Bıçak Sanatı - Forum

Yanagiba-3 ( N695)

-HAN-

  • ***
  • 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #20 : 24 Nisan 2014, 10:36:21 »
Sefa hocam.. İnanın adınız gibisiniz.. Yaptığınız eserler sefalar veriyor bizlere.. Ellerinize sağlık..  :2up
"Maksatların anası sabırdır"

mehmet dülcek

  • ***
  • 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #21 : 24 Nisan 2014, 10:57:02 »
ellerıne saglık ustat bayılıyorum bu formlara :2up :2up :2up :2up

Yunus Emre TOK

  • ***
  • 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #22 : 24 Nisan 2014, 12:04:42 »
Sefa  hocam ellerine emeklerine sağlık. Japonları kıskandıracak  tarzda bir şaheser olmuş oğlunuz güzel günlerde sağlık sıhhat içerisinde kullansın. :2up :2up :2up :2up :2up

fatihaydın

  • ***
  • 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #23 : 24 Nisan 2014, 13:30:23 »
Sefa hocam ellerin dert görmesin,enfes olmuş enfes,  kendim için böyle birşeyler yapmak var aklımda , fakat tek taraflı taşlama japonlar da da böylemi yoksa isteğe göre değişiyormu?

Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #24 : 24 Nisan 2014, 20:24:15 »
Arkadaşlar, güzel sözleriniz ve yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim, sağolun. Aslına bakarsanız bu bıçağı paylaşıp paylaşmamakta ikilem yaşadım, üçüncüsü olduğu için sıkabileceğini düşünmüştüm.

bu tarz japon bıçaklarının kullanım alanı nedir? mutfak mı? yoksa özel bir alanı mı var? :)
Bu bıçak, bir çok farklı boyutta yapılıyor ve genellikle Suşi yapımında kullanılıyor. Aynı zamanda balık fleto çıkarmak ve/veya dilimlemek içinde sıklıkla kullanılan bir bıçak. Özel alan olarak belki bu söylenebilir ama mutfakta genel olarak iyi iş gördüğü de kesin  ;)
Benim asıl merak edip sormak istediğim kesici ağız kısmında ki açıları nasıl açıyorsun,bir gün bu sınıf birşey yapmak istersem beni zorlar mı acaba ?
Bülent, aslında bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi, diğer paylaştığım yanagibaların başlığı altında var istersen bir incele. Kısaca söylemek gerekirse, ana ağız açıldıktan sonra ağız kısmındaki son bir kaç mm de kademeli bir kesici ağız var ( bu detayla için özellikle diğer başlıklar) bıçağın ağız olmayan yüzeyinde ise bir iç bükey durum var bu özellikle önemli. Senin zorlanacağın bir iş değil, bu bıçaktan daha güzel olacağından adım gibi eminim  ;)
kendim için böyle birşeyler yapmak var aklımda , fakat tek taraflı taşlama japonlar da da böylemi yoksa isteğe göre değişiyormu?
Fatih, Yanagiba böyle bir ağız yapısına sahip bir bıçak ve isteğe göre değiştiğini hiç sanmıyorum. uzunluk ve sap formunda değişiklikler var ama temel form, ufk tefek oynamalar dışında böyle.

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #25 : 25 Nisan 2014, 08:34:43 »
Hocam ellerine emeğine sağlık  :2up :2up :2up mükemmel

fatihaydın

  • ***
  • 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #26 : 25 Nisan 2014, 08:49:24 »
tahmin etmiştim hocam, ama emin olmak istedim teşekkür ederim.

vedatgizlenci

  • ***
  • 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #27 : 27 Nisan 2014, 02:09:36 »
Sefa Hocam herzamanki gibi harika. Namlunun kabzayla birleştiği yere açı vermeniz ayrı bir estetik katmış ellerine sağlık

Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #28 : 27 Nisan 2014, 11:54:55 »
Çok çok teşekkür ederim, sağolun.

ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #29 : 27 Nisan 2014, 12:00:28 »
Bu vesile ile yanagi ba daki işçiliği tekrar inceleme fırsatı buldum. Hakikatten çok detaya sahipmiş.

Honesuki de aynı ağız geometrisi var mıydı? Bir denemede sona yaklaştım. Az perdah ve kabzası kaldı.

Okinawian

Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #30 : 27 Nisan 2014, 12:38:21 »
Honesuki, Yanagiba dan biraz daha farklı bir geometriye sahip. Honesuki de asimetrik bir taşlama var, yani ana taşlamanın dışında, diğer tarafta da görece ana taşlama hattından farklı ( daha kısa) bir hat var burada http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4033.msg82224#msg82224 son fotoğrafta aslında bariz şekilde kesit görünüyor. Senin eklediğin fotoğraftaki görünen taşlama hattının ğız geometrisi neredeyse yanagibanın aynısı. Diğer tarafında da bir taşlama hattı daha olacak ama daha kısa ( asimetrik ağız dediğimiz) zaten bıçağı neredeyse bitirmişsin, geriye bir şey kalmamış  ;) bitmişini merakla bekliyoruz.

ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #31 : 27 Nisan 2014, 18:10:10 »
Yanasuki olmuş bizim bıçak.   :D :D :D
Okinawian

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #32 : 01 Mayıs 2014, 18:09:18 »
Hocam elinize sağlık, çok duru bir bıçak olmuş.
Sade işleri sevdiğim sanırım bunu çok beğendim.

ferroburak

  • ***
  • 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #33 : 01 Mayıs 2014, 18:36:47 »
Görkemli olmuş.

Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #34 : 01 Mayıs 2014, 23:18:03 »
Çok teşekkürler.

tarpoon

  • ***
  • 4739
Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #35 : 10 Mayıs 2014, 12:01:25 »
 "çok güzel olmuş "   gibi klişeleşmiş cümlelerden sıkıldım artık . sadece seyredıyorum ...

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #36 : 10 Mayıs 2014, 13:11:34 »
Eline sağlık ustam. Klasını konuşturmuşsun.  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #37 : 10 Mayıs 2014, 14:58:59 »
Eyvallah  ;)

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #38 : 10 Mayıs 2014, 17:41:21 »
ellerinize sağlık tam bir sanat eseri olmuş :)

Ynt: Yanagiba-3 ( N695)
« Yanıtla #39 : 10 Mayıs 2014, 19:43:35 »
Sağolun Fatma Hanım, yoktunuz ne zamandır herşey yolundadır umarım.