Bıçak Sanatı - Forum

geriden gelen yeni çalışmalar....

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
geriden gelen yeni çalışmalar....
« : 06 Mart 2014, 13:34:43 »
Evet, bu sessiz geçen dönemde aslında pek de boş durduğum söylenemez... bu arada daha önce yayınlamadığım diğer çalışmaları da zaman zaman yayınlayacağım... bıçak sahiplerinin bazılarını hatırlayamadığımdan (geçen zamandan dolayı) , bıçağını gören arkadaş olursa hatırlatabilir....  ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

muraterkut

• 1119
Ynt: geriden gelen yeni çalışmalar....
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2014, 13:38:12 »
devam.....

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2014, 13:40:13 »
devam....

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2014, 13:43:00 »
devam....

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2014, 13:44:26 »
devam....

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #5 : 06 Mart 2014, 14:41:20 »
Ellerinize sağlık hepsi de harika...

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #6 : 06 Mart 2014, 15:35:20 »
Ellerine sağlık murat ustam ,aklıma takıldı deriye renk olarak hangi renkleri verebiliyorsun ::)
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 06 Mart 2014, 16:03:56 »
devam....

Ellerinize sağlık Murat Hocam. Eğer uygun görürseniz aklıma takılan bişey var.

Şimdi bazı kılıflarda kemere (yada nereye takılacaksa) dik olarak takılan tek giriş var. Ama yukardaki kılıflar kılıfın kemere hem parelel hemde dikey takılmasını sağlıyor doğru anlamışsam. Tek tarafı dikişli bu tarz kılıf modellerde her zaman paralel kullanım (tam olarak mevcuttaki kullanım adını bilmiyorum) kollarını kılıfın önündende geçirerek tek dikişte iki ucu da dikmiş oluyorsunuz. Benim öğrenmek istediğim bunu yapmanızda başka bir sebep varmıdır birde bu paralel kullanım için bu iki bandı hiç kılıfın ön yüzünü kapatmadan yapmak mümkün değilmidir.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Mızrak

• 214
  • Çetin KAYALIK
  • Meslek: Ziraat Mühendisi
  • Yer: Niksar Tokat
« Yanıtla #8 : 06 Mart 2014, 16:24:49 »
Her biri birbirinden güzel özenilerek yapıldığı ortada. Emek harcayan ustalarımı ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 06 Mart 2014, 16:58:17 »
Güzel bıçaklara güzel kılıflar  :2up

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #10 : 06 Mart 2014, 21:40:05 »
Murat abi tekrar ellerine sağlık diyorum. 2. mesajdaki bıçak bana ait.
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #11 : 07 Mart 2014, 10:07:32 »
Arkadaşlar  beğenilerinize teşekkürler... devamını da yayınlayacağım... ;)
Ellerine sağlık murat ustam ,aklıma takıldı deriye renk olarak hangi renkleri verebiliyorsun ::)
Tufan renk verme konusunda çok geniş bir çalışmam yok, aslında pek de üzerine düşmedim... sedece gönderilerimdeki renklerle idare ediyorum... daha fazla zaman ve bir çalışma odası gibi bir yer oluşturabilirsem aslında çok eksiklerim var onlar eğilebilirim ama şu anki imkanlarımla bu kadar olabiliyor...  ;)
devam....

Ellerinize sağlık Murat Hocam. Eğer uygun görürseniz aklıma takılan bişey var.

Şimdi bazı kılıflarda kemere (yada nereye takılacaksa) dik olarak takılan tek giriş var. Ama yukardaki kılıflar kılıfın kemere hem parelel hemde dikey takılmasını sağlıyor doğru anlamışsam. Tek tarafı dikişli bu tarz kılıf modellerde her zaman paralel kullanım (tam olarak mevcuttaki kullanım adını bilmiyorum) kollarını kılıfın önündende geçirerek tek dikişte iki ucu da dikmiş oluyorsunuz. Benim öğrenmek istediğim bunu yapmanızda başka bir sebep varmıdır birde bu paralel kullanım için bu iki bandı hiç kılıfın ön yüzünü kapatmadan yapmak mümkün değilmidir.
evet doğru tahminlemişsiniz, şeritler kemere yatay takılmayı da sağlıyor... ama bence kılıfa farklı bir estetik de veriyor... şeritleri kullanmadığım bir iki çalışma yaptım ve biraz yavan  kaldı gibime geldi, o yüzden bu tarz kılıfta şeritleri kullanıyorum... yatay kullanım için şeritleri sadece arkada sabitlemek durumu tabiiki yapılabir ve de tamamen tercih meselesidir...  ;)

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #12 : 07 Mart 2014, 11:07:26 »
evet doğru tahminlemişsiniz, şeritler kemere yatay takılmayı da sağlıyor... ama bence kılıfa farklı bir estetik de veriyor... şeritleri kullanmadığım bir iki çalışma yaptım ve biraz yavan  kaldı gibime geldi, o yüzden bu tarz kılıfta şeritleri kullanıyorum... yatay kullanım için şeritleri sadece arkada sabitlemek durumu tabiiki yapılabir ve de tamamen tercih meselesidir...  ;)

Teşekkür ederim Murat Hocam. Eğer bu şekilde yatay kullanım için önden gözükmeyen şerit dikimi yapsak dikişler kılıfın tamda bıçağın gireceği yere denk geleceği için zamanla kesilmesine yol açar mı. Yada daha farklı olarak kılıfta namlunun geleceği bölümde kılıf üzerine ekstra dekoratif amaçlı dikişler namlu giriş çıkışına engel olma yada dediğim gibi  zamanla kesilme yapar mı. (Kusura bakmayın biraz detay oldu galiba ama böyle farklı bikaç düşüncem varda hediye olarak, sonra iki gün geçmeden nasıl kılıf yapmışsın dedirtmeyelim kendimize diye soruyorum)
www.mehmetatik.com

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #13 : 07 Mart 2014, 17:30:31 »

Teşekkür ederim Murat Hocam. Eğer bu şekilde yatay kullanım için önden gözükmeyen şerit dikimi yapsak dikişler kılıfın tamda bıçağın gireceği yere denk geleceği için zamanla kesilmesine yol açar mı. Yada daha farklı olarak kılıfta namlunun geleceği bölümde kılıf üzerine ekstra dekoratif amaçlı dikişler namlu giriş çıkışına engel olma yada dediğim gibi  zamanla kesilme yapar mı. (Kusura bakmayın biraz detay oldu galiba ama böyle farklı bikaç düşüncem varda hediye olarak, sonra iki gün geçmeden nasıl kılıf yapmışsın dedirtmeyelim kendimize diye soruyorum)
derinin üst üste katladığınız kısmın arasına bir koruyucu şerit koyarsanız bıçağın keskin kısmı şeritler temas edeceğinden dikişlere bir zarar gelmez...

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #14 : 07 Mart 2014, 18:43:57 »
derinin üst üste katladığınız kısmın arasına bir koruyucu şerit koyarsanız bıçağın keskin kısmı şeritler temas edeceğinden dikişlere bir zarar gelmez...
Açıklamalar için çok teşekkür ederim Murat Bey.
www.mehmetatik.com