demeyin böyle deşmeyin yara mı, yahu meslek lisesi memleket meselesi dediler, meslek liseleri üniversiteye gitmeyecek ara eleman yetiştirecek dediler tüm çocukları zorla 2 yıllık meslek yüksek okullarına yönlendirdiler.
mezun olanlar iş bulamayınca çoğu bölüm ve mesleği öğrencilerimiz terk ettiler. bunların içinde tüm meslek liselerinin lokomotifi olan metal işleri ve ağaç işleri bölümleri vardı evet bu bölümler bir bir kapandı önce talaşlı üretim adı altında birleştirildi sonrada tüm bu bölümler atıl hale getirilip kayıt yok gerekçesi ile kapatıldı.

5 sene önce çok revaçta olan benim bölümüm bilişim şuan can çekişiyor kayıt edecek öğrenci bulamıyoruz. meslek liselerini el birliği ile bitirdiler. yetmedi tüm çocuklar okuyacak dediler zorla okumak istemeyenleri liselere getiriyorlar ve bir hiç olarak mezun ediyorlar(

) . çıraklık eğitimleri de bitirdiler, mevzuat geregi kayıt edecek öğrenci bulamıyorlar. öğrenciler ya lise okuyacak yada açık lise
18 yaşına gelmiş bu gençler hiç bir ustanın yanında çıraklık yapamıyorlar, sanayi ortamını yaşları itibarı ile kaldıramıyorlar, usta çırak ilişkisine giremiyorlar ustası bir laf etse çekici vuruyor çıkıyor dışarı (ağaç yaşken eğilir). şimdi esnaf çalıştıracak çırak, işçi bulamıyor, vasıflı eleman bulamıyor, dürüst güvenilir insan bulamıyor. daha var mı ötesi.

yani kültürel mirasa sahip çıkacak vasıflı, dürüst, ahlaklı bireyler yetiştiremiyoruz, çok acı ama gerçek. iş işten geçmeden taşın altına elimizi sokup bireysel olarak katkıda bulunmak lazım. sisteme kızıp birilerine küsüp vaz geçmemek lazım

çok mu saçmaladım, kusuruma bakmayın sürçü lisan ettiysem affola, ben kendime kızıyorum çevreme ve öğrencilerime yeterince faydalı olamıyorum diye.