Bıçak Sanatı - Forum

Deri tedariki

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
Deri tedariki
« : 09 Mart 2014, 09:33:18 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=105.0
Bu linkte vözvölö nikli arkadaşımız yardımcı olabileceğini yazmış.
Ben fotoğraf çekerken arkaya fon olması için istiyorum 50*50 ,80*80 gibi ölçülerde 2-3 renk deri istiyorum belki ilerde kılıf yapımına başlarsam onada lazım olacak tabiki.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Deri tedariki
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2014, 09:36:57 »
Fiyat durumuna göre katılabilirim.
Okinawian

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2014, 09:46:03 »
Tabi fiyat önemli ama uyguna çıkıcağını düşünüyorum.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #3 : 09 Mart 2014, 10:16:12 »
Ben de en azından 50tl lik alırım, kenarda dursun. Renk, kalınlık, fiyat biraz belli olsun miktar ayarlanır.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #4 : 09 Mart 2014, 10:19:21 »
Bende katılırım :)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 09 Mart 2014, 10:49:14 »
Vözvölö arkadaşın tedarik edeceği derilerin tabaklanma yöntemini bilen var mı?Bizim işte kimyasalla kromla tabaklanan deriler bıçağa ciddi zarar veriyor ona dikkat edin abiler. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #6 : 09 Mart 2014, 16:54:52 »
arkadaşlar normal kimyasal işlenti olur. vegital deriyi kimseye yaptıramam yinede onu da sormak lazım ama zor. arkadaş sizde deriyi buldunuz da vegitalini arıyonuz yavv :P

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #7 : 09 Mart 2014, 16:58:37 »
arkadaşlar normal kimyasal işlenti olur. vegital deriyi kimseye yaptıramam yinede onu da sormak lazım ama zor. arkadaş sizde deriyi buldunuz da vegitalini arıyonuz yavv :P
:2up :2up :2up

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #8 : 09 Mart 2014, 17:07:45 »
Amaç kılıf yapmaksa kromlu tabaklanmamalı başka amaçla kullanılcaksa sorun yok(Bileklik vb.)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #9 : 09 Mart 2014, 18:23:15 »
Ahşap stabilizasyonu gibi, derinin iç yüzünü stabilize etmenin bir yolu var mı?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #10 : 09 Mart 2014, 23:29:43 »
Kromun ne zarari var ki?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #11 : 09 Mart 2014, 23:38:24 »
Eylem usta bu konuyu dile getirmişti. http://gunluk.eylemcengiz.com/?p=57

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #12 : 10 Mart 2014, 13:22:44 »
bu göstermiş olduğun etki gerçekten kromdan kaynaklanıyor da olabilir. bunun farklı bir nedenide olabilir. mesela deri kılıf yapımı esnasında herhangi bir ısıl işlem görmüşse deride kromaltı diye tabir edilen durum oluşmuş olabilir. yada deride kullanılan yağlardan veya başka bir malzemeden de olmuş olabilir. bilemiyorum. ama özellikle seri imalat bıçakçılıkta kromlu deri kullanıldığını düşünürsek bu etkinin kromdan değil de başka birşeyden oluşmuş olabileceği kanısındayım. ama bu benim şahsi fikrim tabiiki. (zaten eylem abi de kendi sitesinde yazdığı açıklamada derinin kesin kromlu olup olmadığından emin değil. sadece yumuşaklığına bakarak böyle bir kanıya varmış. ve vegital işlentide de  istenirse çok yumuşak deriler elde edilebilir.)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #13 : 10 Mart 2014, 13:32:53 »
Bir parça deri ile bu testi yapabilirsen alıcılar içinde iyi olur.Belki tabaklanma sonrasındaki kimyasalın iyi temizlenmediğinde de kaynaklanabilir.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #14 : 10 Mart 2014, 18:28:44 »
bu gün derici bir kaç arkadaşla görüştüm. istediğimiz şartlarda deri olmadığını söylediler. numune yapanlarla henüz görüşemedim ama derici bir arkadaş kemercilere neden sormuyorsun diye sordu. mantıklı geldi banada kemerci bi arkadaşımı aradım. elinde kemerden artan parçalar varmış gel bi bak dedi işine yararsa yardımcı olurum dedi ona da uğrayamadım.  akşam üstü geçerken iş yerinde olursa uğramayı düşünüyorum. İşin deneme kısmına gelince hemen bir parça deri bulup deneme imkanım var ama bunu ne kadar süre denemem gerekiyor acaba?
1 yıl? :P

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #15 : 10 Mart 2014, 21:31:55 »

bu gün derici bir kaç arkadaşla görüştüm. istediğimiz şartlarda deri olmadığını söylediler. numune yapanlarla henüz görüşemedim ama derici bir arkadaş kemercilere neden sormuyorsun diye sordu. mantıklı geldi banada kemerci bi arkadaşımı aradım. elinde kemerden artan parçalar varmış gel bi bak dedi işine yararsa yardımcı olurum dedi ona da uğrayamadım.  akşam üstü geçerken iş yerinde olursa uğramayı düşünüyorum. İşin deneme kısmına gelince hemen bir parça deri bulup deneme imkanım var ama bunu ne kadar süre denemem gerekiyor acaba?
1 yıl? :P

:D, Abi biz en iyisimi iletişim numaralarımızı bırakalım bir on onbes yıl sonra çoluk çocuk onlar kontrol ederler :) bu arada artık kemerlik deriden epey bir malzeme çıkıyor. Hemde fiyatı normale göre çok ucuz oluyor.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #16 : 11 Mart 2014, 00:06:12 »
bide benim aklıma başka bi soru takıldı şimdi, çeliği bu hale getiren deri bizim ayakları ne hale getiriyordur acaba? ::)

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #17 : 11 Mart 2014, 00:24:52 »
bide benim aklıma başka bi soru takıldı şimdi, çeliği bu hale getiren deri bizim ayakları ne hale getiriyordur acaba? ::)

ayaklarımız paslanmaz ustam, sıkıntı yok  >:D

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #18 : 11 Mart 2014, 00:40:33 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=105.0
Bu linkte vözvölö nikli arkadaşımız yardımcı olabileceğini yazmış.
Ben fotoğraf çekerken arkaya fon olması için istiyorum 50*50 ,80*80 gibi ölçülerde 2-3 renk deri istiyorum belki ilerde kılıf yapımına başlarsam onada lazım olacak tabiki.
konu dağıldı  >:(

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #19 : 11 Mart 2014, 18:25:59 »
arkadaşlar fiyat maksimum 10 tl olacak gibi(10dm^2) altına düşer üstüne çıkmaz. listelere başlayabilirsiniz. ama şu unutulmamalı. bu deri sonuçta. dikdörtgen yada kare gibi düşünmeyin bütün bir hayvanın derisini 6-8 parçaya böldüğümüzü düşünün.