Sistem basit ama bence kullanım acısından sıkıntıları var,
Tüm kömürü koyduğu o çanak çok ince bir metalden yapılmış. Bir kaç kullanım sonra ya sıcaktan yada ısınıp soğuma ile curuf atarak delinecektir.
Çözümü daha kalın bir malzeme, daha derin ve kalınca döküm bir tava çok daha iyi olacaktır yada iç kısmı toprak ile yada harç ile sıvamak gibi..
Ayrıca derinlik yeterli değil, havanın giriş yeri biraz daha derinden olsa çok daha iyi olabilirmiş, Şunu unutmayın kömürün yanma kalitesini etkileyen en önemli faktörlerden biride ocak içindeki havanın çıkış noktasına bağlı olarak ısıtılacak malzemenin altında ve üstünde bulunması gereken kömür miktarının doğru ayarlanmasıdır. Malzemeyi yanlış bölgeye koyarsanız istediğiniz verimi alamazsınız.
sizin hava yandan geliyor ama fikir vermesi adına.

..
Aslında bu tip odun kömürlü ocaklarda size tavsiye edebileceğim en kullanışlı olanı Tim LİVELY'nin kullandığı tarzda bir ocak olacaktır. Yüksek yan duvarlar sayesinde kömür miktarını ve alt boşluk ayarı daha kolaydır hemde yeterli uzunlukta bir alanda yanma sağladığı için bıçakların su verme işleminde de sıkıntı çıkarmaz,
