Bıçak Sanatı - Forum

İLK POTA ÇELİĞİ ( WOOTZ ) BIÇAK

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: İLK POTA ÇELİĞİ ( WOOTZ ) BIÇAK
« Yanıtla #20 : 04 Şubat 2014, 14:16:49 »
Gökhan tebrik ederim...en sonunda başardin azmin elinden görüldüğü gibi bir şey kurtulmuyor...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #21 : 04 Şubat 2014, 14:29:05 »
Ellerine kollarına sağlık Gökhan ustam olay budur işte  :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up gözlerimiz çoştu sayende o nasıl desenlerdir insan içerisinde kayboluyor  :2up :2up :2up :2up

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #22 : 04 Şubat 2014, 18:00:00 »
Çok teşekkürler ;)

Kısa bir video hazırladım, umarım beğenirsiniz.....

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #23 : 04 Şubat 2014, 22:54:26 »
             Ustam şimdi önemini, anlamını kavradım. Bütün samimiyetimle tebrik ediyorum.
Helal olsun. En çok bıçağın sesine hayran kaldım tekrar tekrar dinledim tınlamayı.

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #24 : 04 Şubat 2014, 23:44:55 »
Bravo gökhan ustam.Ellerine sağlık :o :o :o
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

mozaik64

• *
  • 18
  • Okan OĞUZ
  • Meslek: emekli
  • Yer: balıkesir
« Yanıtla #25 : 04 Şubat 2014, 23:55:46 »
Ustam emeğine sağlık.Tebrikler.

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #26 : 05 Şubat 2014, 00:47:08 »
Valla dolu dolu oldum.. Allah emeklerini zayi etmesin ustam. Yüreğine bileğine sağlık.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #27 : 05 Şubat 2014, 08:59:03 »

İşte o çınlama yok mu o çınlama , beni benden aldı  :2up :2up :2up  O sesi duyunca hiç bir yorgunluk belirtisi kalmamıştır eminim  >:D

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #28 : 05 Şubat 2014, 11:29:17 »
Teşekkürler,

Gerçekten çok tiz ve çekici bir sesi var... ;)

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #29 : 05 Şubat 2014, 11:54:13 »
Ustam sağolasın var olasın. :2up :2up :2up :2up :2up :2up

Çağdaş Öz

• 133
  • Meslek: Öğretim Görevlisi
  • Yer: Bolu
« Yanıtla #30 : 05 Şubat 2014, 15:12:20 »
Tebrik ederim hemşerim  :)

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #31 : 05 Şubat 2014, 19:06:40 »
 Hiç şaşırmadım. 8)
 Çok sevindim.  :)
 Hastası oldum.  :2up :2up :2up
 Gurur duydum...

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #32 : 06 Şubat 2014, 23:30:24 »
Gökhan ustam teşekürler Allah senden razı olsun koybolmuş bir sanat ve zanaatı tekrar canladırdığın için ellerin dert görmesin sağolasın

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #33 : 07 Şubat 2014, 05:39:04 »
Herkese çok teşekkürler,

Belki de sizler kadar sevinemedim. 10 yıllık bir araştırma, bir sürü ekipman temini, doğru malzemeyi ve doğru üretim tekniğini bulmak için çabalama, pek çok deneme ve başarısızlık ardından bunu başarmış olmak aslında daha büyük bir haz vermeliydi ama olmadı.
Bunun sebebini de az çok biliyorsunuz.

İlk pota çeliğinin bu çatı altından çıkacağını zaten biliyordum, bunun bana nasip olmasına şükür ediyorum. Şükür ki devletten kredi alarak yada birilerine yaranarak bu işi yapmadım. MALKARA’lı İsa Ustanın torunu ve Ali Ustanın oğlu olarak, zar zor ayırabildiğim bir bütçe ile bu işi yapmış olmaktan daha büyük mutluluk yok benim için.

“yerinde sayanlar yürüyenlerden daha çok ses çıkarır” demişti birileri ama bu forum olarak ne yerimizde saydık nede sessiz kaldık, sanırım bu en güzel cevap olmuştur onlara…

Bu sabah bir iki resim daha çekmiştim. Biraz wootz’a doyalım dimi ;)

Valla yerinde sayanlar mı, yürüyenler mi daha çok ses çıkarır, hala bilemiyorum, kim yürüyor kim oturuyor, kim kendini nerede görüyor: Ama senin bıçak hepsinden güzel ses çıkarıyor orası kesin  :D  :2up Bu ses kolay yoldan isim yapmaya, birilerinin sırtından nüfuz edinmeye çalışanlara, haksızlık yapıp cengaver kesilenlere gelsin Gökhan'ım, onlar kendilerini biliyorlar (aslında bilmiyorlar ama lafın gelişi işte)....
Videoyu o kadar hoş hazırlamışsın ki gözlerim dolu dolu oldu. Sağolasın....

Kipmen Sanat web sitesi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #34 : 07 Şubat 2014, 13:11:48 »
Teşekkürler  Arkadaşlar…

Haklısın Emre, ;)
Şu dakikadan sonra neler yapabiliriz, asıl onun hesabını yapmalıyız.

Neler yapılabilir sorusu aslında biraz canımı sıkıyor doğrusu, Kültürel bir miras olarak gördüğüm Demircilik yitip giderken ve bizler elimizden geleni yaparken Devlet kültürel mirasımıza sahip çıkmaktan çok uzak.

Demircilik Türklerin en eski zanaatlarında biri de olsa, çok fazla gözden çıkarılmış durumda. Eğer demircilik bir kültürel miras ise aslında bu bizim sorumluluğumuzdan çok devletin sorumluluğundadır, bireyler olarak bir şeyleri başarmamız bizi bir noktaya getirir ama Devlet destek olmak yerine köstek olarak önümüze dikilirse…

İşte bu hiç olmaz.!!!

Bu konu ile alakalı ne yapılabilir hala kafamda net bir seçenek yok... :(

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #35 : 08 Şubat 2014, 20:55:21 »
demeyin böyle deşmeyin yara mı, yahu meslek lisesi memleket meselesi dediler, meslek liseleri üniversiteye gitmeyecek ara eleman yetiştirecek dediler tüm çocukları zorla 2 yıllık meslek yüksek okullarına yönlendirdiler.  :-[
mezun olanlar iş bulamayınca çoğu bölüm ve mesleği öğrencilerimiz terk ettiler. bunların içinde tüm meslek liselerinin lokomotifi olan metal işleri ve ağaç işleri bölümleri vardı evet bu bölümler bir bir kapandı önce talaşlı üretim adı altında birleştirildi sonrada tüm bu bölümler atıl hale getirilip kayıt yok gerekçesi ile kapatıldı. :'(
 5 sene önce çok revaçta olan benim bölümüm bilişim şuan can çekişiyor kayıt edecek öğrenci bulamıyoruz. meslek liselerini el birliği ile bitirdiler. yetmedi tüm çocuklar okuyacak dediler zorla okumak istemeyenleri liselere getiriyorlar ve bir hiç olarak mezun ediyorlar(???) . çıraklık eğitimleri de bitirdiler, mevzuat geregi kayıt edecek öğrenci bulamıyorlar. öğrenciler ya lise okuyacak yada açık lise  :'(
18 yaşına gelmiş bu gençler hiç bir ustanın yanında çıraklık yapamıyorlar, sanayi ortamını yaşları itibarı ile kaldıramıyorlar, usta çırak ilişkisine giremiyorlar ustası bir laf etse çekici vuruyor çıkıyor dışarı (ağaç yaşken eğilir). şimdi esnaf çalıştıracak çırak, işçi bulamıyor, vasıflı eleman bulamıyor, dürüst güvenilir insan bulamıyor. daha var mı ötesi.  :-[
 yani kültürel mirasa sahip çıkacak vasıflı, dürüst, ahlaklı bireyler yetiştiremiyoruz, çok acı ama gerçek. iş işten geçmeden taşın altına elimizi sokup bireysel olarak katkıda bulunmak lazım. sisteme kızıp birilerine küsüp vaz geçmemek lazım  ^-^
çok mu saçmaladım, kusuruma bakmayın sürçü lisan ettiysem affola, ben kendime kızıyorum çevreme ve öğrencilerime yeterince faydalı olamıyorum diye.  ^-^
« Son Düzenleme: 08 Şubat 2014, 20:57:48 Gönderen: dunken (Gökhan GÜNEŞ) »
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #36 : 10 Şubat 2014, 11:40:27 »
Tek kelime ile harika. Emeğine, eline sağlık.
You lie, we die.

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #37 : 13 Şubat 2014, 00:26:53 »
Sevgili KArdeşim,
Ancak bakabildim. harika olmuş elleirne saglık. binbir desen binbir bezeme. insan sadece bakarak saatlerini geçirir. yıllar evvel ilk damaskusta senin elinden çıkmış idi. hepimiz adına cıtayı bir perde daha yukarıya cektin. eline,bleğine yüregine sağlık. güzelliklerle yaşa. umarım gün gelir bir yumurta da beraber döveriz atanın ocagının başında.....

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #38 : 13 Şubat 2014, 10:05:46 »
Gökhan bu güzelliği seyrederken seni kutlamayı unutmuşum ükemizde de bu tür çalışmalar yapan değerli insanların olması ve bu tür çalışmalar yapacak arkadaşlarada çizdiğiniz yol haritasından dolayı da sizi kutluyorum.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #39 : 13 Şubat 2014, 14:03:36 »
Güzel dilek ve sözler için çok teşekkürler,

Durukan müsait olan ilk fırsatta yapalım, sen iste yeter ki ... ;)