Bıçak Sanatı - Forum

D2 ilk denemem

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
D2 ilk denemem
« : 09 Mart 2014, 21:14:44 »

Bu gün hiç olmadığım kadar mutlu ve tatlı bir yorgunluk halindeyim. Öncelikle şunu söyleyim sandığımdan çok daha zor oldu. 4 saat sonunda bu hale getirebildim. Sadece 1 numara eğe ile çalıştım. Taşlama eşiğini fazla açmışım nasıl düzeltirim bilmiyorum. Biraz kaba halde bıraktım atölyede ağız açma aparatı yapıp 3 numara eğe ile son halini vermeyi düşünüyorum. Sıra sizde neticede size güvenip başladık bu işe. Eleştirilerinizi bekliyorum.                                           

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: D2 ilk denemem
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2014, 21:27:05 »
Profil çok sevimliymiş sevdim :) Kabzanın altta kalan kısmın ora kısmı çok keskin köşeli olmuş o alanı biraz daha düzeltebilirsin. İlk yuvarlak eğe ile açtığın taşlama eşiği çizgisini sırta doğru çok kaçırmıssın maalesef. Bıçağın kalınlığını azaltmadan düzelecek gibi görünmüyor. Tam sırt taşlama bile yapılsa ilk yuvarlak eğe ile açtığınız kısmı taşlama sonuna gelmeden bırakın. 2 ve 3 numaralı eğe ile düzeltmeye çalış. En sonunda zımpara ile de büyük oranda düzeltme yaparsın. Olmadı profil yapısı ile oynayarak sırt kısmı eğeleyerek belki kurtarırsın. 

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2014, 22:02:04 »
Profil çok sevimliymiş sevdim :) Kabzanın altta kalan kısmın ora kısmı çok keskin köşeli olmuş o alanı biraz daha düzeltebilirsin. İlk yuvarlak eğe ile açtığın taşlama eşiği çizgisini sırta doğru çok kaçırmıssın maalesef. Bıçağın kalınlığını azaltmadan düzelecek gibi görünmüyor. Tam sırt taşlama bile yapılsa ilk yuvarlak eğe ile açtığınız kısmı taşlama sonuna gelmeden bırakın. 2 ve 3 numaralı eğe ile düzeltmeye çalış. En sonunda zımpara ile de büyük oranda düzeltme yaparsın. Olmadı profil yapısı ile oynayarak sırt kısmı eğeleyerek belki kurtarırsın.
+1
küçük 2 parça ahşap ile çift taraflı mengene mantığı ile taşlama eşik çizgisini korumaya çalışın yoksa benim gibi ilk bıçak çöp 2. bıçak çakı olur.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #3 : 09 Mart 2014, 22:57:44 »
Önemli olan başlamaktır.Eminim bundan sonrakilerde daha iyi iş çıkartacaksın :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2014, 00:21:04 »
Biz daha eğeyi elimize alamadık ne yaptın Arif ustam , bence çok iyi bir başlangıç.
Tebrikler.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2014, 00:27:24 »
       Elimize aldık besmele çekip bi gazla başladık ama sorma kollarım hala ağrıyor. Ayarsız güç sarf etmenin sonucu. Tahminimden çok daha zormuş buda benim ayrıca hoşuma gitti. Mutlaka eğeleme aparatı yapacam böyle elle tam istediğim gibi olmuyor.

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #6 : 10 Mart 2014, 03:08:30 »
Bizim gibi çıraklara ancak kolay gelsin demek düşer herhalde. Elimde 2379 olmasına rağmen daha başlamaya cesaret edemedim. Sizi bu konuda tebrik ederim.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
« Yanıtla #7 : 10 Mart 2014, 08:54:43 »
D2 nin de kendine has sertliğini unutmamak gerek bu durumda.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #8 : 10 Mart 2014, 08:57:21 »
       Elimize aldık besmele çekip bi gazla başladık ama sorma kollarım hala ağrıyor. Ayarsız güç sarf etmenin sonucu. Tahminimden çok daha zormuş buda benim ayrıca hoşuma gitti. Mutlaka eğeleme aparatı yapacam böyle elle tam istediğim gibi olmuyor.

Kontrolsüz güç güç değildir. :)

Bence düzelmemesi için sebep yok. Profilin ana hatlarını yumuşatın.
Okinawian

Mızrak

• 214
  • Çetin KAYALIK
  • Meslek: Ziraat Mühendisi
  • Yer: Niksar Tokat
« Yanıtla #9 : 10 Mart 2014, 10:35:32 »
Güzel olmuş. Bir daha ki sefere daha da iyi olur.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #10 : 10 Mart 2014, 10:54:29 »
profil benim de çok hoşuma gitti, ellerinize sağlık. Salim Abinin dediklerinin üzerine bana da sanki ağız kısmı hala biraz kalın kalmış gibi geldi. ısıl işlem öncesinde D2'lerde 0,8 mm'e kadar inceletebilirsiniz kesici ağız kısmını. belki oradaki pay sırt taşlamasını düzeltmenize de katkı sağlar.

ama başlamak bitirmenin yarısıdır, önemli olan kısım şu anda bu :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

olcay81

• *
  • 43
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #11 : 10 Mart 2014, 15:49:58 »
biz daha başlayamadık bile.helal olsun sana

arfyldz

• 790
« Yanıtla #12 : 10 Mart 2014, 21:35:04 »
          Benimkisi cahil cesareti sadece. Ustalarıma olan güvenim sayesinde cesaretlendim. Ben bozsam bile ustalarım nasıl olsa düzeltecek bir yol bulurlar dedim. Hem bozmadan yapmayı öğrenemiyor insan en azından ben o kadar yetenekli değilim.
          Bu gün atölyede trafo tamirinden dolayı elektrikler kesildi. Bende fırsattan istifade edip aparatı yaptım.Yuvayı sarhoş tekerleği bozup bizim elbise askısı borusunun gireceği şekilde ayarladım. MDFler ve bütün malzeme atölyedeki hazır malzemelerdi. Dün gece konuyu araştırıp benim için en uygunun bu model olduğunu düşündüm. Az biraz denedim istenilen açıda yormadan ve düzgün olarak kesiyor.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #13 : 10 Mart 2014, 21:42:27 »
2014-03-10 21.11.58.jpg 120KB 2014-03-10 21.13.04.jpg 141KB 

arfyldz

• 790
« Yanıtla #14 : 10 Mart 2014, 21:44:28 »

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #15 : 10 Mart 2014, 22:01:41 »
agız acma düzenegi harıka bence profıl cıkardada biraz tecrube olursa sayet guzel işler cıkır dıye dusunuyorum

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #16 : 10 Mart 2014, 22:03:11 »
Marangoz olunca ağız açma düzeneği de böyle kavelalı, elbise asma borulu oluyor  :)) Bence güzel olmuş. Ev yapımı aletler kısmına ekleyebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 10 Mart 2014, 22:23:24 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #17 : 10 Mart 2014, 22:20:51 »
                 Bir saattir resim yüklemek için uğraşıyordum. Picasa diye bir şeye bulaştım indir dedi indirdik sen tut bilgisayarda ne kadar resim varsa googleye yükle. Emre ustam bunları nasıl geri silebiliriz. Hadi yanlışlıkla onu yaptık aparatın iki tane ayrıntılı fotoğrafını yükleyemedim. Ayrıca google cherome hiç giremiyorum. Bu bilgisayar işi bana göre değil. Dün eğeyle uğraşırken bu kadar daralmamıştım.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
« Yanıtla #18 : 10 Mart 2014, 22:23:35 »
Bir bıcak forumunda ne kadar çok ağız açma aparatı örneği varsa o forum o kadar gelişmektedir. Güzel olmuş ellerinize sağlık.  :2up

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #19 : 11 Mart 2014, 01:27:33 »
Ağız açma aparatın çok güzelmiş.Ellerine sağlık
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)