Bıçak Sanatı - Forum

Çelik tedariği

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Çelik tedariği
« Yanıtla #20 : 16 Şubat 2014, 20:12:08 »
alper ustam bana uyar, yeni bıçak yapmaya başlıyan arkadaşların da işi kolaylaşsın diye ben her platformda bu konuyu dillendiriyorum d2 çelik bu ara forumda çok revaçta herkezin dilinde yeni başlıyan arkadaşların tamamıda en azından bir d2 olsun serzenişi yükseliyor bu sebeplerden d2 çelik tedariği yapalım fiyatlar netleşsin ben en az 150 tl lik alırım.  :2up
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2014, 20:16:32 Gönderen: dunken (Gökhan GÜNEŞ) »
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #21 : 16 Şubat 2014, 20:15:36 »
O zma listeye başlayalım Gökhan Abi
1- Gökhan Güneş
2- Alper Çırpar

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #22 : 16 Şubat 2014, 20:17:23 »
Bende küçük bir parça alabilirim.  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #23 : 16 Şubat 2014, 20:20:04 »
Listeye Devam ozaman lama şeklinde yazdım kesilince böyle olsun diye isteyen olursa eni 3cm de düşürebiliriz yada arkadaşlar kestirirken özel isteklerini yazarlar zaten malzeme kilo ile satılıyor.
1- Gökhan Güneş (3 boy 100cm*4cm en az)
2- Alper Çırpar
3- Osman KURT (yarım boy 50cm en çok) uyarmı
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2014, 20:22:42 Gönderen: dunken (Gökhan GÜNEŞ) »
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #24 : 16 Şubat 2014, 20:37:10 »
Arkadaşlar önce firmalarla görüşüp ellerinde ne var onu öğrenmek gerekiyor. Bildik bir firmaysa tamam ama bilmediğimiz bir firmaysa çeliği analiz ettirmek gerek. D2 diye 4116 yı verirler. Bir de fiyat işi var ki parça ufaldıkça fiyat artıyor.

Öce çelik bulun fiyat şu en az şu kadar alabiliyoruz diye sonra ona göre liste yapalım.
Okinawian

tatenkof

• 1326
  • Alper Çırpar
« Yanıtla #25 : 16 Şubat 2014, 20:49:23 »
Yarın detaylandırırız konuyu. Büyük ihtimal d2 ye odaklanılacak. Bilmediğimiz yerden denk gelirse söylediğiniz gibi analiz rapaoru isteriz ama buna gerek kalmayacaktır.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #26 : 16 Şubat 2014, 21:00:47 »
uygun bir çelik olursa, 2-3 kılıçlık malzemeye talip olurum  :)
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

tatenkof

• 1326
  • Alper Çırpar
« Yanıtla #27 : 16 Şubat 2014, 21:03:43 »
Sizin 80crv4 bitti mi Mehmet bey:)

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #28 : 16 Şubat 2014, 21:08:22 »
osmanlı böhler
kalite çelik
özçelik firmalarında d2 (2379 ) var diye biliyorum
bu firmalarda sağlam firmalar çünkü bu firmalardan alım yapıldı bir sıkıntı çıkmadı diye biliyorum bu firmalarda analize gerek de yok diye düşünüyorum. alper beyinde bildiği tanıdığı güvendiği firmalar vardır. daha önceden d2 çeliği 3 farklı adres den aldım kilo fiyatını ve benim elimdeki lamaların ölçü ve ağırlıklarını fikir vermesi açısından paylaşabilirim.
işin bizde farkındayız deniz bey bunlar kio ile ve € ile satılıyor kur farkı güne göre değişiyor kesimde fire olur, ne kadar küçük kesilirse fire artar (lazer ve taşlama ile kesilirse), giyotin ile kesilirse fire o kadar çok olmaz. biz bir işin adını koyalım yola çıkalım, ya nasip diyelim gerisi hayırlısı. bizim alımımız acemiler için olsun lama bazında olsun öyle büyük parça alamamıyan arkadaşlar için olsun. özgür ve taner ustamın yükünü hafifletelim olmaz mı. işler değişirse burda haberleşir birbirimizle paylaşırız sıkıntı yok.  ^-^

T5 (4116) çelik de kasaplık et bıçağı ve mutfak bıçağı yapımında kullanılan çelikdir, konik olarak satılıyor genelde levha bazında bilmiyorum kim satıyor ondan almayız inşallah kötü olduğundan değil, yanlış olursa iade ederiz diye söylüyorum.
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2014, 21:27:04 Gönderen: dunken (Gökhan GÜNEŞ) »

Emrah

• 1435
« Yanıtla #29 : 16 Şubat 2014, 21:17:45 »

emin olamadım ama galiba bana dedin Alper hocam. crv2 den 6 profil yaptım 5i ısıl işlem tamamlanmış durumda. kabza çalışmalarını yapıyorum. 2 büyük daha çıkar ama sıradaki planım kılıç olunca hazırlık yapmalı. (Emrah)

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
« Yanıtla #30 : 16 Şubat 2014, 21:24:48 »
Sn. Alper Çırpar siparişinize beni de dahil edebilir misiniz? (yapım hızıma ve tecrübeme orantılı olarak 4 adet 4x50cm kalınlık 4-5mm diyebilirim)
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2014, 21:40:40 Gönderen: apeiron »
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #31 : 16 Şubat 2014, 21:33:17 »
şimdi ihtiyacı olanlar yazsın, yarında malzeme netleşir en çok isteğe göre kalınlığı belirleriz sonrada lama boy ve genişliklerini belirler hemen kestiririz. bende dediğim firmalardan fiyat alırım en küçük kaç levha satıyorlar kilosu kaçtan satıyorlar burada paylaşırım, giyotinle kesim hizmeti veriyorlar mı kargolamaya yanaşmıyorlar onu biliyorum da genede bir sorarız.

mesela bende satır yapmak için geniş 5mm kalınlığın üstünde 10 cm genişliğinde lama istiyorum ama bu kılıç yapacak arkadaşlarla birleşir kalınlıkta anlaşırsak 1 tabaka da ondan böldürürüz yeterli sayıya ulaşırsak tabi çokmu istedim ne.  :)) neyse önce bıçaklık kısmı halledelim.  :2up

« Yanıtla #32 : 16 Şubat 2014, 21:38:49 »

emin olamadım ama galiba bana dedin Alper hocam. crv2 den 6 profil yaptım 5i ısıl işlem tamamlanmış durumda. kabza çalışmalarını yapıyorum. 2 büyük daha çıkar ama sıradaki planım kılıç olunca hazırlık yapmalı. (Emrah)
Kılıç için ise D2 yi düşünmeyin derim. Meneviş sonrası bile yüksek sertliğini koruyor ve sadece duvara asmayacağım, arada bir şeyler de keserim diyorsanız karbon çeliklerini öneririm.

tatenkof

• 1326
  • Alper Çırpar
« Yanıtla #33 : 16 Şubat 2014, 21:49:37 »

Kusura bakmayın Emrah Bey yanlış yazdım. İsterseniz 50crv2 sorabilirim ya da ck 67 kılıç için?

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #34 : 16 Şubat 2014, 22:09:10 »
Gökhan hocam 4116 lama olarakta satılıyor.  :D
Imkanı olan bir arkadaşımız analiz yaptırırsa çok iyi olur.
Okinawian

tatenkof

• 1326
  • Alper Çırpar
« Yanıtla #35 : 16 Şubat 2014, 22:15:19 »
Lama olarak d2 bulamayız da, kullanacak arkadaşlar artık lama haline dönüştürüverir canım ne olcak :)

Emrah

• 1435
« Yanıtla #36 : 16 Şubat 2014, 22:19:12 »

Kusura bakmayın Emrah Bey yanlış yazdım. İsterseniz 50crv2 sorabilirim ya da ck 67 kılıç için?
ck serisi olabilir tabi ama 50crv2 hakkında bilgim yok

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #37 : 16 Şubat 2014, 22:29:31 »
Uzunluk olarak ne kadar yapar bilmiyorum ama bende 4mm kalınlıkta 100 tl'lik  alabilirim. Tezim için 1 ayım kaldı sonra bende başlamak istiyorum İnşallah.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #38 : 16 Şubat 2014, 22:40:37 »
Birde Sefa üstad daha önce yazmış  giyotinle kesimlerde yamulma sorunları oluyor. Felaket tellalı oldum bu gün.  Yediğim kazıklar aklıma geldi. :)
Okinawian

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #39 : 16 Şubat 2014, 22:57:08 »
             Siz ustalarımız varken şunu bunu isterim demek abes kaçar. Hele hele benim çelikten
hiç anlamadığımı hesaba katarsanız. Siz elde törpüğle bu çelik olur dedikten sonra bana uyar.
yeterli olur mu bilmiyorum ama bunun için 100 tl ayırabilirim. Malum daha alacağım eğeler var.
 İnşallah bir daha ki sefere daha çok katkı sağlamak isterim. Listeye benide eklerseniz sevinirim.
Çeliğin ismi cismi önemli değil. Siz okeyledikten sonra hakkıma düşeni yapmaya hazırım.