Evet.. Forumdaki ustalarımın hoş görüsüde de sığınarak acemi işi ilk bıçağımı taktim ediyorum..
El yordami, göz kararı cinsinden birşey oldu bizimkisi..

Önceden bir çizim yada kalıp kullanmadım.. Ağızdaki o büyük kertik testerinin üzerindeki deliğe denk gelen yer.. Elimde sadece avuçiçi taşlama ve birde el matkabı var.. Bir ikide eğe

Öyle mili metrik ölçü felan da alamadım.. ancak bıçağın toplam uzunluğu 26-27 cm civarinda..
Celiği ; marangoz bir arkadaşta aldığım elmas diye tabir edilen kör bir daire terstere..
Sap ; amerikan kök ceviz.. (Aldığım usta oyle söyledi)
Pim ;4mm pirinç.. İp takma yeri ise, 6mm bakır rekor boru.. Ancak bunu bulabildim..
Isıl islemini ise, bahçede atıl vazyette duran araba cantından yapılma mangala kalaycı körüğü monte ederek yaptığım ocakta verdim.. hava güneşli olduğundan çeliğin tav rengini fark edemeyip fazla ateşte tutmuşum..

Buda bıçağın yüzeyinde kendiliğinden acayip bir desene sebep oldu.. Bilmiyorum iyimi kötümü ama benim hoşuma gitti.. (Bakanlarda özellikle yaptım sanıyor.. Ben de çaktırmıyorum

)
Suyunu biraz tuz katılmış suda verdim.. Eye testini geçti.. Yine aynı ocakte ördek başı rengini alıncya kadar evirip çevirdim.. Hatta kolu komşu mangal yaptığımı sanarak bahçeye hucum etti isede maşanın ucundakinin et olmadığını görünce epey bir hayal kırıklığına uğradı

geriye kalanı elle zımpara.. Zımpara.. Zzimparaaa..
Şunu kesinlikle söylemeliyim mütiş bir ağız tutuşu oldu.. Artık kazaramıdır bilem..
Ustalarımın affına sığınarak eleştirilerinize sunulur.. Bu arada ; sürçilisan etti isek affola..