Bıçak Sanatı - Forum

İLK POTA ÇELİĞİ ( WOOTZ ) BIÇAK

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
İLK POTA ÇELİĞİ ( WOOTZ ) BIÇAK
« : 03 Şubat 2014, 22:23:41 »
Arkadaşlar bir kaç gün izne çıkmıştım ve yoğun bir dövme aşamasından sonra ilk pota çeliğimi sağ salim dövmeyi başardım. 8)

diğer resimler : http://gokhanbakla.blogspot.com.tr/2014/02/turkiyede-uretilen-ilk-pota-celigi.html

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: İLK POTA ÇELİĞİ ( WOOTZ ) BIÇAK
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2014, 22:26:51 »
İşte budur. Bende ilk kim yapacak diye bekliyordum. Ya sizden ya da Sefa hocamızdan bekliyordum açıkçası. Ellerine kollarına sağlık  :2up :2up :2up :2up

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2014, 22:30:56 »
eline ve yüreğine sağlık gökhan usta, ellerin dert görmesin. pota kalıbından lama şekline şahmerdan ile mi getirdiniz zira çok kalın bir külçe olmuş, nasıl incelttiniz nasıl bir efor sarfettiniz çok merak ettim. bir o kadar da sevindim maşallah  :2up :2up :2up :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

« Yanıtla #3 : 03 Şubat 2014, 22:34:31 »
Gökhan, çok çok sevindim, tüm içtenliğimle söylemek isterim ki kendim yapmış olsam belki bu kadar sevinemezdim  ^-^ böylece bir boşluk daha dolmuş, bir eksiğimiz daha giderilmiş oldu. Ellerin kolların dert görmesin ustam, varol   :2up  :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2014, 22:42:37 »
Olley be!

Budur. Kutlarım.  :2up :2up :2up :2up :2up :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2014, 22:56:16 »
ustam sen bizi güldürdün allah da seni güldürsun.tebrikler yolunuz açık olsun
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #6 : 03 Şubat 2014, 22:57:52 »
           Ustam güzel demek istiyorum ama ne söylesem yavan kalacak. Nedeni güzelliğini anlayamadım.
Cahilliğime verin lütfen.Eğer kızmazsanız lan hem beğenmemiş ne olduğunu bile anlamamış diye düşünmeyin
çünkü sorum bu yönde. Bu nedir özelliği nelerdir.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 03 Şubat 2014, 23:13:13 »
tebrık ederim Gökhan usta  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2014, 23:14:49 »
Tebrikler ustat hepmiz adına buyukbi kazanim...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #9 : 03 Şubat 2014, 23:20:44 »
Bu kadar önemli bir adımı içeren konuyu sabitlemek gerek dedim. Ne desem, ne yorum yapsam yetersiz olacak. Belki yüzlerce yıldır bu topraklar ilk kez bir pota çeliği kesici görüyor. %100 emin değilim ama durum büyük bir ihtimal bu, bizim duymadığımız kıyıda köşede kalmış bir örnek var ise de ben bilmiyorum en azından. Yumurtayı yapmak ilk adım idi ama bu külçeyi bir levhaya ve ardından bir bıçağa dönüştürmek aslında yolun belki %90'ı idi. Bunu başarıyla aşmış olman dolayısıyla hem göğsüm gurur ile doluyor hem de tüm kalbimle tebrik etmek istiyorum seni ustam. Ellerin dert hiç görmesin. Bu işi de en güzel şekilde noktalayacaksın diye güvenim tam  :2up :2up :2up :2up

Kipmen Sanat web sitesi

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #10 : 04 Şubat 2014, 09:26:10 »
Bir 15 sene daha bekleseydiniz ben yapacaktım. :)

Şaka bir yana elleriniz dert görmesin. Çok önemli bir başarı.
Okinawian

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #11 : 04 Şubat 2014, 09:28:15 »
eline sağlık Gökhan ustam Sefa ve Emre ustama katılıyorum o kadar çok sevindimki bilemezsiniz şükürler olsun ellerin dert görmesin üstadım.
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #12 : 04 Şubat 2014, 09:29:55 »
Elinize sağlık Ustam bu tarihi milat olarak kabul edebiliriz öncesi ve sonrası :)

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #13 : 04 Şubat 2014, 09:57:14 »
Bu kadar önemli bir adımı içeren konuyu sabitlemek gerek dedim. Ne desem, ne yorum yapsam yetersiz olacak. Belki yüzlerce yıldır bu topraklar ilk kez bir pota çeliği kesici görüyor. %100 emin değilim ama durum büyük bir ihtimal bu, bizim duymadığımız kıyıda köşede kalmış bir örnek var ise de ben bilmiyorum en azından. Yumurtayı yapmak ilk adım idi ama bu külçeyi bir levhaya ve ardından bir bıçağa dönüştürmek aslında yolun belki %90'ı idi. Bunu başarıyla aşmış olman dolayısıyla hem göğsüm gurur ile doluyor hem de tüm kalbimle tebrik etmek istiyorum seni ustam. Ellerin dert hiç görmesin. Bu işi de en güzel şekilde noktalayacaksın diye güvenim tam  :2up :2up :2up :2up
Valla Emre usta dertten kurtarmış oldu beni... tam duygularıma tercüman olmuş sağolsun.... :)
Gökhan ustam varol..... :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

seyfik

• *
  • 37
  • Meslek: memur
  • Yer: Sakarya
« Yanıtla #14 : 04 Şubat 2014, 10:05:37 »
Azminizi ve maharetinizi tüm içtenliğimle kutluyorum...Yüreğinize,bileğinize sağlık. :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #15 : 04 Şubat 2014, 10:34:57 »

Tebrik ederim Gökhan ustam, olaya noktayı koydun, ellerine emeğine sağlık  :2up  :2up  :2up 

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #16 : 04 Şubat 2014, 10:56:40 »
Herkese çok teşekkürler,

Belki de sizler kadar sevinemedim. 10 yıllık bir araştırma, bir sürü ekipman temini, doğru malzemeyi ve doğru üretim tekniğini bulmak için çabalama, pek çok deneme ve başarısızlık ardından bunu başarmış olmak aslında daha büyük bir haz vermeliydi ama olmadı.
Bunun sebebini de az çok biliyorsunuz.

İlk pota çeliğinin bu çatı altından çıkacağını zaten biliyordum, bunun bana nasip olmasına şükür ediyorum. Şükür ki devletten kredi alarak yada birilerine yaranarak bu işi yapmadım. MALKARA’lı İsa Ustanın torunu ve Ali Ustanın oğlu olarak, zar zor ayırabildiğim bir bütçe ile bu işi yapmış olmaktan daha büyük mutluluk yok benim için.

“yerinde sayanlar yürüyenlerden daha çok ses çıkarır” demişti birileri ama bu forum olarak ne yerimizde saydık nede sessiz kaldık, sanırım bu en güzel cevap olmuştur onlara…

Bu sabah bir iki resim daha çekmiştim. Biraz wootz’a doyalım dimi ;)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #17 : 04 Şubat 2014, 12:15:53 »
Gökhan ustam, ellerinize, emeğinize, yüreğinize, azminize sağlık. :2up Ne kadar duygulandığımı, gururlandığımı, sevindiğimi tahmin edemezsiniz. Bu duyguları bir tek forum üyeleri değil tüm Türkiye' nin yaşaması gerek diye düşünüyorum.
En içten takdir ve tebriklerimi sunuyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #18 : 04 Şubat 2014, 12:47:12 »
Usta,
tebrik ederim, şimdi değil belki ama ileride ayrıntıları paylaşırsanız, nesiller devam ettirebilir, elinize sağlık...
YUCELMORE

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #19 : 04 Şubat 2014, 12:53:01 »
Ellerinize sağlık,tebrik ediyorum. :2up :2up :2up