Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak yapmak istiyorum ilk adım ne olmalı forumda baktım fakat net cevap bulamdm

alper10n

• *
  • 18
  • Meslek: marangoz
  • Yer: biga
Merhabalar evimin yakınlarında bir demirci de var yardım alabilirim amacım vakit geçirmek ve en azından bir şeyler yapabilmek,becerebilmek. Malzemeler ne eğe ne her şeyi 0 dan anlatabilirmi birisi ? veya siz anlatabilirmisiniz ?

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
Alper bey genelde yeni üyelerimizin çoğu bu başlığı kullanıyor.Bıçak sanatı forum da her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz biraz araştırma yapmak gerekiyor.Ben size başlangıç için alttaki linki tıklamanı tavsiye ediyorum

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1882.0
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

alper10n

• *
  • 18
Hocam malzemeler filan ne olucak kaça patlar bunlar yok ki

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Öncelikle biraz okuyup araştirma yapin  zaten gerekli hersey var..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

alper10n

• *
  • 18
Baktım sayfa sayfa bulamadım akşamdan beri arıyorum ocağı filan nasıl kurucaz hiç bir bilgim yok maliyeti ne kadar  Çelik nerden bulucaz vsvsvsvs

Kaya

• 2867
Eski iskarpelalarinizi demircinize götürün yada 18 lik civa çeliği alip demircide lama şeklinde dövdürün yada eski eğeleri yumuşatma için demirciye götürün yaninizda bir demirci olmasi büyük bir piyango malzeme işi tamam oluyor hemde en iyilerinden....

alper10n

• *
  • 18
Köyde yaşıyorum 300m kadar uzağımda,,, fakat terimleri filan bilmiyorum ben

Kaya

• 2867
Hiç sorun değil eski rulman eğeler harika biçak malzemeleridir zaman ve imkan bulamadiğindan coğu uzak dururlar..

alper10n

• *
  • 18
Hocam terim derken rulmanı filan bilmiyorum  :)) onları nereden bulucaz nasıl dövücez

alper10n

• *
  • 18
Yardım edermisiniz ?

Kaya

• 2867
Sana yardim etmek zor görünüyor asağidaki linke tikla belki kendi kendine yardim edebilirsin..

http://www.bushcraftportal.net/index.php?page=Thread&threadID=2580

alper10n

• *
  • 18

Kaya

• 2867
Resimlerin dili yok resimlerden anlamaya çalişirsin bende çok üzgünüm hepimiz genelde hazir bir seyler olsun altimiza hemen imza atalim istiyoruz kolay kazanilan bir şey yok bol bol okursun ,google tercümeden yararlanabilirsin
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2014, 13:11:47 Gönderen: Kaya »

alper10n

• *
  • 18
Hocam ocak ile ilgili bir şey bulamadım sanırım yapamıyacağım ben bu işi  :(

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir

Öyle gözüküyor. Seninle aynı fikirdeyim :(
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz

Alper bey bende 3 senedir forumdayım hala okumadığım öğrenemediğim çok konu var,biraz sabır eğer teorikten hoşlanmıyorsanız bir bıçak ustasının yanına çırak olarak başlayabilirsiniz,emeklemeden yürünmez
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Alper, foruma hoşgeldin. Forumun başta sabitlenmişler olmak üzere konularını okursanız çok şey öğrenirsin. Olmadı bir kez daha baştan okursan her şey daha iyi oturur.

Çok temel kavramların tabii ki herbirini anlatmıyoruz. Örneğin rulmanın ne olduğu herhalde forumda hiç anlatılmamıştır. Elimizin değdiği her şeyi haliyle anlatmayacağız; bilmediklerini google'dan da arayacaksın.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Yeniçeri diye bir üyemiz vardı. nedense o aklıma geldi
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

gürsel

• *
  • 11
  • Meslek: demirci
  • Yer: tuzla
hoşgeldin,bence büyük bir bıçak al, kabzesini çıkar beyendiin modeli üzerine çiz suyunu kaçırmadan eğele şekillendir.bu şekilde hem maliyeti düşük olur hem de kendini test etmiş olursun.en kolay yolu bu bence

Doğaç

• 68
  • Meslek: Öğrenci (Veteriner Hekimliği)
  • Yer: İzmir
hoşgeldin,bence büyük bir bıçak al, kabzesini çıkar beyendiin modeli üzerine çiz suyunu kaçırmadan eğele şekillendir.bu şekilde hem maliyeti düşük olur hem de kendini test etmiş olursun.en kolay yolu bu bence

Çin malı suyu tam verilmemiş bıçak veya elmas eğe olmadığı sürece çok zor olacağını eklemeliyim.