Bıçak Sanatı - Forum

D2 ilk denemem

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: D2 ilk denemem
« Yanıtla #20 : 11 Mart 2014, 07:48:10 »
Şimdi çok sağlam bıçaklar gelecek.  :2up  :2up :2up
Okinawian

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #21 : 11 Mart 2014, 19:04:11 »
        Henüz bıçak yapmayı beceremiyoruz ağız açma aparatı bari yapıyım dedim.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #22 : 16 Mart 2014, 16:49:07 »
            Bu gün eğeleme işini bitirmeye çalışıyorum. Yanlız belli bir süre sonra eğe almamaya başlıyor. Lama parlıyor ve almıyor. Ters şekilde aldıktan sonra almaya devam ediyor. Aparatla bile yapsak yine de eğeyi değişik yönlerde mi kullanmak gerekiyor.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #23 : 16 Mart 2014, 16:57:51 »
            Bu gün eğeleme işini bitirmeye çalışıyorum. Yanlız belli bir süre sonra eğe almamaya başlıyor. Lama parlıyor ve almıyor. Ters şekilde aldıktan sonra almaya devam ediyor. Aparatla bile yapsak yine de eğeyi değişik yönlerde mi kullanmak gerekiyor.
abi alıyordur da uzun süre ege çalışınca kafa dalıyo. eger aparat egenin baskı uygulamasını engelliyorsa ege almaz. yoksa alması lazım. bir ihtimalde egenin dişleri dolması ama o da çelikte olmaz. yönle alakalı olamaz
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

arfyldz

• 790
« Yanıtla #24 : 16 Mart 2014, 17:25:09 »
Eğenin dişlerini kontrol ediyorum dolmuyor.Renk değişip parlıyor sonra almıyor anlamadım.

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #25 : 16 Mart 2014, 19:58:16 »
Eğenin dişlerini kontrol ediyorum dolmuyor.Renk değişip parlıyor sonra almıyor anlamadım.
Merhaba,
Eğenin almamasının bir nedeni de EL sürmektir. Eğer eğeye veya çeliğe elinizle dokunuyorsanız ondan sonraki sürede eye kesmeyecektir. Sonra tekrar düzelir ama ilk zamanlarda kayma yapar.

Doğaç

• 68
  • Meslek: Öğrenci (Veteriner Hekimliği)
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #26 : 16 Mart 2014, 20:28:45 »
Bu eğeye el ile dokunulmamasının nedeni yağlanma mıdır? Güzel bilgi oldu yazıyorum notlarıma lazım olacak ileride. Sanırım bu durumda bir balata spreyi ya da alkolle silmek iş görür.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #27 : 16 Mart 2014, 21:11:06 »
Arada fırça ile eğeyi temizliyor musunuz? Bir de tebeşir sürmek faydalı olur, dişlerin aralarının dolmasını geciktirir diyorlardı.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #28 : 16 Mart 2014, 22:52:55 »
               Elle yaptığımda dış bükey olmuş. Aparat sayesinde düzelttim. Kendimi kaptırıp bir tarafını fazla almışım. Diğer tarafıda alsam çok incelecek. Bende sap tafını almaya karar verdim.İnşallah haftaya pazar bitire bilirim.Akşamları atölyede yapacam balkonda zor olacak. Daha sonra sefa ustayı zıyaret etmeyi düşünüyorum. Hem tanışmak hemde ısıl işlemi orda beraber  yapmak istiyorum. Tabii kabul ederse etmezse ısıl işlem için başka bir usta arayacaz.

« Yanıtla #29 : 17 Mart 2014, 00:29:51 »
D2 için maalesef yardımcı olamam  :( Karbon çeliği olsa sorun yok ama D2 veya benzer östenizasyon isteyen çelikler için koşullarım uygun değil.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #30 : 17 Mart 2014, 01:11:52 »
            Taner ustam yapabilir mi veya yapacak kimler var. Siz yapamıyorsanız bizim yapmamız imkansız o zaman.

« Yanıtla #31 : 17 Mart 2014, 01:42:19 »
Hayır aslında imkansız değil, fırın veya brülörlü ocak gerekir, ayrıca fırın için de paslanmaz çelik folyo. Bunlar varsa sorun yok ısıl işlemde. Sizde de bu donanım şimdilik yok sanıyorum, Taner Usta ile görüşürseniz o halledecektir mutlaka  ;)

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #32 : 17 Mart 2014, 12:45:24 »
arif hocam bu aletiniz çok güzel olmuş,  :2up bu ağız açma aletinin başka fotoları yok mu ben sistemi tam anlayamadım, başka açılardan parça oturmuş vaziyette resimlerini de yayınlar mısınız. tam parçayı eğelerken açı ayralaması ile o uzaklık parçası ne işe yarıyor biraz daha açıklar mısınız.  ^-^
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

arfyldz

• 790
« Yanıtla #33 : 30 Mart 2014, 19:12:32 »
[img[url=http://hizliresim.com/KnzmA1]]http://i.hizliresim.com/K6gqQN.jpg[/img][/url]
    Bu gün bitirdim. Bu bıçak benim için çok önemli. İlk deneme bu tecrübe kazanmama hatalarımı görmemi sağladı. Ustalarıma bir kez daha saygı duygum çünkü ne kadar zor zahmetli olduğunu anladım. İkincisi ise bunu bir arkadaşa hediye edecek olmam. Çok acemi işi oldu ama benim için çok değerli. Beğenilecek pek bir  yanı yok. Hatalar ve eksiklerle dolu ama ilk göz ağrısı.
    İzninizle öğrendiklerimi tecrübe ettiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Bu d2 gerçekten sert bir malzemeymiş. Acemi olarak yanlış model seçmişim. Sıfırdan ağıza kadar eğelemek acemi için zormuş daha basit bir şeyler ile başlamalıymışım. Aparatsız yapamazdım dış bükey oluyor. Eğeyi kullanmak el alışkanlığı istiyor. Fazla bastırmak yerine dengeli kuvvet uygulamak hem yormuyor hem de eğe daha iyi alıyor.
 Zımpara 220 kadar yapabildim daha incesini bulamadım. Kapzada kompak laminat denedim ama çok çok sert ve işlemesi zor bir malzeme. İşin komik tarafı mobilyacı olmama rağmen istediğim gibi bir ağaç bulamadım.Isıl işlemden dönene kadar istediğim ahşabı bulursam değiştirmeyi düşünüyorum. Artık Taner ustama gönderme zamanı geldi sanırım.
    Sonuç olarak ustalarımın yaptığı sanat eserlerinin yanında sadece bıçağımsı bir şey oldu. İnşallah bundan sonrakiler çok daha güzel ve temiz olacak diye ümit ediyorum.
    Hadi bakalım en acımasız sert eleştirilerinizi bekliyorum. Lütfen dost işi olsun.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #34 : 31 Mart 2014, 21:10:41 »
             Sapa bir türlü ısınamadım. Çok basit oldu içime sinmedi. Yarın bütün akdeniz sanayii gezip bir şeyler mutlaka bulacam.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #35 : 31 Mart 2014, 21:26:14 »
Sapı çok güzel düşünmüşsün ama kenarlardaki boşluk çok fazla olmuş. Kabza kıvrımlarıyla eşitte değil. Biraz daha büyük be dikkatli çalışırsan güzel olur.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #36 : 01 Nisan 2014, 18:46:20 »
           Koca akdeniz sanayide bir parça  ağaç bulamadım. Sadece sık kullanılan kayın, köknar ve çam türleri vardı. Bende kayın aldım. Onları sofrasına kesip yapıştırıp öyle kullanacam artık.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #37 : 01 Nisan 2014, 21:02:05 »
Güzel duruyor. Kabza formuda güzel.

Aslında Antalya'da ağaç bulunur ama tam olarak nerelerde olur ben de bilemiyorum.

Zımparayı filan bauhaus'ta bulabilirsin.
Okinawian

arfyldz

• 790
« Yanıtla #38 : 01 Nisan 2014, 22:12:25 »
 Zımparayı 1000 kuma kadar buldum 1 lira. Pirinç pim de aldım 5 ve 8 mm kilosu 20 lıra. Boru pim yokmuş 8mm içini boşaltacam artık.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #39 : 02 Nisan 2014, 08:57:40 »
Bauhausta

4 x 240
4 x 400
4 x 600
4 x 1000

Paket halinde 7.90TL filan. Çok kaliteli değil ama idare eder.
Okinawian