Bıçak Sanatı - Forum

Kılıç yapmaya başlamak

Crus

• *
  • 46
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul
Ynt: Kılıç yapmaya başlamak
« Yanıtla #20 : 26 Ocak 2014, 17:16:59 »
ordakinin boyutu biraz daha farklı ancak 3/1 yalman oluyo sanırsam.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #21 : 26 Ocak 2014, 19:36:36 »
acıgınız konuları dıkkatlıce takıp edıyorum buradakı ustaların soyledıklerı hiç bir konuyu arstırmamısın  belkıde bakıp okumadınız bıle yazmayı bılıyorsunuz okuduya bıldıgınızıde farzedıyorum buradakı ınsanlar sıze ne zaketlerını gosterıp sıze yılların tecrbesını sızınle paylastılar ama bir kulagından  giriyor digerinden cıkıyor belkıde gırmıyor bıle kusura bakma boyle yazıyorum yazma geregı hısstıgım ıcın bunları yazıyorum sız kılıc yapıcam dıyorsunuz acıkcası her herkez ıstıyor yapan kısı sayılı  kılıcı yapmak ıcın sıze bır cok konu kaynak nasıl yapılır v.s gıbı seyler soylendı yazıldı  kendıne sunu sormanız lazım takım varmı bılgı varmı tecrube varmı yetenek varmı daha once boyle bır sey yaptınızmı kafanda canlandırdınmı  maddı konuların altından kalkabılecekmısnız  deneme yaptınızmı  bence bunların hıc bırı yok neyse umarım hayalınız pesınden gıdersınız yaparsınız kılıcı tesskurler

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #22 : 26 Ocak 2014, 22:57:43 »
HERŞEYİ OKUDUM DIYORSUN DAHA KABZENIN NASIL YAPISTIRILACAĞINI SORUYORSUN..  >:(      ya gercekten forumdakı bılgılerı oku mantıklı soru sor, yada bır kez daha tekrarı olmasın..!  ilk ve son uyarım.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #23 : 27 Ocak 2014, 01:20:16 »
Konudan ve aynı konuyu içeren benzer başlıklardan hareketle bir kaç şey yazmak isterim.
İlki şu:
Bir dövüş sanatları öğrencisi hocasına gider ve sorar: "Ben kendimi sizin savaş sanatı sisteminizi öğrenmeye adadım. Bu konuda ustalaşmam ne kadar sürer?" Hoca yanıtlar: "10 yıl!" Öğrenci sabırsızlıkla konuşur: "Fakat ben daha kısa sürede usta olmak istiyorum. Çok çalışacağım. Her gün pratik yapacağım, gerekirse günde 10 saatten fazla çalışacağım!" Hoca bir an düşünür ve yanıt verir: "20 yıl!" İkincisi ise, bir Zen Ustasını ziyarete giderek bilgi almak isteyen bir profesörün hikayesi.
Japonya'da batılı bir felsefe profesörü Zen Budizmi üzerine araştırma yapmaktaymış. Bu konuda konuşmak için, bir Zen ustası olan Nan İn'in manastırına gitmiş. Sohbete başladıklarında profesör, bu konulardaki bilgisini göstermek istercesine sürekli olarak kendi fikirlerini ortaya atmakta ve bir tartışma çıkartmaya çalışmakta imiş. Bunun üzerine Zen ustası, beraberce çay içmeyi teklif etmiş. Usta çayı ikram etmeye başladığında profesörün kabına çok fazla çay doldurmuş. Üstelik çay kaptan taşmak üzere olmasına rağmen hala dökmeye devam ediyormuş. Profesör onun dalmış olabileceğini düşünerek atılmış:
"Durun! Ne yapıyorsunuz? Kap zaten çayla dolu. Daha fazlasını alamaz."
Zen ustası cevap vermiş:
"Tıpkı bu fincan gibi siz de kendi fikir ve düşüncelerinizle dolusunuz. Fincanınızı önce boşaltmadan size ne anlatabilirim."

Bundan çıkarılacak dersler de şunlarmış aslında,
" Önyargılı fikirler ve önyargılar her zaman gerçeği görmemizi engeller . "
" Ağzınız açık olmadan önce zihniniz açık olmalıdır . "
" Bazı insanlar bir oturuşta her şeyi öğrenmek istiyor, ki Bu mümkün değil . "
" Eğer bilgi dolu olsanız bile , her zaman öğrenilecek çok şey vardır"
vs. vs. vs.

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #24 : 27 Ocak 2014, 02:22:53 »
Şu foruma bıçak yapmayı öğrenmeye geldiğim gün bu kadar çok şey öğreneceğimi hiç tahmin etmemiştim :) Okçuluktan tutun hayatta kalma bilgilerine, kimi zaman hayat dersleri bazen de nasıl mutlu olunması gerektiğine kadar birçok şey öğrendim :)

Bu yüzden bu forumu seviyorum. Burası kesinlikle kimsenin ego tatmin etmeden ve hiçbir karşılık beklemeden bilgi paylaştıkları güzel bir paylaşım ortamı.

Konuyla alakasız oldu biraz ama bu konuda yazılanları okuyunca içimden geldi :).
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
« Yanıtla #25 : 27 Ocak 2014, 03:21:47 »
Şu foruma bıçak yapmayı öğrenmeye geldiğim gün bu kadar çok şey öğreneceğimi hiç tahmin etmemiştim :) Okçuluktan tutun hayatta kalma bilgilerine, kimi zaman hayat dersleri bazen de nasıl mutlu olunması gerektiğine kadar birçok şey öğrendim :)

Bu yüzden bu forumu seviyorum. Burası kesinlikle kimsenin ego tatmin etmeden ve hiçbir karşılık beklemeden bilgi paylaştıkları güzel bir paylaşım ortamı.

Konuyla alakasız oldu biraz ama bu konuda yazılanları okuyunca içimden geldi :).
KATILIYORUM...

Crus

• *
  • 46
  • Meslek: Öğrenci
« Yanıtla #26 : 27 Ocak 2014, 04:51:07 »
Konudan ve aynı konuyu içeren benzer başlıklardan hareketle bir kaç şey yazmak isterim.
İlki şu:
Bir dövüş sanatları öğrencisi hocasına gider ve sorar: "Ben kendimi sizin savaş sanatı sisteminizi öğrenmeye adadım. Bu konuda ustalaşmam ne kadar sürer?" Hoca yanıtlar: "10 yıl!" Öğrenci sabırsızlıkla konuşur: "Fakat ben daha kısa sürede usta olmak istiyorum. Çok çalışacağım. Her gün pratik yapacağım, gerekirse günde 10 saatten fazla çalışacağım!" Hoca bir an düşünür ve yanıt verir: "20 yıl!" İkincisi ise, bir Zen Ustasını ziyarete giderek bilgi almak isteyen bir profesörün hikayesi.
Japonya'da batılı bir felsefe profesörü Zen Budizmi üzerine araştırma yapmaktaymış. Bu konuda konuşmak için, bir Zen ustası olan Nan İn'in manastırına gitmiş. Sohbete başladıklarında profesör, bu konulardaki bilgisini göstermek istercesine sürekli olarak kendi fikirlerini ortaya atmakta ve bir tartışma çıkartmaya çalışmakta imiş. Bunun üzerine Zen ustası, beraberce çay içmeyi teklif etmiş. Usta çayı ikram etmeye başladığında profesörün kabına çok fazla çay doldurmuş. Üstelik çay kaptan taşmak üzere olmasına rağmen hala dökmeye devam ediyormuş. Profesör onun dalmış olabileceğini düşünerek atılmış:
"Durun! Ne yapıyorsunuz? Kap zaten çayla dolu. Daha fazlasını alamaz."
Zen ustası cevap vermiş:
"Tıpkı bu fincan gibi siz de kendi fikir ve düşüncelerinizle dolusunuz. Fincanınızı önce boşaltmadan size ne anlatabilirim."

Bundan çıkarılacak dersler de şunlarmış aslında,
" Önyargılı fikirler ve önyargılar her zaman gerçeği görmemizi engeller . "
" Ağzınız açık olmadan önce zihniniz açık olmalıdır . "
" Bazı insanlar bir oturuşta her şeyi öğrenmek istiyor, ki Bu mümkün değil . "
" Eğer bilgi dolu olsanız bile , her zaman öğrenilecek çok şey vardır"
vs. vs. vs.
Anladım birde bu sahneyi hatırlıyorum yasak krallık filmindeki sahne ama gerçekten ordaki yarı komedi sahneden çok güzel bir ders çıkarıp bizimle paylaşmışsınız teşekkürler.