2up Öncelikle bundan ötürü tebrik ediyorum, ama asıl çıkan hamonu ve bıçağı kutlamak gerekiyor, çok güzel bir hamon oluşmuş, bayıldım. Bu kadar sıkıntının üzerine değmiş doğrusu. Asıl yüzey iyice temizlendikten sonra seyrine doyum olmayacaktır diye tahmin ediyorum. Kutlarım  :2up :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #26 : 22 Kasım 2010, 18:44:17 »
Sefa usta  beğenmen benım için gurur verıcı :)   ancak yazmayı unuttuğum bır sey daha var  , evet ınatla suda devam ettım calışmalarıma  lakın  ck67 lerde hıçbır sekılde bu  kontrastı yakalayamadım ılk kırılan bıcağım harıcınde..

bu eleman benım bahco eğemden yapıldı. işin aslı ck75  , ten aşağısında bu tarz seylerı denememe kararı aldım tatmın edıcı olmuyor yanı hayal kırıklığından başka bırsey getırmıyor..

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #27 : 23 Kasım 2010, 01:56:16 »
İşte budur Taner, nasıl bir güzel sırıtma yerleştiğine eminim suratına bu sonucu alınca. Kesinlikle çabalarına değmiş, hamonu çok güzel temizle baba, hiç kaba çizik kalmayacak şekilde aşama aşama ve sabırla git, en son 800 veya 1000'den sonra asit aşındırma ve toz tatbiki ile bu hamon hepimizin gözlerini yuvarlarından uğratacak  :2up :2up :2up :2up Abiii, şu bulutlanmalara bak, haaarika  :2up :2up :2up
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2010, 02:12:01 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #28 : 23 Kasım 2010, 09:06:42 »
Gerçekten çok güzel bir sonuç.  :2up

Bıçağın ucuna istediğin endamı sırtı zımparalayarak yine verebilirsin ama bu hali de güzel deyip kurcalamamak daha güvenli.  ::)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #29 : 23 Kasım 2010, 09:11:05 »
Cok cok guzel gozukuyor , eline saglik.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #30 : 23 Kasım 2010, 18:43:59 »
Teşekkür ederim Emre :)
 siz ustalar oldu demeniz beni dahada şevkli çalışmaya teşvik ediyor ;)
ancak iş temizliğe gelince bu tam belaymış..  karbosan zımpara kullanıyorum ancak metalı çok yavaş aşındırıyor.
zaman olmadığı için işte yemek paydosu çay paydosu aralarında butun zamanımı buna harcıyorum.

sanırım uzun surecek boyle yada odama ufak bır masa alıp akşamları evde devam edeceğim.
unutmadan  aliminyum oksit olarak"  beyaz wsk 220 "  aldım ayna gıbı temızlenmıs yuzeyı satenımsı hale getırıyor  . bu toz 63 mikrona denk gelıyormus .
satıcıdayken wsk 1200 alıyordum daha ıncesı yok denmıstı fıyat bıraz yuksek olduğu için almamıstım ancak  sanırım bunu kullanırsam tam netıce alabılırım gıbıme gelıyor.
dığer bıçaklarımda da son temızlık/bitiriş aşamasında wsk220 kullanmaya karar verdım hanı bıcağa kullanılmıs hıssı verıyor.

"Bıçağın ucuna istediğin endamı sırtı zımparalayarak yine verebilirsin ama bu hali de güzel deyip kurcalamamak daha güvenli.  " 
beğenmene sevindim Eylem   :)
işin doğrusu formunu bozmaktan korkuyorum varsın böyle kalsın.

"Cok cok guzel gozukuyor , eline saglik. "

teşekkür ederim   burak :)  bende sizin cıkardığınız profıllere gıpta ıle bakıyorum . sankı makıneden cıkmıscasına temız ;)
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2010, 18:52:08 Gönderen: Taner Salar »

« Yanıtla #31 : 23 Kasım 2010, 19:15:31 »
Karbosan zımparadan uzak dur derim, bence piyasadaki en iyi zımpara Sait, ya da Saitac, bir bu marka var bir de diğerleri.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #32 : 23 Kasım 2010, 21:42:46 »
sefa usta bahsettığın zımparalardan burada aradım bulamadım.  valla bulamazsam sızden ısterım ona göre ;D
bu karbosanlar tam bela ya  ,  canım çıktı..

« Yanıtla #33 : 23 Kasım 2010, 21:53:39 »
Taner ne zaman istersen. söyledikten iki gün sonra elinde olur.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #34 : 23 Kasım 2010, 22:10:07 »
tamam ustam. hala karbosanla zımpara yapıyorum bu akşam sonuç alırım herhalde. ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #35 : 24 Kasım 2010, 00:28:55 »
sırası ıle 220,500.1000.1500.2000 kum zımparası yapıldı ara kumlarıda kullansam belkı daha ıyı olurdu fakat elımde olan bunlardı.
%4 lük nıtrık asıt çözeltısınde 3dk kadar bekledı sonrası alımınyum oksıt ıle bu sonuç çıktı . agız kısmı parlak kaldığı zaman dahada kontrast artıyor ama bu tozla bu mumkun  değil.  acaba yanlışmı verdıler sert hareketlerde resmen çiziyor bıçağı  ::)

« Yanıtla #36 : 24 Kasım 2010, 00:47:38 »
Taner, inan ki ben burada heyecanlandım, ne güzel bir desen çıkıyor öyle. Bu zımpara asit döngüsünü biraz fazlaca yapmakta yarar var, defalarca tekrar gerektiriyor, o zaman hamon daha belirginleşiyor. Kolay gelsin, sana uyku yok artık :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #37 : 24 Kasım 2010, 00:57:33 »
Sefa ustam ara kum zımparaları yarın tedarık edıcem. bu arada wsk 1200 alımınyum oksıt toz almadan dokunmayacağım bıçağa daha . 
bır eğe daha almıstım yarında bıraz onu kurcalarım. bırazda 4mm ck75 var onuda denıyeceğim bakalım neler verıcek

bır ara delı oldum acaba bırseylerı tersmı yapıyorum dıye .. ::)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #38 : 24 Kasım 2010, 01:11:44 »
Toz 9 mikron civarı bende iş görüyor. 15 mikron bile biraz kaba kaçabiliyor hamon işinde. Sadece 2000 kuma kadar temizlendikten sonra sadece 2000 zımparayı parmak ucunda denesene asitten sonra, bakalım nasıl olacak.

Hamonun çok güzel oluyor, ikinci meneviş çizgisi de ilgimi çekti, sanırım aralıklı su verdin, ikinci aralıkta meneviş almış ama sırta kadar ilerlememiş, çok çok güzel bişey bu ikinci çizgiyi yakalayabilmen, kutlarım...

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #39 : 24 Kasım 2010, 01:17:19 »
evet Emre aralıklı su verdım, acıkcası ikinci meneviş çizgisi tesadüfen oluştu . ben kırılmasından korkmustum.

yarın o zaman bıraz daha temızlık ve 2000 kum zımparayı denerım. ;)