Bıçak Sanatı - Forum

Gezdim,gördüm,bildim.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Gezdim,gördüm,bildim.
« : 05 Ocak 2014, 15:12:28 »
Değerli forum üyeleri, eğer forum yönetecileri de uygun görürse kendi coğrafyamızı,yahut görülmesini istediğiniz bilinmesinde fayda olan güzelliklerimizi bu başlık altında paylaşalım. Paylaşalım ki güzellikler bilinsin. Paylaşalım ki ülkemizin değerini bir kez daha anlayalım. Ve bir çok nedenle paylaşalım..

Ben kendi ilçem dışında çok az yeri biliyorum. Ama kendi ilçemin her duyduğum güzelliğini araştırıp ulaşmaya çalıştım. Ve ulaşmakla yetinmeyip paylaşmanın yollarını arıyorum.

Buyrun Bozkırı anlatayım sizlere...

https://www.youtube.com/watch?v=8T_NhNMM424#t=355

https://www.youtube.com/watch?v=Wb9VYxSNRqk

https://www.youtube.com/watch?v=__P1TODr_ss

https://www.youtube.com/watch?v=F6IWVPCxUjE

https://www.youtube.com/watch?v=yqZea1pY25c

https://www.youtube.com/watch?v=TlIm4bW6MDE

https://www.youtube.com/watch?v=gKgXD2FKcuA

https://www.youtube.com/watch?v=BWDbTMAtyJk

https://www.youtube.com/watch?v=UksNREgiK6g
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: Gezdim,gördüm,bildim.
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2014, 17:16:11 »
Kısa olsa'da Bozkır'a gitmiş gibi oldum.Teşekkür ederim.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2014, 18:30:42 »
Sadece benim izlenimlerim ile kalmaz umarım paylaşımlar. Benim gibi  gurbet görmemiş ve kendi ili dışında bir yerleşim yerinde yaşamamış  bir insanın göreceği çok güzellikler vardır. Ve forumdaşlarımız bunu bizlerden esirgemez. Evet arkdaşlar sizlerden de  görüntü yahut video hiç olmadı yazılı metin bekliyoruz.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2014, 20:14:27 »
paylasim icin cok tesekkur ederim yanliz su caydanda cay olayi beni benden aldi agzim sulandi dagda taslarin ustunde demlenen cayin tadi anlatiamaz

« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2014, 22:16:55 »
Paylaşım için çok teşekkürler hepsi birbirinden güzel kareler, doğa bize her şeyi gerekenden fazlasıyla sunuyor,yapmamız gereken sadece onunla biraz daha fazla vakit geçirmek ve onunla bütünleşmek.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #5 : 06 Ocak 2014, 08:40:10 »

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #6 : 06 Ocak 2014, 16:15:48 »
Vallahi bozkır balı yedim çok güzel.Hüseyin memleketin bayağı güzel,paylaşım için teşekkürler.vidoları görünce bozkırlı komşum mustafa kızılkaya ile umarım seneye gelirim :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #7 : 06 Ocak 2014, 16:59:38 »
Tufan ustam, Bozkırda Bozkır Balı üreten çok az arıcımız vardır maalesef. .  Maalesef diyorum çünkü etikette yayla balı yazar ama gerçekte izbede üretilmiş çok zaman arı görmemiş bal yapanlar var ilçenin adı ile tüccarlık yapan gafil insanlarımız var. Neler var neler, bireysel olarak yanlışlarla mücadele ediyorum ama yetmiyor. Arıcılığa ilgimin temelinde de bu sebep vardır. Şunu öğrendim ki güvenmediğiniz insandan bal kesinlikle almayacaksınız. Tadı, aroması, kıvamı cezbedicidir, güzel gelebilir lakin iş öyle değil.. Eğer sağlıklı gıda tüketmek istiyorsanız kesinlikle dürüstlüğüne emin olmadığınız kimseden bal almayın.
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2014, 17:06:11 Gönderen: DUMRU »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 06 Ocak 2014, 17:11:59 »
tamam o zaman , önumuzdekı sezon bır petek şayet fazla çıkarsa ıkı petek hatta üç petek  bana ayırıyorsun Hüseyin kardeşim.   ;)

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #9 : 06 Ocak 2014, 17:39:53 »
Taner ustam, İnşallah arıcılık adına güzel bir yıl geçiririm.  Bu yıl bal almaktan ziyade arılarımı  bölme yolu ile çoğaltmayı hedefliyorum. Eğer kendi arılarım dışında yeni arı alabilirsem 2 çerçeve balını hazır bil. Alamaz isem  şahsım için söz veremem. Ama güvenli insanlardan bal temininde seve seve yardımcı olurum.

tufan

• 1180
« Yanıtla #10 : 06 Ocak 2014, 19:02:23 »
Tufan ustam, Bozkırda Bozkır Balı üreten çok az arıcımız vardır maalesef. .  Maalesef diyorum çünkü etikette yayla balı yazar ama gerçekte izbede üretilmiş çok zaman arı görmemiş bal yapanlar var ilçenin adı ile tüccarlık yapan gafil insanlarımız var. Neler var neler, bireysel olarak yanlışlarla mücadele ediyorum ama yetmiyor. Arıcılığa ilgimin temelinde de bu sebep vardır. Şunu öğrendim ki güvenmediğiniz insandan bal kesinlikle almayacaksınız. Tadı, aroması, kıvamı cezbedicidir, güzel gelebilir lakin iş öyle değil.. Eğer sağlıklı gıda tüketmek istiyorsanız kesinlikle dürüstlüğüne emin olmadığınız kimseden bal almayın.

Komşum kendisi bozkırlı ağabeyi bozkırda bal üretiyor zaten ticari olarak yapmıyor komşu hakkı bizede getirmişti.Birde tahin getirmişti  tahinde çok güzeldi kendileri yapıyormuş :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #11 : 06 Ocak 2014, 19:23:47 »
Arkadaşım videoları imrenerek seyrettim. Çocukluğumda gördüğüm bileyci amcalardan birini gördüm. Demek hala bu şekilde bileme yapanlar kalmış. Ortamlar çok güzel, şanlısınız. Bu arada ufak bir eleştiri yapmak istiyorum özellikle son bunu atlamışım diyerek eklediğin videoda fon müzik konuşmaları bastırmış. Videoların devamını bekleriz.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #12 : 06 Ocak 2014, 20:45:53 »
Bu da karlı pekmezin değişik versiyonu:

http://www.youtube.com/watch?v=Sh1WoImYDXk

tufan

• 1180
« Yanıtla #13 : 06 Ocak 2014, 21:18:19 »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #14 : 06 Ocak 2014, 21:23:52 »
Muhabbeti çok oldu ama yemek hiç nasip olmadı.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2014, 22:43:30 Gönderen: DUMRU »

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #16 : 07 Ocak 2014, 14:07:38 »
hüseyin hocam paylaşımın için teşekkürler ellerine sağlık. bu bal konusundan bende muzdaribim balın olursa veya dürüst birinden temin edecek olacaksan bende ilginenirim karakovan,dogal bal, çıta bal (süzme hariç) hepsi ile ilginerim, temin edersen duacın olurum.  :2up :2up :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #17 : 07 Ocak 2014, 15:48:25 »
Konu bala takıldı kaldı. Modaratör atacak beni formdan:)

Ben en  iyisi sadece bıçaksanatına ait bir kovan satın alayım ve çıkan balı isteyenlere göndereyim. Tabi ne çıkarsa:)

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #18 : 07 Ocak 2014, 20:56:09 »

Ben en  iyisi sadece bıçaksanatına ait bir kovan satın alayım ve çıkan balı isteyenlere göndereyim. Tabi ne çıkarsa:)

Sayın DUMRU:

Konu bal olunca gideceğin yeri biliyorsundur.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #19 : 07 Ocak 2014, 22:28:01 »

Sayın DUMRU:

Konu bal olunca gideceğin yeri biliyorsundur.
::) ::) ::)

Anlamadım.. ??? ::)