Elimdeki sulu çelik lamaya beğendiğim shrade f14 profilini çizdim önce, lamanın fazlalıklarını matkaba bağlı 24 kum disk zımpara ile almaya çalıştım ama çok ses çıktığı için (ev içinde çalışıyorum) testere ile kabaca kesip sonrasında çift yönlü eğe ile düzeltmeleri yaptım. Balık sırtı eğe ile kavisleri yuvarlak eğe ile oyuntuları açtım, neredeyse sch f14 profili tamamlanmış oldu; tüm bu işlemleri yaparken sıkıntısızca çeliği eğeliyor olmam malzemenin ne olduğu konusunda belirsizlikler yarattı kafamda.
Bu ilk bıçağım olacağı için ne olursa olsun devam dedim, bant zımpara makinesi olmadan eğe ile namlunun kesici ağzını açabilirim diye düşünüyordum fakat ustalık olmadığından eğeyi sabit açıda pek kullanamadım.
Sonrasında biraz daha forum-deneyim bilgilerinden yararlanarak ve eldeki olanaklarla sabit açıda eğe kullanımı için düzenek hazırladım (bknz aşağıdaki fotoğraflar); burada eğeye bağlı çubuğu yani oklavayı bıçağın ağız açısını verecek belli yükseklik ve mesafede mengeneye bağladığım açık ağız anahtar gibi bir şeyin içinden geçirdim (çubuğun hem yukarı hem de aşağıya kaymasını önledi)
Bu yöntemle namlunun tek yüzeyini kabaca bitirmiş oldum; şimdi oldukça sabırsızlanıyorum elimdeki girit taşı ile bileyleyeceğim aşamayı düşünerek. Umarım aksilik olmaz, sizlerinde uyaracağız ya da kritik edeceğiniz hususlar varsa bilmek isterim, saygılarımla.