Listeye Devam ozaman lama şeklinde yazdım kesilince böyle olsun diye isteyen olursa eni 3cm de düşürebiliriz yada arkadaşlar kestirirken özel isteklerini yazarlar zaten malzeme kilo ile satılıyor.1- Gökhan Güneş (3 boy 100cm*4cm en az)2- Alper Çırpar3- Osman KURT (yarım boy 50cm en çok) uyarmı4-ali çevik ( 1 boy100cm*4cm)
Gökhan hocam 4116 lama olarakta satılıyor. Imkanı olan bir arkadaşımız analiz yaptırırsa çok iyi olur.
Alıntı yapılan: ecorotti - 16 Şubat 2014, 22:09:10Gökhan hocam 4116 lama olarakta satılıyor. Imkanı olan bir arkadaşımız analiz yaptırırsa çok iyi olur.Benimde konik den kastım konik lama idi zaten. Giyotinde yamulma oluyor yanlız kesilecek malzeme nin kalınlığı ile alakali bir durum bu. Hele bir malzeme, yer, miktarı belirleyelim kestirirken onu konuşuruz. ben fireye örnek olsun diye yazdım, illa öyle olsun diye değil.
osmanlı böhlerkalite çeliközçelik firmalarında d2 (2379 ) var diye biliyorumbu firmalarda sağlam firmalar çünkü bu firmalardan alım yapıldı bir sıkıntı çıkmadı diye biliyorum bu firmalarda analize gerek de yok diye düşünüyorum. alper beyinde bildiği tanıdığı güvendiği firmalar vardır. daha önceden d2 çeliği 3 farklı adres den aldım kilo fiyatını ve benim elimdeki lamaların ölçü ve ağırlıklarını fikir vermesi açısından paylaşabilirim. işin bizde farkındayız deniz bey bunlar kio ile ve € ile satılıyor kur farkı güne göre değişiyor kesimde fire olur, ne kadar küçük kesilirse fire artar (lazer ve taşlama ile kesilirse), giyotin ile kesilirse fire o kadar çok olmaz. biz bir işin adını koyalım yola çıkalım, ya nasip diyelim gerisi hayırlısı. bizim alımımız acemiler için olsun lama bazında olsun öyle büyük parça alamamıyan arkadaşlar için olsun. özgür ve taner ustamın yükünü hafifletelim olmaz mı. işler değişirse burda haberleşir birbirimizle paylaşırız sıkıntı yok. T5 (4116) çelik de kasaplık et bıçağı ve mutfak bıçağı yapımında kullanılan çelikdir, konik olarak satılıyor genelde levha bazında bilmiyorum kim satıyor ondan almayız inşallah kötü olduğundan değil, yanlış olursa iade ederiz diye söylüyorum.
Alıntı yapılan: dunken (Gökhan GÜNEŞ) - 16 Şubat 2014, 21:08:22osmanlı böhlerkalite çeliközçelik firmalarında d2 (2379 ) var diye biliyorumbu firmalarda sağlam firmalar çünkü bu firmalardan alım yapıldı bir sıkıntı çıkmadı diye biliyorum bu firmalarda analize gerek de yok diye düşünüyorum. alper beyinde bildiği tanıdığı güvendiği firmalar vardır. daha önceden d2 çeliği 3 farklı adres den aldım kilo fiyatını ve benim elimdeki lamaların ölçü ve ağırlıklarını fikir vermesi açısından paylaşabilirim. işin bizde farkındayız deniz bey bunlar kio ile ve € ile satılıyor kur farkı güne göre değişiyor kesimde fire olur, ne kadar küçük kesilirse fire artar (lazer ve taşlama ile kesilirse), giyotin ile kesilirse fire o kadar çok olmaz. biz bir işin adını koyalım yola çıkalım, ya nasip diyelim gerisi hayırlısı. bizim alımımız acemiler için olsun lama bazında olsun öyle büyük parça alamamıyan arkadaşlar için olsun. özgür ve taner ustamın yükünü hafifletelim olmaz mı. işler değişirse burda haberleşir birbirimizle paylaşırız sıkıntı yok. T5 (4116) çelik de kasaplık et bıçağı ve mutfak bıçağı yapımında kullanılan çelikdir, konik olarak satılıyor genelde levha bazında bilmiyorum kim satıyor ondan almayız inşallah kötü olduğundan değil, yanlış olursa iade ederiz diye söylüyorum. Bu arada Gökhan hocam bir düzeltme yapayım T5 ile 4116 aynı çelik değil
Listeye Devam ozaman lama şeklinde yazdım kesilince böyle olsun diye isteyen olursa eni 3cm de düşürebiliriz yada arkadaşlar kestirirken özel isteklerini yazarlar zaten malzeme kilo ile satılıyor.1- Gökhan Güneş (3 boy 100cm*4cm en az)2- Alper Çırpar3- Osman KURT (yarım boy 50cm en çok) uyarmı
en iyisi kendi yaptığındır şu an türkiyedeki satırlar 0,50 karbonlu 4034-4110-4116 veya t5 denilen celiklerden üretilir ama zırhı bilmem o ayrı
1- Gökhan Güneş (3 boy 100cm*4cm en az)2- Alper Çırpar3- Osman KURT (1 boy 100cm*4cm) 4- mozambikli (1 boy 100cm*4cm)5- A.Yüce (1 boy 100cm*4cm)6- Furkan IŞIK (1 boy 100cm*4cm)7- arfyldz (2 boy 100cm*4cm)8- atik_m (2 boy 100cm*4cm)9-ali cevik (1boy 100cm*4cm)şuan için liste böyle atladığım varsa ismini buraya eklesin buy hesapları tahminidir alış ve kesimden sonra netleşir yaklaşık olarak yazılmıştır.
Alıntı yapılan: dunken (Gökhan GÜNEŞ) - 17 Şubat 2014, 12:52:011- Gökhan Güneş (3 boy 100cm*4cm en az)2- Alper Çırpar3- Osman KURT (1 boy 100cm*4cm) 4- mozambikli (1 boy 100cm*4cm)5- A.Yüce (1 boy 100cm*4cm)6- Furkan IŞIK (1 boy 100cm*4cm)7- arfyldz (2 boy 100cm*4cm)8- atik_m (2 boy 100cm*4cm)9-ali cevik (1boy 100cm*4cm)10- Serkan KUŞÇU ( 2 boy, 100cm - 4 cm )şuan için liste böyle atladığım varsa ismini buraya eklesin buy hesapları tahminidir alış ve kesimden sonra netleşir yaklaşık olarak yazılmıştır.
1- Gökhan Güneş (3 boy 100cm*4cm en az)2- Alper Çırpar3- Osman KURT (1 boy 100cm*4cm) 4- mozambikli (1 boy 100cm*4cm)5- A.Yüce (1 boy 100cm*4cm)6- Furkan IŞIK (1 boy 100cm*4cm)7- arfyldz (2 boy 100cm*4cm)8- atik_m (2 boy 100cm*4cm)9-ali cevik (1boy 100cm*4cm)10- Serkan KUŞÇU ( 2 boy, 100cm - 4 cm )şuan için liste böyle atladığım varsa ismini buraya eklesin buy hesapları tahminidir alış ve kesimden sonra netleşir yaklaşık olarak yazılmıştır.