Arkadaşlar, güzel sözleriniz ve yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim, sağolun. Aslına bakarsanız bu bıçağı paylaşıp paylaşmamakta ikilem yaşadım, üçüncüsü olduğu için sıkabileceğini düşünmüştüm.
bu tarz japon bıçaklarının kullanım alanı nedir? mutfak mı? yoksa özel bir alanı mı var? 
Bu bıçak, bir çok farklı boyutta yapılıyor ve genellikle Suşi yapımında kullanılıyor. Aynı zamanda balık fleto çıkarmak ve/veya dilimlemek içinde sıklıkla kullanılan bir bıçak. Özel alan olarak belki bu söylenebilir ama mutfakta genel olarak iyi iş gördüğü de kesin

Benim asıl merak edip sormak istediğim kesici ağız kısmında ki açıları nasıl açıyorsun,bir gün bu sınıf birşey yapmak istersem beni zorlar mı acaba ?
Bülent, aslında bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi, diğer paylaştığım yanagibaların başlığı altında var istersen bir incele. Kısaca söylemek gerekirse, ana ağız açıldıktan sonra ağız kısmındaki son bir kaç mm de kademeli bir kesici ağız var ( bu detayla için özellikle diğer başlıklar) bıçağın ağız olmayan yüzeyinde ise bir iç bükey durum var bu özellikle önemli. Senin zorlanacağın bir iş değil, bu bıçaktan daha güzel olacağından adım gibi eminim

kendim için böyle birşeyler yapmak var aklımda , fakat tek taraflı taşlama japonlar da da böylemi yoksa isteğe göre değişiyormu?
Fatih, Yanagiba böyle bir ağız yapısına sahip bir bıçak ve isteğe göre değiştiğini hiç sanmıyorum. uzunluk ve sap formunda değişiklikler var ama temel form, ufk tefek oynamalar dışında böyle.