Bıçak Sanatı - Forum

Bıçağımın kronolojisi

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Bıçağımın kronolojisi
« Yanıtla #60 : 20 Mart 2014, 09:55:06 »
aslında suda sogutsan daha iyi olurdu  ::)

bu arada benım  aölyede ankastre fırınım var  supelendim fırını delip termokupulla ic sıcaklıgını olcttum ısı tam ayarında seyredıyo ama ısı termostadı arada devrenen  cıkınca  ısı 1 drce dusuyo yemek isinde yemegin uzgun  pismesi icin ısı degerleri cok onemli elınızdekı fırın kaliteli bi fırınsa buyuk ihtimal duzgun calısıyordur ama sunada dikkat edın ornegın ben ısı ayar dugmesinin uzerındekı cizgileri azıcık kaydırsam ısı 15 20 derce farkedıyo

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #61 : 30 Mart 2014, 22:58:11 »
Kabza şekil alıyor; her ne kadar taşlama hattı ile kabza ucunun formu uyumlu olmasa da devam ediyorum.
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
« Yanıtla #62 : 30 Mart 2014, 23:06:57 »
fenolik fiber malzemesini water proof kalemle boyadıktan sonra ince makine yağı ile parlatmayı denedim; hiç fena olmadı  ::)
eğer boya zamanla çıkarsa oyuntular koyu kalacağından yine de iyi duracağını düşünüyorum.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
« Yanıtla #63 : 30 Mart 2014, 23:10:37 »
biraz daha ince zımpara ile sonlandırmam iyi olur sanıyorum.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
« Yanıtla #64 : 30 Mart 2014, 23:27:25 »
birleştirince olacağı bu.

« Yanıtla #65 : 30 Mart 2014, 23:58:31 »
Çok güzel oluyor  :2up

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
« Yanıtla #66 : 31 Mart 2014, 00:26:59 »
Çok güzel oluyor  :2up
teşekkür ederim sefa ustam; içime sinmeyen hususlar var ama, daha iyisi için tecrübe ettiğim kazanımlarım oldukça çok.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #67 : 31 Mart 2014, 09:17:08 »
Harika olmuş ellerinize sağlık.
Okinawian

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
« Yanıtla #68 : 07 Nisan 2014, 23:33:38 »
1000 kuma kadar zımparadan sonra; biraz daha istiyor sanki... ::)

çeliği karartmak istiyorum...evde pratik olarak nasıl yapabilirim?

« Yanıtla #69 : 07 Nisan 2014, 23:40:15 »
Çeliği karartmak için keşke işlemi sapı takmadan önce yapsaydınız. Ama yine de yapılabilir, sapı bir şekilde koruyarak işlemi yapabilirsiniz. Bir kaç yol var, birisi seyreltilmiş nitrik asit ( %2 civarı) ile. Diğeri sodyum hidroksitle ( marketlerde lavabo açıcı olarak satılır)

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
« Yanıtla #70 : 07 Nisan 2014, 23:45:50 »
sefa ustam bilgi için teşekkür ederim; kabzayı vidalı olduğu için sökebiliyorum.
lavabo açıcıyı nasıl kullanmalıyım?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #71 : 07 Nisan 2014, 23:47:26 »
sefa ustam bilgi için teşekkür ederim; kabzayı vidalı olduğu için sökebiliyorum.
Ağırlık olarak eşit miktarda su ile karıştırabilirsiniz.

Sefa hocanın anlatımıyla

Sodyum hidroksiti  ağırlık olarak 1/1 suyla karıştırıyosun, ben bir tenekeyi kesip işlemi bunda yaptım. Bu karışımı ısıtıyorsun, bir süre sonra bu karışım kaynamaya başlıyor, içine bıçağı atıyorsun ve istediğin renk oluşuncaya kadar bekliyorsun. Eğer renk bir yere kadar gelip daha koyulaşmıyorsa, bıçağı çıkarıp suyla iyice yıyıkıyor ve tekrardan aynı işlemi yapıyorsun. Dikkat edilmesi gerekn en önemli nokta, işleme başlamadan yüzeyi temizlemek ve yağdan arındırmak, bunun için de alkol, aseton, selülozik tiner  vb gibi malzemelerle yüzeyi silebilirsen yeterli oluyor.
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2014, 23:49:44 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
« Yanıtla #72 : 07 Nisan 2014, 23:52:58 »
Ağırlık olarak eşit miktarda su ile karıştırabilirsiniz.

Sefa hocanın anlatımıyla

Sodyum hidroksiti  ağırlık olarak 1/1 suyla karıştırıyosun, ben bir tenekeyi kesip işlemi bunda yaptım. Bu karışımı ısıtıyorsun, bir süre sonra bu karışım kaynamaya başlıyor, içine bıçağı atıyorsun ve istediğin renk oluşuncaya kadar bekliyorsun. Eğer renk bir yere kadar gelip daha koyulaşmıyorsa, bıçağı çıkarıp suyla iyice yıyıkıyor ve tekrardan aynı işlemi yapıyorsun. Dikkat edilmesi gerekn en önemli nokta, işleme başlamadan yüzeyi temizlemek ve yağdan arındırmak, bunun için de alkol, aseton, selülozik tiner  vb gibi malzemelerle yüzeyi silebilirsen yeterli oluyor.

üstat teşekkür ederim, hatırlatma için. :)
sodyum hidroksit solunumunda sakıncalar var mıdır?

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #73 : 07 Nisan 2014, 23:56:43 »
Perhidrol tuz ruhu karışımı olur mu?
Okinawian

« Yanıtla #74 : 07 Nisan 2014, 23:57:21 »
Sodyum hidroksit ( lavabo açıcı) veya diğer bir deyişle kostik soda bir kaç paket alın, örneğin yarım kilo aldıysanız bunu 1/1 oranında suyla karıştırıyorsunuz. Suyla karıştığında karışım ısınır ( plastikte yapmayın plastiği eritecek kadar ısınır) bu karışımı metal bir kapta yapmalısınız. Suyla karıştırdıktan sonra ısıtmaya devam edin, bir süre sonra kaynamaya başlar, bu sırada sıcaklık 130 dereceler civarına gelir. Dikkat edin oraya buraya sıçramasın, şiddetli baz bir maddedir, giysilere vs gelirse çürütür.Mümkünse açık havada veya iyi havalandırması olan bir yerde yapın, çıkan gazlar solunum yolunu tahriş eder.  Kaynama başlayınca yüzeyini yağdan arındırdığınız bıçağı ( asetonla veya alkolle silebilirsiniz)açıkta kalmayacak şekilde daldırın ve arada çıkarıp bakın, istediğiniz renk oluşuncaya kadar işleme devam edin. İstediğiniz renk oluşunca çıkarıp yıkayın ve ince bir yağ kullanarak bezle iyice yağlayın. işlem bu kadar.

« Yanıtla #75 : 07 Nisan 2014, 23:59:31 »
Ben yazana kadar Osman sağolsun bulmuş bile  ;) neyse bir daha yazmış olduk.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
« Yanıtla #76 : 08 Nisan 2014, 00:00:29 »
Sodyum hidroksit ( lavabo açıcı) veya diğer bir deyişle kostik soda bir kaç paket alın, örneğin yarım kilo aldıysanız bunu 1/1 oranında suyla karıştırıyorsunuz. Suyla karıştığında karışım ısınır ( plastikte yapmayın plastiği eritecek kadar ısınır) bu karışımı metal bir kapta yapmalısınız. Suyla karıştırdıktan sonra ısıtmaya devam edin, bir süre sonra kaynamaya başlar, bu sırada sıcaklık 130 dereceler civarına gelir. Dikkat edin oraya buraya sıçramasın, şiddetli baz bir maddedir, giysilere vs gelirse çürütür.Mümkünse açık havada veya iyi havalandırması olan bir yerde yapın, çıkan gazlar solunum yolunu tahriş eder.  Kaynama başlayınca yüzeyini yağdan arındırdığınız bıçağı ( asetonla veya alkolle silebilirsiniz)açıkta kalmayacak şekilde daldırın ve arada çıkarıp bakın, istediğiniz renk oluşuncaya kadar işleme devam edin. İstediğiniz renk oluşunca çıkarıp yıkayın ve ince bir yağ kullanarak bezle iyice yağlayın. işlem bu kadar.

tekrar teşekkür ederim, detaylı anlatım için.  :)

« Yanıtla #77 : 08 Nisan 2014, 02:32:05 »
Üstad bıçak ayrı güzel kabza ayrı güzel olmuş elleriniz dert görmesin :) Okuyunca gaza geldim eve gidince bende deneyeceğim karartma olayını bir bıçağımda. Bu arada Sefa Hocamın bu yazısını gözümden kaçırmışım forumda, burada rastladığım iyi oldu bilgi için çok teşekkürler hocam herkese saygılarımla.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #78 : 08 Nisan 2014, 11:25:17 »
Güzel olmuş  :2up

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #79 : 08 Nisan 2014, 13:22:01 »
Perhidrol tuz ruhu karışımı olur mu?

bu karışım bıçagı yer bitirir abi. indirmede çok başarılı. sırt deseni yapabilir, gravür yapılabilir. en güzel tarafı da asetat kalemi aşamıyor olması
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...