Bıçak Sanatı - Forum

Çelik tedariği

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Çelik tedariği
« Yanıtla #40 : 16 Şubat 2014, 23:00:41 »
Listeye Devam ozaman lama şeklinde yazdım kesilince böyle olsun diye isteyen olursa eni 3cm de düşürebiliriz yada arkadaşlar kestirirken özel isteklerini yazarlar zaten malzeme kilo ile satılıyor.
1- Gökhan Güneş (3 boy 100cm*4cm en az)
2- Alper Çırpar
3- Osman KURT (yarım boy 50cm en çok) uyarmı
4-ali çevik ( 1 boy100cm*4cm)
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
« Yanıtla #41 : 16 Şubat 2014, 23:13:36 »
Gökhan hocam 4116 lama olarakta satılıyor.  :D
Imkanı olan bir arkadaşımız analiz yaptırırsa çok iyi olur.

Benimde konik den kastım konik lama idi zaten. Giyotinde yamulma oluyor yanlız kesilecek malzeme nin kalınlığı ile alakali bir durum bu. Hele bir malzeme, yer, miktarı belirleyelim kestirirken onu konuşuruz. ben fireye örnek olsun diye yazdım, illa öyle olsun diye değil.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #42 : 16 Şubat 2014, 23:18:31 »
Gökhan hocam 4116 lama olarakta satılıyor.  :D
Imkanı olan bir arkadaşımız analiz yaptırırsa çok iyi olur.

Benimde konik den kastım konik lama idi zaten. Giyotinde yamulma oluyor yanlız kesilecek malzeme nin kalınlığı ile alakali bir durum bu. Hele bir malzeme, yer, miktarı belirleyelim kestirirken onu konuşuruz. ben fireye örnek olsun diye yazdım, illa öyle olsun diye değil.

Benim kıllığım üzerimde bu gün. :)
Okinawian

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #43 : 16 Şubat 2014, 23:49:19 »
osmanlı böhler
kalite çelik
özçelik firmalarında d2 (2379 ) var diye biliyorum
bu firmalarda sağlam firmalar çünkü bu firmalardan alım yapıldı bir sıkıntı çıkmadı diye biliyorum bu firmalarda analize gerek de yok diye düşünüyorum. alper beyinde bildiği tanıdığı güvendiği firmalar vardır. daha önceden d2 çeliği 3 farklı adres den aldım kilo fiyatını ve benim elimdeki lamaların ölçü ve ağırlıklarını fikir vermesi açısından paylaşabilirim.
işin bizde farkındayız deniz bey bunlar kio ile ve € ile satılıyor kur farkı güne göre değişiyor kesimde fire olur, ne kadar küçük kesilirse fire artar (lazer ve taşlama ile kesilirse), giyotin ile kesilirse fire o kadar çok olmaz. biz bir işin adını koyalım yola çıkalım, ya nasip diyelim gerisi hayırlısı. bizim alımımız acemiler için olsun lama bazında olsun öyle büyük parça alamamıyan arkadaşlar için olsun. özgür ve taner ustamın yükünü hafifletelim olmaz mı. işler değişirse burda haberleşir birbirimizle paylaşırız sıkıntı yok.  ^-^

T5 (4116) çelik de kasaplık et bıçağı ve mutfak bıçağı yapımında kullanılan çelikdir, konik olarak satılıyor genelde levha bazında bilmiyorum kim satıyor ondan almayız inşallah kötü olduğundan değil, yanlış olursa iade ederiz diye söylüyorum.

Bu arada Gökhan hocam bir düzeltme yapayım T5 ile 4116 aynı çelik değil  ;)

Furkanisik

• *
  • 44
  • Meslek: Öğrenci
« Yanıtla #44 : 17 Şubat 2014, 01:33:11 »
onlerden yerimi alayim bende 50 lira kadar ayirabilirim 2-3 bicaklik parca yeterli benim icin

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #45 : 17 Şubat 2014, 09:53:44 »
osmanlı böhler
kalite çelik
bu firmalarda sağlam firmalar çünkü bu firmalardan alım yapıldı bir sıkıntı çıkmadı diye biliyorum bu firmalarda analize gerek de yok diye düşünüyorum. alper beyinde bildiği tanıdığı güvendiği firmalar vardır. daha önceden d2 çeliği 3 farklı adres den aldım kilo fiyatını ve benim elimdeki lamaların ölçü ve ağırlıklarını fikir vermesi açısından paylaşabilirim.
işin bizde farkındayız deniz bey bunlar kio ile ve € ile satılıyor kur farkı güne göre değişiyor kesimde fire olur, ne kadar küçük kesilirse fire artar (lazer ve taşlama ile kesilirse), giyotin ile kesilirse fire o kadar çok olmaz. biz bir işin adını koyalım yola çıkalım, ya nasip diyelim gerisi hayırlısı. bizim alımımız acemiler için olsun lama bazında olsun öyle büyük parça alamamıyan arkadaşlar için olsun. özgür ve taner ustamın yükünü hafifletelim olmaz mı. işler değişirse burda haberleşir birbirimizle paylaşırız sıkıntı yok.  ^-^

T5 (4116) çelik de kasaplık et bıçağı ve mutfak bıçağı yapımında kullanılan çelikdir, konik olarak satılıyor genelde levha bazında bilmiyorum kim satıyor ondan almayız inşallah kötü olduğundan değil, yanlış olursa iade ederiz diye söylüyorum.

bu bilgiyi yalan olmasın özgür ustamın bir yazısından öğrendiğimle yazmıştım, geçtiği yeri bulur tekrar okurum burada da paylaşırım hata varsa özür dilerim.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #46 : 17 Şubat 2014, 10:36:45 »
Henüz birşey yapma niyetine girmedim, ama bıçak için uygun çelik olarak ne bulunabiliyor ise ben de 4-5 bıçaklık bir parça alabilirim..
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #47 : 17 Şubat 2014, 11:39:52 »
d2 alınacaksa 100x4cmlik bir parça da ben alabilirim.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #48 : 17 Şubat 2014, 12:01:24 »
Listeye Devam ozaman lama şeklinde yazdım kesilince böyle olsun diye isteyen olursa eni 3cm de düşürebiliriz yada arkadaşlar kestirirken özel isteklerini yazarlar zaten malzeme kilo ile satılıyor.
2- Alper Çırpar
3- Osman KURT (yarım boy 50cm en çok) uyarmı

Gökhan abi d2 olursa 50 lira civarı alabilirim 4cm en artık ne kadar boy ederse  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #49 : 17 Şubat 2014, 12:45:47 »
osman kardeşim ne demek şimdi fiyat, malzeme ve yer netleşsin o zaman burada tekrar konuşuruz tahminim kura göre değişir ama 50tl ye 100 cm uzunluğunda 4 cm genişliğinde bir lama alınır (3 aşağı 5 yukarı bugün netleşir)

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #50 : 17 Şubat 2014, 12:52:01 »

2- Alper Çırpar
3- Osman KURT (1 boy  100cm*4cm)
4- mozambikli (1 boy 100cm*4cm)
5- A.Yüce  (1 boy 100cm*4cm)
6- Furkan IŞIK (1 boy 100cm*4cm)
7- arfyldz (2 boy 100cm*4cm)
8- atik_m (2 boy 100cm*4cm)

şuan için liste böyle atladığım varsa ismini buraya eklesin buy hesapları tahminidir alış ve kesimden sonra netleşir yaklaşık olarak yazılmıştır.

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #51 : 17 Şubat 2014, 13:05:00 »
osmanlı böhler
kalite çelik

yukardaki konu için kaynak aldığım metin zamanında aklımda yanlış kalmış orjinali

en iyisi kendi yaptığındır :)

şu an türkiyedeki satırlar 0,50 karbonlu 4034-4110-4116 veya t5 denilen celiklerden üretilir 
ama zırhı bilmem o ayrı

bu idi ben en sondaki t5 i yanlış okumuşum ve aklımda yanlış kalmış, özür dilerim verdiğim yanlış bilgi için.

yani 4116 ile T5 aynı çelik değildir düzeltmeniz için Soytürk Ustama teşekkürler.

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
« Yanıtla #52 : 17 Şubat 2014, 13:19:25 »

2- Alper Çırpar
9-ali cevik (1boy 100cm*4cm)
şuan için liste böyle atladığım varsa ismini buraya eklesin buy hesapları tahminidir alış ve kesimden sonra netleşir yaklaşık olarak yazılmıştır.
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #53 : 17 Şubat 2014, 14:12:14 »
şimdi kalite çelik firmasından levent bey ile görüştüm

2379 (d2) çelik den mevcutmuş

1 levha 100cm*200cm şeklindeymiş
kilo ücreti 26 TL imiş

4mm lik bir levha 64 kilo geliyormuş

şimdi testere ile kesim yaparım ama testere boyuna küçültmek için giyotine gitmeli bunun 25 tl masrafı var dedi.
testere ile kesmeye ücret istemiyor yalnız testere kesiminde 2mm-3mm lik tahmini fire olacakmış

yani 100 cm lik eni aynı kalacak olursa 200 cm lik boyunda 4cm lik lamalar kestirirsek tahminen 46 boy lama çıkacak

tabaka 1664 tl (bugünkü kurdan) bölü 46 dersek 36,17 tl çıkar bir lamanın maliyeti

25 tl giyotin ücreti ve nakliyeyide koyarsak adam başı 37 tl ye patlar kabaca

yalnız gidecek olan arkadaşın oraya gidip alması tek tek kargolaması arkadaşlara göndermesi minübüsle olacak iş olmaz herhalde o arkadaş araç ile gidecek onun da bir masrafı olacak onada en kötü adam başı 3 er tl yazsak.

40 tl adam başı (100 cm*4 cm kalınlık 4mm) lama fiyatıdır + kargolar

100cm lik bir boydan da en az 4 bıçak çıkar dersek bir bıçak 10 tl ye gelir hesabını yapacak arkadaşlara duyurulur.
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2014, 14:16:15 Gönderen: dunken (Gökhan GÜNEŞ) »

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #54 : 17 Şubat 2014, 15:04:53 »
gökhan abi 100x4cm 40 tl tutuyorsa benim sipariş 2 boy olsun :) d2 için bütceyi hafif zorlayabilirim.

Mızrak

• 214
  • Çetin KAYALIK
  • Meslek: Ziraat Mühendisi
  • Yer: Niksar Tokat
« Yanıtla #55 : 17 Şubat 2014, 15:29:37 »
eğer fiyat doğruysa 2 boyda bana yazar mısınız.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #56 : 17 Şubat 2014, 15:37:22 »
benim için bir boy yazın bazı parçalar 50cm bölünürse 1 buçukta olabilir.  :))
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #57 : 17 Şubat 2014, 15:45:57 »
Gökhan Abi ben 100tl'lik demiştim, listeye 2 boy diye eklemişsin saolasın, bunu 3 boy yapabilir miyiz, hazır bulmuşken alalım bir daha forumdaki ustalarımızı yormayalım.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #58 : 17 Şubat 2014, 16:12:53 »
Yanlış saymadıysam 17 boy talep olmuş. 46'ya epey var, eksik kalır ise bir boy daha alabilirim. 4 cm en testere firesi ile 3.7cm ~ 3.8cm ye inecek anladığım kadarıyla. İki boy isteyen arkadaşlar 4cm yerine 8cm eninde kestirirler ise daha verimli kullanabilirler lamayı bence. İki bıçak profilin birinin namlusu diğerinin kabzasına gelecek şekilde yerleştirebilirler daha geniş olduğu için.
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2014, 16:14:44 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #59 : 17 Şubat 2014, 16:39:37 »

2- Alper Çırpar
9-ali cevik (1boy 100cm*4cm)
10- Serkan KUŞÇU ( 2 boy, 100cm - 4 cm )

En sonunda ben de bir D2 çalışmasına başlıycakmışım demek ki.
Bende varım alım da, umarım hızlı bir şekilde sonuçlanır.

Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)