Çok güzel gidiyor. Ellerine sağlık. Kabar BK2 ye benziyor biraz profil. Kabza için Sefa hocamızın formülünü dene bence. http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3944.msg80644#msg80644 bu linkten ulaşabilirsin. Bence Sefa hocam bu konuyu yeni başlıkta açıp sabitlerseniz güzel olur gibime geliyor.
Ellerinize sağlık gerçekten güzel olmuş, kabzanın ahşabı için tik, keten benzeri yağları kullanabilirsiniz. Buhcraft modeli için ağız genişliği biraz fazla geldi bana özellikle d2 olduğu düşünülürse.
Harika olmuş.
Alıntı yapılan: Salim Türk - 20 Mart 2014, 17:05:12Çok güzel gidiyor. Ellerine sağlık. Kabar BK2 ye benziyor biraz profil. Kabza için Sefa hocamızın formülünü dene bence. http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3944.msg80644#msg80644 bu linkten ulaşabilirsin. Bence Sefa hocam bu konuyu yeni başlıkta açıp sabitlerseniz güzel olur gibime geliyor.Salim abime her türlü katılıyorum Bıçağın ağızı BK-2 nin biraz küçüğü olmuş, elinize sağlık bu arada bence de kabza konusunu sabitleyelim Sefa Hocam
Alıntı yapılan: tatenkof - 20 Mart 2014, 17:28:41Ellerinize sağlık gerçekten güzel olmuş, kabzanın ahşabı için tik, keten benzeri yağları kullanabilirsiniz. Buhcraft modeli için ağız genişliği biraz fazla geldi bana özellikle d2 olduğu düşünülürse.Teşekkür ederim üstadım,Ağız genişliği fazla olmuş demişsiniz . Ne gibi eksileri olur bu genişliğin.
Alıntı yapılan: FATİH OUTDOOR TEAM - 20 Mart 2014, 17:37:32Alıntı yapılan: tatenkof - 20 Mart 2014, 17:28:41Ellerinize sağlık gerçekten güzel olmuş, kabzanın ahşabı için tik, keten benzeri yağları kullanabilirsiniz. Buhcraft modeli için ağız genişliği biraz fazla geldi bana özellikle d2 olduğu düşünülürse.Teşekkür ederim üstadım,Ağız genişliği fazla olmuş demişsiniz . Ne gibi eksileri olur bu genişliğin.Scandi denilen ağızdan mı yapacaksınız yoksa tüm işlemler bittikten sonra 2. ağız açılacak mı Alper abi bunu scandi gibi düşündüğü için dar demiş olabilir d2 dar scandide(20-22 derecenin altı) çıt diye kırılır.
Tebrikler bıçağınız çok güzel olmuş. Kabzede kullanacağınız cevizi siyonakrilat kaplama yapmanızı tavsiye ederim. Sn. Sefa Usta nın tarifinide Sn. Emre Usta nın siyonakrikat kaplama tarifini de cevizde kullandım. Nacizane fikrim siyonakrilat daha güzel ve kullanışlı oluyor.
Alıntı yapılan: marslan_51 - 20 Mart 2014, 18:23:32 Tebrikler bıçağınız çok güzel olmuş. Kabzede kullanacağınız cevizi siyonakrilat kaplama yapmanızı tavsiye ederim. Sn. Sefa Usta nın tarifinide Sn. Emre Usta nın siyonakrikat kaplama tarifini de cevizde kullandım. Nacizane fikrim siyonakrilat daha güzel ve kullanışlı oluyor.Teşekkür ederim üstadım,Siyonakrikat için bir konu başlığı varmıdır üstadım. Eğer yoksa nasıl bir işlemdir kısaca tarif edermisiniz.
Merhaba Üstadım,Scandi'ye niyetlendim ama bir ustanın tavsiyesi üzerine vaz geçtim.Aynen dediğin gibi işlem bittikten sonra 2. ağız açacağım üstadım yanlış bilmiyorsam mercimek ağız diyorlar..Herhalde bir problem çıkarmaz kullanırken.
Alıntı yapılan: FATİH OUTDOOR TEAM - 20 Mart 2014, 18:24:43Merhaba Üstadım,Scandi'ye niyetlendim ama bir ustanın tavsiyesi üzerine vaz geçtim.Aynen dediğin gibi işlem bittikten sonra 2. ağız açacağım üstadım yanlış bilmiyorsam mercimek ağız diyorlar..Herhalde bir problem çıkarmaz kullanırken.Çıkmaz çıkmaz bu arada kolay gelsin demeyi unutmuşum birde üstad deme abi ben daha çömez denecek bilgiye sahibimdir ustalarımın yanında
Kullanım sırasında oluyor. Bıçağın kullanım alanına göre ikinci ağız (asıl bileme ağzı) açısı önemli. Isıl işleme zaten bilme yapmadan göndermelisiniz.